A doctor explains how to take healthcare measures on our medical internship for high school students in Tanzania

Geneeskunde groepsreis in Tanzania voor jongeren

Doe waardevolle medische ervaring op terwijl je van professionele artsen en verplegers leert in bruisend Tanzania

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage voor jongeren in Tanzania en doe medische ervaring op in een ziekenhuis. Je loopt mee met verplegers en artsen en ziet hoe het dagelijkse leven van een arts in Tanzania eruitziet. Dit is een geweldige manier om klinische ervaring aan je cv toe te voegen en jezelf voor te bereiden op een toekomstige carrière in de geneeskunde.

We zullen je over ziektes en aandoeningen leren waar je tot nu toe alleen over gelezen hebt in lesboeken. Artsen zullen je stap voor stap de symptomen, diagnose en behandeling uitleggen. Je woont regelmatig medische workshops bij, waar je leert over dingen zoals bloeddruk meten en wonden hechten. Tijdens je outreachwerk kun je een aantal van de praktische vaardigheden die je geleerd hebt gebruiken om basisgezondheidszorg te bieden aan landelijke gemeenschappen.

Je zit in Arusha, een stad die aan de voet van Mount Meru ligt. Als deel van je programma hebben we culturele en toeristische activiteiten ingeroosterd, zoals een weekend safari. Je zult van deze activiteiten genieten met een groep gelijkgezinde vrijwilligers van jouw leeftijd. Onze lokale medewerkers zijn er om je 24/7 te begeleiden.

Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18


Is een Medische stage in Tanzania voor jongeren geschikt voor mij?

Deze stage is ideaal voor jou als je een middelbare scholier bent met interesse in een carrière in de geneeskunde. Je zult praktijkervaring opdoen, waardoor je cv net dat beetje extra heeft. Daarbij zal het outreachwerk dat je doet ook helpen om je betrokkenheid bij het helpen van anderen aan te tonen.


Als je niet zeker bent of een carrière in de geneeskunde iets voor jou is, dan is dit de kans om te kijken hoe het is om een arts of verpleger te zijn. Je kunt waardevolle inzichten opdoen in deze carrière voordat je je toelegt op een jarenlange studie. Je zult ook vaardigheden opdoen die je in elke carrière kunt gebruiken, zoals teamwerk, organisatie en leiderschap.


Je hebt geen specifieke ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. Al je werk vindt plaats onder begeleiding en onze medewerkers zijn aanwezig om je de hele tijd te begeleiden.


Voor dit project hebben onze medewerkers een vast schema voor jongeren in elkaar gezet met werk, culturele- en vrijetijdsactiviteiten. Het is het perfecte project voor jou als je het meeste uit je tijd in het buitenland wilt halen zonder de extra stress van je eigen activiteiten moeten inplannen.

High school students sit in on a consultation during their medical internship in Tanzania

Wat ga ik doen op deze Geneeskunde stage voor middelbare scholieren?

Je brengt tijd door met werken in ziekenhuizen en medische praktijkervaring opdoen in een Maasai gemeenschap. Dit is een aantal van je taken:


  • Loop mee met ervaren artsen en verplegers in een groot ziekenhuis in Arusha
  • Woon regelmatige medische workshops bij en leer over veelvoorkomende medische aandoeningen in Tanzania
  • Bied basisgezondheidszorg aan mensen uit de Maasai gemeenschap tijdens medische outreaches
  • Verken Tanzania met een groep stagiairs van jouw leeftijd

Loop mee met artsen en verplegers


Als deel van deze stage zul je het werk van artsen en verplegers mogen observeren. Je zult een begeleidende arts toegewezen krijgen die je zal begeleiden bij je verschillende taken.


Je krijgt de kans om uit eerste hand mee te maken hoe het is om te werken in een ziekenhuis in Tanzania. Je zult consultaties bijwonen en zien hoe gespecialiseerd medisch gereedschap gebruikt wordt.


Omdat het ziekenhuis waar je werkt een gebrek heeft aan middelen zul je ook kunnen zien hoe artsen op een innovatieve manier omgaan met een tekort aan voorraden. Dit zal je een breder begrip geven van hoe geneeskunde in een ander land wordt beoefend.


Woon workshops bij van professionals uit de gezondheidszorg


Je brengt een deel van deze stage door met het bijwonen van medische workshops. Je leert over veelvoorkomende ziektes in Tanzania, zoals malaria en hiv/aids. Artsen zullen je ook eerste hulp training geven en je dingen leren zoals hoe een wond te hechten of injecties te geven.


Je zult ook praktische vaardigheden leren, zoals hoe bloeddruk en bloedsuikerspiegel te meten. Deze vaardigheden gebruik je vervolgens tijdens medische outreaches.


Help bij medische outreaches


Tijdens je verblijf in Tanzania zul je meedoen aan medische outreaches. Deze behandelen verschillende onderwerpen, maar je zult altijd genoeg voorbereiding krijgen tijdens workshops die vooraf worden gegeven. Een aantal voorbeelden zijn: een bezoek aan een peuterspeelzaal om kennis te delen over het belang van mondhygiëne en basisgezondheidscontroles in een Maasai gemeenschap.


De gemeenschappen waar we outreaches doen zijn meestal afgelegen of landelijk en hebben geen toegang tot regelmatige medische zorg. Het werk dat je tijdens outreaches doet zal dus helpen om deze gemeenschappen betere toegang te geven tot basisgezondheidszorg.


Verken dit prachtige land


Dit programma heeft een vast schema en, ook al ben je druk bezig met leren, er zijn ook veel vrijetijdsactiviteiten tussendoor. Dus als deel van dit project zul je Tanzania mogen verkennen en meer leren over de lokale cultuur. Gedurende al je avonturen ben je met een groep stagiairs van jouw leeftijd. Onze vriendelijke medewerkers zullen er ook zijn om je te begeleiden en toezicht te houden.


Je zult een kookles nemen om te leren hoe je lokale gerechten voorbereidt. Tijdens een bezoek aan een Maasai gemeenschap zul je genieten van een traditionele lunch en handgemaakte kralensieraden kunnen bekijken. Je gaat zelfs op een weekend safari door een adembenemend wildreservaat.


Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Je zit in Arusha, een stad in het noorden van Tanzania. Deze stad bestaat uit een eclectische combinatie van moderne en minder ontwikkelde gebouwen. Het is een bruisende stad, vol met lokale markten en restaurants. In de buitenwijken vind je weelderige landschappen en de serene schoonheid van de Afrikaanse savanne.


Je werkt in een ziekenhuis en in afgelegen gemeenschappen. Het ziekenhuis waar je werkt zal minder ontwikkeld zijn dan je gewend bent, waardoor je de kans krijgt om een andere kant van gezondheidszorg mee te maken. Je zult ook outreaches naar afgelegen gemeenschappen doen, met name in een landelijke Maasai gemeenschap. Het kan ook zijn dat je outreaches in peuterspeelzalen of dagverblijven leidt.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van deze Geneeskunde stage in Tanzania?

Het doel van dit project is jou een inleiding te geven in een carrière in de geneeskunde. Je leert praktische medische vaardigheden waardoor je zelfvertrouwen zult ontwikkelen voor je universiteitsaanmeldingen. Je zult ook zien hoe het zou zijn om in een ziekenhuis te werken, wat je kan helpen om je toekomstige carrière te kiezen.


We streven er ook naar om basisgezondheidszorg te bieden in afgelegen en landelijke gemeenschappen. Deze gemeenschappen hebben de middelen of vervoersmogelijkheden niet om regelmatige medische zorg op te zoeken. Op deze outreaches zul je artsen helpen om patiënten uit deze gemeenschappen te adviseren en behandelen. Je zult ook voorlichting geven over ziektepreventie.


Sluit je aan bij deze stage voor middelbare scholieren om medische ervaring op te doen en ons te helpen in ons werk om achtergestelde groepen in Tanzania te voorzien van basisgezondheidszorg.

A doctor demonstrates measuring heart rate on our medical internship for teenagers in Tanzania

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners