Archaeology volunteering for teenagers in Peru also includes weekend trips to places like Machu Picchu.

Groepsreis archeologie voor jongeren in Peru

Leer van archeologen en werk in een groep om de oude beschavingen en geschiedenis van Peru te onthullen

In een oogopslag

Doe als tiener Archeologie vrijwilligerswerk in Peru en reis terug in de tijd naar het oude Zuid-Amerika. Je werkt in nationale parken en leert direct van ervaren archeologen terwijl je voorwerpen van de oude Inca beschavingen. Dit is een geweldige manier om geschiedenis in de praktijk mee te maken en een unieke ervaring aan je cv toe te voegen!

 

We zetten de Inca-structuren op en beschermen ze. Met uw hulp kunnen we hun cultureel erfgoed bewaren voor toekomstige generaties.

 

Je zal met andere tieners wonen en werken in de stad Cusco en verblijft bij een lokaal gastgezin. Wanneer je niet aan het werk bent organiseren onze medewerkers leuke culturele activiteiten en een spannend weekenduitje naar Machu Picchu.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is archeologie vrijwilligerswerk voor tieners in Peru geschikt voor mij?

Houd je van geschiedenis? Wil je meer weten over hoe de oude Inca's leefden? Zo ja, dan is dit het project voor jou!

Dit project is ook ideaal als je je interesse in archeologie, geschiedenis of antropologie wilt verkennen. De ervaring die je opdoet zal waardevol zijn voor je cv en een professionele archeoloog zal je alles leren wat je moet weten.

Dit project is beschikbaar voor tieners op de middelbare school. Je hebt geen ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. Onze medewerkers en archeologisch team in Peru zullen je in al je werkactiviteiten aansturen en zullen ook je weekendactiviteiten begeleiden.

Archaeology volunteering for teenagers in Peru also includes attending presentations.

Wat ga ik op dit project doen?

In Peru sluit je je aan bij een groep van je eigen leeftijd en neem je deel aan verschillende spannende archeologische activiteiten. Je projectwerk kan het volgende omvatten:    

 

  • Werk met professionele archeologen en help met hun activiteiten
  • Woon presentaties bij om meer te leren over het oude Incarijk
  • Help om nationaal erfgoed te behouden en bewaren
  • Neem deel aan community outreachdagen om iets te doen voor de lokale gemeenschap

In je werk doe je het volgende:

 

Werk met professionele archeologen en help met hun activiteiten

 

Je zal een groot deel van je tijd doorbrengen op archeologische locaties. Je sluit je aan bij ons archeologisch team dat jou alles zal leren wat je moet weten. Je zal ervaring opdoen met activiteiten zoals:

 

  • Mapping
  • Schoonmaken en onderhoud van huidige locaties
  • Verkennen van gebieden voor nieuwe opgraaflocaties
  • Classificeren van voorwerpen

 

Woon presentaties bij om meer te leren over het oude Incarijk

 

We leren je ook veel over archeologie. Onze medewerkers zullen presentaties organiseren voor je groep om je een dieper inzicht in lokale geschiedenis en gebeurtenissen te geven. Je zal leren over de beroemde oude Inca doodssektes, de Grote Inca Opstand en meer.

 

Help nationaal erfgoed te behouden en bewaren

 

Als Archeologie stagiair zal je deel uitmaken van onze inspanningen om nationaal erfgoed te beschermen en bewaren.

 

Neem deel aan community outreachdagen om bij te dragen aan de lokale gemeenschap

 

Naast archeologisch werk zal je ook de mogelijkheid hebben om de lokale gemeenschap te helpen. We organiseren community outreachdagen in achtergestelde regio's. Je kunt bijvoorbeeld een speelruimte op een lokale school schilderen en renoveren.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je woont in Cusco, de op één na grootste stad in Peru, en je verblijft bij een lokaal gastgezin.

 

Cusco is een UNESCO Werelderfgoed, dichtbij de Urubamba vallei en het Andesgebergte gelegen. De stad zit vol met prachtige architectuur, achtergelaten door vele eeuwen beschaving. Je moet zeker lokale Peruviaanse gerechten proeven, zoals ceviche (het nationale gerecht van Peru), rocoto relleno (gevulde hete pepers) of lomo saltado (roergebakken biefstuk).

 

Het grootste deel van je projectwerk vindt plaats buiten Cusco. 

 

In het weekend zullen onze medewerkers jou en de andere tieners in je groep meenemen om andere eeuwenoude wonderen te bezichtigen. Daaronder valt Ollantaytambo, waar de Inca hun laatste slag met de Conquistadors hebben gevochten, en Machu Picchu.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het Archeologie project voor tieners?

Het hoofddoel van dit project is om onderzoek naar de oude beschavingen van Zuid-Amerika te bevorderen. We werken met ervaren archeologen om dit te bereiken.

 

Dit soort onderzoek is van essentie. Door een dieper begrip van het verleden te hebben kunnen we zien hoe deze ons heden heeft gevormd. Dit is ook een manier om ons historisch en cultureel erfgoed te beschermen.

 

We rekenen op vrijwilligers zoals jij om ons hierbij te helpen. Naar Peru reizen is ook een manier voor jou om ervaring op te doen en iets te doen wat anders en uniek is. Dit is bijzonder waardevol als je geschiedenis, antropologie of archeologie wilt studeren aan de universiteit. Je leert van professionele archeologen en doet praktisch werk op een aantal van de meest beroemde archeologische locaties ter wereld.     

 

Ga mee met ons naar Peru en werk met andere tieners om het verleden te onthullen en ontdek jouw passie voor archeologie en geschiedenis.

Volunteers take a break and take a photo at the archaeology for teenagers project in Peru.

Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners