Gain international work experience on a pharmacy internship in Sri Lanka with Projects Abroad and assist with handing out and organising medications.

Stage Farmacie in Sri Lanka

Doe werkervaring op in de farmacie in Sri Lanka om je cv te versterken en nieuwe vaardigheden te leren

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je aan bij onze Farmacie stage in Sri Lanka en bereid je voor op je toekomstige carrière in dit veld. Je zult praktische werkervaring opdoen terwijl je ervaren lokale apothekers observeert en assisteert. Je zult ook de kans krijgen om deel te nemen aan medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen.

 

Deze stage geeft je de kans om meer te leren over de beoefening van gezondheidszorg in een ander land. Je kunt leren over de medische problemen die veel voorkomen in de regio en hoe deze behandeld worden. Het is een geweldige manier om je theoretische studies met inzichten uit eerste hand te verbreden.

 

Gedurende je tijd in Sri Lanka zal je meer over de lokale manier van leven kunnen ontdekken. Je zal bij een lokaal gastgezin wonen, wat ook een uitstekende manier is om jezelf in de lokale cultuur te verdiepen. Je zult nieuwe vrienden maken, nieuwe mensen ontmoeten en kunt een aantal van de ongelooflijke bezienswaardigheden die Sri Lanka te bieden heeft verkennen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is Farmacie stage in Sri Lanka geschikt voor mij?

Ben je een huidige of toekomstige farmaciestudent? Of misschien ben je pas in de farmacie afgestudeerd? Zo ja, dan is deze stage ideaal voor jou. Het is een geweldige manier om praktijkervaring in een andere culturele omgeving op te doen en je cv op te bouwen.


De stage is het hele jaar door beschikbaar met een minimumduur van vier weken. We hebben flexibele start- en einddata, dus je kunt je aansluiten wanneer het jou het beste schikt.


Tijdens je stage word je begeleid door bevoegde apothekers en medische staf. Bij aankomst ontvang je een uitgebreide introductie waarbij je door alles heen loopt wat je moet weten over je stage Farmacie in Sri Lanka.

Interns and doctors are seen handing out prescriptions to local residents as part of their pharmacy internship in Sri Lanka.

Wat ga ik doen tijdens het Farmacie project in Sri Lanka?

Op deze stage neem je deel aan een aantal observerende en praktische activiteiten in een ziekenhuisapotheek. Tot de taken van je stage in Sri Lanka horen:


  • Observeer lokale apothekers tijdens hun dagelijkse werk
  • Help bij verschillende taken in de apotheek
  • Neem deel aan medische outreaches voor achtergestelde gemeenschappen
  • Verbeter je eigen vaardigheden tijdens maandelijkse educatieve workshops

Je werk wordt verdeeld in vier hoofdcategorieën:


Observeer lokale apothekers tijdens hun dagelijkse werk


Een belangrijk deel van deze stage is leren van vaardige professionals. Je zult lokale apothekers observeren tijdens hun dagelijkse werk, waarbij ze medicatie bereiden en uitgeven aan patiënten. Stel vragen, maak aantekeningen en maak het meeste van deze kans om te leren.


Help bij een aantal taken in de apotheek


Je zult ook de kans krijgen om te helpen bij het verpakken van medicatie en deze onder begeleiding uitgeven. Als je zelfverzekerd bent zal je misschien ook de kans krijgen om samen met de lokale apotheker gegevens te verzamelen.


Neem deel aan medische outreaches om achtergestelde gemeenschappen te helpen


We organiseren regelmatige medische outreaches in achtergestelde gemeenschappen, waar al onze Geneeskunde & Gezondheidszorg stagiairs welkom zijn. Hier voer je basisgezondheidscontroles uit, zoals het meten van bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Je zult ook waar nodig medicatie uitdelen onder toezicht van een lokale arts.


Als deel van ons outreachwerk zal je misschien ook de kans krijgen om voorlichting te geven over specifieke problemen die relevant zijn voor de lokale gemeenschap. Denk aan onderwerpen zoals de symptomen en behandeling van denguekoorts of het belang van hygiëne om infecties te verminderen. Deze presentaties vinden plaats in lokale scholen en buurtcentra.


Verbeter je eigen vaardigheden tijdens maandelijkse educatieve workshops


Bij onze regelmatige maandelijkse workshops krijg je de kans om je vaardigheden te verbeteren en je kennis te verbreden. Deze workshops zijn beschikbaar voor al onze Geneeskunde & Gezondheidszorg stagiairs en worden geleid door een lokale arts.


Je leert bijvoorbeeld over ziektes die in de regio voorkomen, hoe hiervan een diagnose te stellen en deze ziektes te behandelen. Je leert misschien ook medische basisvaardigheden, die je vervolgens op onze outreaches zult toepassen.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Onze Farmacie stages in Sri Lanka vinden plaats in twee steden, Panadura en Horana. Deze liggen slechts 18 km van elkaar af en liggen ten zuiden van Colombo. Sri Lanka heeft veel ongelooflijke bezienswaardigheden om te verkennen en activiteiten die je in je vrije tijd kunt doen. Je kan een aantal nationale parken, historische tempels, levendige restaurants of prachtige stranden bezoeken. En dat is pas het begin. Je kan ook sportactiviteiten uitproberen, zoals duiken of trektochten maken, of de lokale markten ontdekken en de oude ruïnes verkennen.

Panadura

Panadura is een grote kuststad die ongeveer 30 km ten zuiden van Colombo ligt. Als stagiair zal je je tijd hier doorbrengen in de apotheek van een lokaal ziekenhuis. Panadura heeft een aantal strandresorts, tempels en een uitgebreid busnetwerk waardoor je gemakkelijk kunt rondreizen.

Horana

Horana is een klein stadje dat ongeveer 40 km ten zuiden van Colombo ligt. Je werkt op de apotheekafdeling van een lokaal ziekenhuis, wat gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Horana heeft alle moderne voorzieningen waar je behoefte aan zou kunnen hebben, zoals banken, buurtwinkels en restaurants.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Farmacie project in Sri Lanka

Een typische dag op deze stage loopt van 8.30 uur tot 12.30 uur en dan van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je werkt onder toezicht van een bevoegde apotheker.


Word wakker bij je gastgezin thuis en geniet van een heerlijk ontbijt. Je reist vervolgens naar je stageplek met het openbaar vervoer - een bus of riksja. Op je eerste dag zullen onze medewerkers met je meegaan om je de weg te wijzen.


Je wordt geplaatst in de apotheek van een lokaal ziekenhuis. Hier observeer je het werk van lokale medewerkers terwijl ze medicijnen uitgeven. Je kunt ook praktisch werk doen, dat wil zeggen medicijnen verpakken en gegevens verzamelen.  


Op bepaalde dagen zal je ook deelnemen aan medische outreaches naar een achtergestelde gemeenschap. Hier werk je onder toezicht van een lokale arts. Je helpt medische basiscontroles uit te voeren en medicatie te verstrekken.


Wanneer je dag erop zit is het tijd om je nieuwe omgeving te ontdekken. Doe mee aan onze regelmatige sociale activiteiten, waar je je medestagiairs kunt leren kennen, of breng wat tijd door met het uitwisselen van verhalen met je gastgezin. Vergeet vooral niet om de lokale monumenten, markten en stranden te bezoeken.

Interns from Projects Abroad helping doctors with medicine prescriptions as part of their pharmacy internship in Sri Lanka.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om studenten en afgestudeerden een leerzame, praktische stage te bieden in een internationale omgeving.


Veel van de personen die zich bij ons aansluiten op een stage zijn op zoek naar werkervaring in een andere culturele omgeving. We organiseren projecten waarbij je samen kunt werken met lokale medewerkers, waardoor je inzicht opdoet in hun beroep. Het is een kans om van anderen te leren en kennis en ideeën te delen als onderdeel van een belangrijke culturele uitwisseling.


Er zit ook een altruïstisch aspect aan deze stage. Sri Lanka biedt gratis gezondheidszorg aan alle burgers, maar toch is deze soms beperkt of wisselvallig, vooral in achtergestelde gebieden. Je zult deelnemen aan regelmatige medische outreaches die lokale gemeenschappen voorzien van basisgezondheidscontroles, behandeling en medicatie. Zonder deze outreaches zouden veel van deze mensen anders geen medische zorg ontvangen.


We hebben de volgende vier doelen als centrale punten van ons werk in Sri Lanka geïdentificeerd:


  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
  • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
  • Verminderen van het aantal gevallen van denguekoorts


Sluit je aan bij onze Farmacie stage in Sri Lanka en doe werkervaring op terwijl je leert over de beoefening van farmacie in een ander land.

Projects Abroad interns and local doctors going over their notes at the hospital during their pharmacy internship in Sri Lanka.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Sri Lanka. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners