Interns from Projects Abroad take a photo with local doctors whilst on their nursing work experience in Kenya.

Stage verpleegkunde in Kenia

Doe praktijkervaring op in een medische instellingen in Nanyuki en leer van de lokale verpleegkundigen

In een oogopslag

Reis naar Afrika en doe waardevolle ervaring op tijdens een stage verpleegkunde in Kenia. Je gaat van professionele verpleegkundigen en dokters leren in medische instellingen, meelopen tijdens hun rondes en het werk dat ze doen van dichtbij observeren. Je doet praktische medische ervaring op en dat staat mooi op jouw CV.


Tijdens jouw stage kun je de verschillende afdelingen in ziekenhuizen ontdekken. Je kunt over verschillende ziektes en aandoeningen leren die verschillen per afdeling, hoe de diagnoses worden gesteld en hoe je ze behandelt. Je zult de kans krijgen om gezondheidschecks uit te voeren en wonden te verzorgen tijdens medische outreaches in de gemeenschap.


Je gaat in Nanyuki verblijven bij een lokaal gastgezin. Ontdek de omgeving, de lokale specialiteiten en tradities.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een stage verpleegkunde in Kenia geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die op zoek is naar verpleegkundige ervaring in een medische instelling. Het is een waardevolle ervaring die de vermelding op jouw CV waard is als je verpleegkunde wilt studeren. Je kunt de verschillende specialisaties ontdekken om te bepalen welke jou het beste ligt.

 

Heb je geen ervaring? Geen probleem! Het doel van deze stage is om zoveel mogelijk bij te leren. Je volgt de lokale verpleegkundigen en dokters in het ziekenhuis. Maak gebruik van deze kans en stel zoveel mogelijk vragen en houd notities bij.

 

Tijdens de medische outreaches in gemeenschappen, leer je over de manier van werken van de medische coordinator. Al het werk hier staat onder toezicht van professionele geneeskundigen.

 

Onze stage verpleegkunde loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. Hoe langer je ook blijft, des te meer ervaring je opdoet als verpleegkundige in Kenia.

Projects Abroad Irish intern is pictured examining a local womans mouth in a hospital as part of her nursing internship in Kenya.

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Loop mee met de lokale verpleegkundigen


Tijdens de eerste dagen ga je vooral observeren. Je loopt mee met de lokale verpleegkundigen tijdens hun rondes en krijgt inzicht in het werk dat ze doen.


Neem zoveel mogelijk notities tijdens de observaties. Hoe meer interesse en enthousiasme je toont, hoe meer verantwoordelijkheden je gaat krijgen. Het praktische werk staat wel altijd onder toezicht van de verpleegkundigen.


Help tijdens de gezondheidschecks


Het is van groot belang om een vertrouwensband te ontwikkelen met het lokale medische personeel. Op deze manier ga je ook meer praktisch werk uitvoeren. Dit gaat over het verzorgen van wonden, de pols meten en de bloeddruk en lichaamstemperatuur controleren.


Je voert ook gezondheidschecks uit tijdens outreaches in de gemeenschap. Deze zijn belangrijk omdat deze mensen anders geen toegang krijgen tot gezondheidszorg.


Woon workshops bij


We organiseren regelmatig workshops voor alle medische stagiaires. Deze worden georganiseerd door professionele medische verantwoordelijken in Nanyuki.

Tijdens deze workshops kun je meer te weten komen over alles wat je hebt gezin in de medische instellingen in Kenia. Je leert nieuwe technieken en vaardigheden en krijgt de kans om dit in de praktijk te oefenen tijdens outreaches, zoals het meten van de bloedsuikerspiegel.


Welke soort medische instellingen zijn beschikbaar in Kenia?

Deze stage is geschikt als je verschillende instellingen binnen een ziekenhuis en de specialiteiten wilt ontdekken. Tijdens jouw stage kun je kiezen om tijd door te brengen in verschillende afdelingen:


  • Kraamafdeling
  • Algemene geneeskunde
  • Chirurgie
  • Pediatrie
  • Laboratorium


Je kunt ook kiezen of je graag met volwassenen, kinderen of mensen met een psychische aandoening wilt werken.

Projects Abroad, German intern listens to a patients heartbeat at a medical outreach centre during her nursing internship in Kenya.

Waar ga in Kenia ga ik stage Verpleegkunde doen?

