Projects Abroad interns working at an outreach during our medical internship for teenagers in Nepal

Geneeskunde groepsreis in Nepal voor jongeren

Sluit je aan bij een groep van jouw leeftijd op een Geneeskunde stage en leer van bevoegde artsen in lokale ziekenhuizen

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage voor jongeren in Nepal en leer samen met andere middelbare scholieren die dezelfde interesses hebben als jij. Je leert direct van artsen in verschillende ziekenhuizen en loopt met ze mee tijdens hun rondes. Je brengt tijd door op afdelingen zoals fysiotherapie, gezinsplanning en oncologie.

Je krijgt ook de kans om samen met lokale geneeskundestudenten lezingen bij te wonen in een academisch ziekenhuis. Dit zal je dieper inzicht bieden in de medische praktijken van een ontwikkelingsland. Dit is een leuke, interessante manier om werkervaring toe te voegen aan je cv, wat je toekomstige carrière zou kunnen baten.

In Nepal woon je in een hotel in het Chitwan District met jongeren van je eigen leeftijd. Wanneer je niet aan het werk bent hebben we culturele en sociale activiteiten en weekenduitjes om je bezig te houden. Bereid je voor om je vol te proppen met heerlijke Nepalese dumplings en bezoek plekken zoals het Chitwan National Park! Onze medewerkers zijn de hele tijd aanwezig.

Klinische schaduwuren: 25 tot 50

Uren vrijwilligerswerk: 15 tot 30

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Medische stage in Nepal geschikt voor mij?

Onze Geneeskunde stage voor middelbare scholieren in Nepal is perfect voor jou als je medische werkervaring wilt toevoegen aan je cv. Het zou je ook kunnen helpen beslissen of een carrière in geneeskunde bij je past.


Niet alleen zal deze ervaring je cv versterken, maar het geeft je ook interessante gesprekspunten voor in sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. Je zult kunnen praten over verschillende medische specialisaties en over de inzichten die je hebt opgedaan in de beoefening van gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen, want deze stage is alleen observerend. De nadruk ligt op leren. We leren je ook om de ziektes die je ziet te diagnosticeren en te behandelen en je zult vragen kunnen stellen en aantekeningen kunnen maken. Je krijgt ook de kans om lezingen op een academisch ziekenhuis bij te wonen.


Deze Jongerenreis vindt plaats op vaste data en je kunt de reis uitkiezen die het beste in je agenda past. Elke reis duurt twee, drie of vier weken. Je zult medisch werk kunnen observeren en over Nepalese cultuur leren terwijl je rondom Chitwan en door de omringende gebieden rondreist.

A group of interns assist at a healthcare outreach on our medical internship for teenagers in Nepal

Wat ga ik doen tijdens deze Geneeskunde stage voor middelbare scholieren?

Je wisselt af tussen verschillende ziekenhuizen in het Chitwan District. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt observeren en leren terwijl je in Nepal bent. Dit is een aantal van de taken die je gaat doen:


  • Observeer het werk van professionele medische medewerkers terwijl je afwisselt tussen een aantal verschillende ziekenhuizen
  • Woon lezingen bij op een academisch ziekenhuis, wat je zal helpen om je medische basisvaardigheden te verbeteren
  • Ervaar het leven in Nepal terwijl je meer leert over de geschiedenis en cultuur van het land
  • Maak vrienden voor het leven met andere middelbare scholieren met dezelfde interesses als jij

Je werk wordt verdeeld over vier onderdelen:


Observeer het werk van professionele medische staf terwijl je afwisselt tussen een aantal verschillende ziekenhuizen


Aangezien deze stage voornamelijk observerend is, zul je de kans krijgen om mee te lopen met medische staf op veel verschillende afdelingen. Hierdoor zul je in aanraking komen met veel verschillende vakgebieden binnen de geneeskunde, wat misschien zelfs invloed zal hebben op de specialisatierichting die je op een dag zal kiezen. Een aantal van de medische vakgebieden waar je over zult leren zijn:


  • Fysiotherapie
  • Gezinsplanning
  • Ooggezondheid
  • Oncologie


Woon lezingen bij op een academisch ziekenhuis om je medische basisvaardigheden te verbeteren


Om je te helpen je voor te bereiden op een toekomst in de geneeskunde zul je lezingen bijwonen op een academisch ziekenhuis. Je sluit je aan bij lokale geneeskundestudenten om te zien hoe het zal zijn wanneer je aan je studie begint. Deze lessen zullen je praktijkkennis van de geneeskunde opbouwen en leren je medische basisvaardigheden aan.


Ervaar het leven in Nepal terwijl je meer leert over de geschiedenis en cultuur van het land


Je begeleiders hebben een reisschema in elkaar gezet dat een perfecte balans biedt tussen medische werkervaring en avontuur. Ze vergezellen je tijdens je verblijf en zorgen dat je veel ziet van wat Nepal te bieden heeft voordat je vertrekt. Je zult een aantal van de beroemde nationale parken zien, traditionele boeddhistische tempels bezoeken en leren hoe je Nepalese dumplings voorbereidt.


Maak vrienden voor het leven met andere jongeren met dezelfde interesses


De jongeren die meedoen aan dit project zijn hier meestal om dezelfde reden. Ze willen meer leren over het medische vakgebied en willen beslissen of ze arts willen worden. Vanuit deze gemeenschappelijke factor kunnen jullie elkaar leren kennen. Het is een geweldige manier om mensen van je eigen leeftijd te ontmoeten van over de hele wereld. Wie weet, misschien maak je hier wel vrienden voor het leven!


Waar in Nepal ga ik werken?

Chitwan

Je zit in het Chitwan District, waar een aantal van de beste medische instellingen van Nepal te vinden zijn. Hier zul je meelopen met bevoegde medische medewerkers en hen observeren terwijl je afwisselt tussen verschillende ziekenhuizen. Je zult ook lezingen in een academisch ziekenhuis mogen bijwonen.


Het is een van de meer ontwikkelde steden in Nepal maar toch heeft Chitwan nog veel landelijke gebieden. Een groot deel ervan wordt bedekt door een weelderig groen bos. Het is ook bijzonder rijk aan flora en fauna, dus is het niet verrassend dat het eerste nationale park van Nepal in Chitwan ligt. In het park wonen dieren zoals Bengaalse tijgers, nijlpaarden en moeraskrokodillen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van deze Geneeskunde stage in Nepal?

Het doel van dit project is om jou inzicht te geven in het vakgebied van de geneeskunde. Hierdoor hopen we je een dieper begrip van medische praktijken in een ontwikkelingsland te geven. Je kunt ook je werkervaring gebruiken om te kijken of dit de juiste carrière voor je is.


Samen met andere middelbare scholieren zul je het werk van bevoegde artsen observeren terwijl ze patiënten behandelen in een ziekenhuis. Je zult uit eerste hand een kijkje nemen in het werk dat jij in de toekomst zou kunnen doen als je medicijnen studeert. Door in verschillende ziekenhuizen en bij verschillende specialisaties mee te lopen zul je ook je medische kennis vergroten. Dit kan lopen van algemene geneeskunde tot oogspecialisaties, gezinsplanning en fysiotherapie.


Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage voor jongeren in Nepal om je voor te bereiden op een toekomstige carrière in de geneeskunde.

Teenagers gain medical work experience and learn about local culture in Nepal

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft in een hotel met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Chitwan. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.

 

Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Onze partners