Pharmacy interns in Tanzania sort and label medication needed for a medical outreach.

Stage Farmacie in het buitenland

Doe ervaring op en werk samen met professionele apothekers in een ontwikkelingsland

Een gezondheidszorg en medische stage met Projects Abroad is de ideale manier om praktische werkervaring op te doen met farmacie en een beter begrip op te bouwen over lokale en globale gezondheidszorg kwesties. Je gaat verschillende medische aandoeningen observeren die je misschien niet zult zien in je thuisland.


Je kunt een buitenlandse medische stage doen in de apotheek afdeling van een ziekenhuis, een lokale farmacie of een medisch centrum. Naast het observeren ga je ook helpen tijdens medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen. Al het werk dat je tijdens de outreaches uitvoert staan onder toezicht.


Een stage farmacie in het buitenland is een waardevolle toevoeging aan je CV en de ervaring is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken. Het is ook een kickstart voor je eigen carrière.

1-1 van 1 projecten

Gain international work experience on a pharmacy internship in Sri Lanka with Projects Abroad and assist with handing out and organising medications.
Stage Farmacie in Sri Lanka
Bekijk dit project
  • Prijs: €1,720 voor 1 week
  • Extra weken: €315
  • Startdatum: Altijd
  • Minimale duur: 1 week
  • Leeftijd: 16 of ouder

Kun je niet vinden wat je zoekt? 

We maken graag een praatje over het bepalen van jouw project. Veel van onze staff zijn oud-vrijwilligers en kunnen jouw vragen, groot of klein, gerust beantwoorden.

049 779 99 09

of

begin met het plannen van jouw project

Is een stage farmacie geschikt voor mij?

Als je meer wilt leren over farmacie in ontwikkelingslanden dan is deze stage je op het lijf geschreven. We hebben verschillende mogelijkheden beschikbaar of je nu ervaring hebt of niet. Ook al je net bent afgestudeerd is een stage een interessante uitdaging en eerste werkervaring die relevant is met je studies.


Terwijl je medische ervaring opdoet in het buitenland word je ondersteund door de lokale experten en de Projects Abroad staff. Je hebt ook de mogelijkheid om community outreaches te doen in de gemeenschap waar je gaat werken, zodat je ook kunt teruggeven terwijl je nieuwe vaardigheden leert.


Heb je interesse in een praktische stage maar wil je breder gaan? Dan heb je misschien interesse in een stage Public Health. Je kunt alle verschillende medische stages hier terugvinden, of een lijst van alle andere stages in het buitenland.

During a medical outreach in Kenya, pharmacy interns help local staff by preparing and sorting medication.

Wat ga ik leren tijdens een stage farmacie in het buitenland?

Onze stages farmacie in het buitenland leren je bepaalde vaardigheden die je voorbereiden op de volgende stap in jouw carriere of opleiding. Deze unieke ervaring is ook het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.


Hier zijn enkele voordelen waar onze vorige vrijwilligers over praatten:

  • Softskills zoals teamwork, leiderschap, doorzettingsvermogen, organisering, planning en tijdsmanagement.
  • Doe ervaring op met ziektes en medische kwesties die nooit zullen voorkomen in je thuisland
  • Haal het meeste uit jouw reis naar het buitenland door te leren communiceren met de lokale gemeenschap
  • Je ontwikkelt een globale mindset door samen te werken met mensen van andere afkomsten en culturen
  • Zelfvertrouwen opbouwen door uit je comfortzone te stappen


Al deze voordelen helpen je met jouw CV, studie aanvragen en persoonlijke ontwikkeling.

Wat maakt een stage farmacie bij Projects Abroad zo anders?

Bij Projects Abroad heeft elk project het doel om de lokale gemeenschappen te helpen. Je gaat deelnemen aan een ethisch verantwoorde stage die een impact heeft op een betere toekomst. Hier zijn enkele redenen waarom onze stages zo uniek zijn:


Het bijhouden van ons werk in een veilige database


We hebben een Global Impact Database ontwikkeld zodat we onze positieve impact op de projecten nauwkeurig kunnen bijhouden. Deze database is veilig en anoniem opgesteld om te bepalen waar de nood het hoogste is. Op deze manier kunnen we ook relevante medische outreaches en gezondheidscampagnes opzetten. We kunnen op deze manier bepaalde patiënten individueel opvolgen, de resultaten rapporteren en verzamelen voor verder onderzoek. Al het werk verzamelen we in onze Management Plannen.


Echt werk met getrainde professionals


Tijdens de stage ga je samenwerken met medische professionals. Je kunt ze observeren tijdens hun dagelijks werk, vragen stellen en meer te weten komen over hun ervaringen. Je gaat praktische vaardigheden aanleren en een beter inzicht krijgen over medische zorg in een ander land.


Een aangepaste aanpak


Onze stages kunnen aangepast worden aan jouw interesses. Je kunt in meerdere afdelingen werken of de focus leggen op een specifiek gebied, of outreach werk doen in de lokale gemeenschap.

During a medical outreach, a pharmacy intern learns from observing a local pharmacist.

Waarom is deze stage belangrijk?

Deze ervaring is een kans om specifieke werkervaring op te doen binnen jouw gekozen medisch veld. We ondersteunen toekomstig talent die een vitale hulp zijn in de achtergstelde gemeenschappen.

Onze Gedragscode voor vrijwilligers en stagiaires op gezondheidszorg projecten

We nemen de veiligheid van onze vrijwilligers, stagiaires en de mensen waarmee ze werken heel serieus. Daarom hebben we een uitgebreid beleid opgesteld in onze Gedragscode voor vrijwilligers en stagiaires op gezondheidszorg projecten.

Volgende stap

Onze partners