Nanyuki

Je werkt in Nanyuki, een klein dorp zo’n 200 km ten Noorden van Nairobi. In dit dorp komen de mensen samen om vers vlees en andere verswaren aan te kopen. Het is ook de doorgang naar het Laikipia plateau, een van de belangrijkste natuurreservaten in Afrika.


Als stagiair Verpleegkunde werk je in een klein of groot ziekenhuis. Door de afgelegen ligging van beide instellingen, ga je werken met geneeskundig materiaal dat niet zo geavanceerd is als in Europa. Ze voorzien ook eten voor de omliggende gemeenschappen, dus het kan vrij druk worden gedurende de dag.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Kenia Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag tijdens de stage in Kenia

Samen met jouw gastgezin ga je elke ochtend ontbijten. Met een volle maag kun je naar het ziekenhuis vertrekken met het openbaar vervoer of te voet. Op de eerste dag wordt je begeleid door het lokale personeel.


De werkdag start om 8 uur waar je voornamelijk de verpleegkundigen volgt tijdens hun rondes. Vanaf 9 uur begin je met de observatie tijdens het behandelen van patiënten.


Tussen 12 uur en 13:30 uur kun je de tijd nemen om te lunchen. Woont jouw gastgezin vlakbij, dan kun je zelfs samen met ze lunchen en ontspannen. Eet je liever lunch in het ziekenhuis dan kun je lunch meenemen van thuis.


In de namiddag doe je verder met de observaties van de verpleegkundigen. De medicaties van de patiënten worden ‘s ochtends of in de avond gegeven. Daarom is de namiddag de ideale gelegenheid om te helpen met basistaken. Dit gaat over het meten van de hartslag, de bloeddruk en lichaamstemperatuur.


Op sommige middagen woon je workshops bij met de andere medische stagiaires. Je wordt hiervoor vooraf ingelicht.


Tijdens de avonden en in het weekend is er tijd om te ontspannen en de Keniaanse cultuur te ontdekken. Plan leuke uitstapjes met de andere stagiaires, ga eropuit! Er zijn reservaten die je kunt bezoeken en verschillende hikingtrails.

A Projects Abroad intern pictured checking the temperature of local residents as part of her nursing internship in Kenya.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage in Kenia?

Het doel van dit project is dubbel: we willen je de kans geven om ervaring op te doen in verpleegkunde en tegelijk een lokale gemeenschap medisch ondersteunen..


Als verpleegkundig stagiaire in Kenia werk je samen met professionele geneeskundigen binnen verschillende medische afdelingen in het ziekenhuis waar je werkt. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende specialisaties te ontdekken en beter begrijpen welke het beste bij je past. Je leert over verschillende aandoeningen en ziektes. Dit is een waardevolle ervaring die je kunt toevoegen aan jouw CV.


Je doet niet alleen ervaring op in geneeskunde in Kenia, je maakt ook een verschil tijdens de outreaches binnen de gemeenschap. Veel van deze gemeenschappen hebben een beperkte toegang tot gezondheidszorg of kunnen niet reizen om medische zorg te verkrijgen.   


We hebben vijf doelen vooropgesteld in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Kenia:


  • Bevorder de uitwisseling van medische kennis en moedig het begrip van medische praktijken aan
  • Verbeter de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
  • Verbeter de toegang tot gezondheidszorg voor kansarme groepen
  • Verbeter het niveau van de hygiene
  • Verminder het aantal slachtoffers van malaria


Neem deel aan onze stage verpleegkunde in Kenia en help mee in het behalen van deze langetermijndoelen terwijl je medische ervaring opdoet.

A group of medical Projects Abroad interns preparingto screen and treat local children during their nursing internship in Kenya.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nanyuki. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Kenia en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Luchthaven transport, vluchten en visums

Doe vrijwilligerswerk in Kenia en verken dit prachtige land in Afrika. Met zijn verschillende bezienswaardigheden is Kenia een prachtig land om te verkennen in je vrije tijd.


Een reis naar Oost-Afrika betekent ook dat je safaris kunt doen. Bewonder olifanten, leeuwen en de bedreigde Rothschild's giraffen in de Afrikaanse savanne.


Onze projecten zijn gelegen in Nanyuki, gelegen aan de voet van Mount Kenya. Met zijn groteske gebergten is het de moeite waard om een daguitstap te plannen naar dit unieke stukje natuur.


Tijdens de avonden kun je live muziek luisteren, lokale delicatessen uitproberen of marktjes bezoeken.


Je kunt het land op je eentje verkennen of er samen op uit gaan met de andere vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners