A young volunteer receives a Spanish language lesson as part of his induction at the Projects Abroad office.

Aankomst procedure in Mexico

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Mexico

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Mexico. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Mexico

Een medewerker van Projects Abroad zal je verwelkomen op de luchthaven van Miguel Hidalgo Costilla Guadalajara. Afhankelijk van waar je naartoe reist, moet je misschien stoppen in de Verenigde Staten en vervolgens overstappen op een andere vlucht naar Guadalajara.


Vanaf het vliegveld brengen we je rechtstreeks naar het gastgezin waar je zal verblijven. De rit van het vliegveld naar het gastgezin duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Als het project waaraan je deelneemt zich in Ciudad Guzman of Cuyutlan bevindt, verblijf je een nacht bij een ander gastgezin in Guadalajara. Je reist dan de volgende dag naar Ciudad Guzman (2u rijden) of Cuyutlan (3u rijden).


Onze hoofdkantoren zijn gevestigd in Guadalajara.

Boek je vlucht naar Mexico

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Mexico

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


De meeste vrijwilligers zullen geen visa nodig hebben voor hun tijd in Mexico (maximaal 90 dagen). Als je langer dan 90 dagen blijft, zul je een Amerikaans visum aan moeten vragen.


Je ontvangt een toeristenkaart bij aankomst in Mexico, deze kaart moet je bewaren tot het moment dat je het land weer verlaat. Om deze kaart te ontvangen, moeten bezoekers een bewijs van een verdere reis hebben. Ook heb je een bewijs nodig dat je voldoende geld hebt om jezelf te kunnen onderhouden. Als je via de Verenigde Staten vliegt, moet je een “Visum-vrijstelling van de Verenigde Staten” invullen, deze zal tijdens de vlucht worden uitgedeeld.

Jouw introductie en oriëntatie in Mexico

Gedurende je eerste dag in Mexico, een Projects Abroad medewerker zal je een rondleiding door de stad geven. Je zult langs belangrijke plaatsen lopen, zoals de bank, het postkantoor en internetcafés. Je ontvangt ook een introductiepakket, deze bevat alle informatie die je nodig hebt tijdens je verblijf. Zoals een kaart van de stad met de belangrijke plaatsen gemarkeerd.


Medewerkers van Projects Abroad zullen je laten zien hoe je precies met het openbaar vervoer reist en zij kunnen je tips geven over waar je heen moet als je naar de stad wilt. Ook zal je lang het kantoor van Projects Abroad gaan, je leert hier meer over de projecten die we uitvoeren.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Mexico

Een medewerker van Projects Abroad begeleidt je bij je project op de eerste werkdag voor een kennismakingsgesprek. Ze laten zien hoe je moet reizen met de bus, alle werkgerelateerde reiskosten worden gedekt door Projects Abroad.


Zodra je aankomt maak je kennis met de projectsupervisor en lokale medewerkers. Je krijgt een rondleiding op je project, ze zullen je uitleggen hoe alles wordt uitgevoerd en wat jouw rol precies gaat zijn op jouw project.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners