Projects Abroad volunteers go diving as part of our Conservation Project in Thailand for teens

Groepsreis Oceaanbescherming & Duiken in Thailand voor jongeren

Doe vrijwilligerswerk in Thailand en leer duiken, observeer koralen en plant mangroves

In een oogopslag

Met je duikuitrusting aan, zuurstoftank op je rug en het duikmasker op je gezicht, spring je met volle moed in helderblauw water. De sprong opent een nieuwe wereld onder water, die je kunt ontdekken op de groepsreis natuurbehoud en duiken in Thailand.


Je werkt met professionele natuurbeschermers en vrijwilligers van jouw leeftijd. Je behaalt een internationaal erkend duikbrevet via PADI, inbegrepen in de projectprijs. Je creëert bewustzijn over de milieuproblemen die Thailand te verduren krijgt en helpt in het planten van Mangroves.


Maak deel uit van dit belangrijk natuurbescherming project. Het geeft je een bredere kijk op de wereld en geeft een boost aan jouw CV.


Bovenal kun je de Thaise keuken proeven, nieuwe vrienden maken en dat van over de hele wereld.

Startdata: 

Vaste data tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Dit project is geschikt voor jongeren tussen 15 en 18 jaar oud


Is een groepsreis natuurbehoud en duiken in Thailand voor jongeren geschikt voor mij?

Wil je deze zomer iets anders doen, iets dat je interesseert voor jouw latere carrière? Is het beschermen van de natuur iets wat je heel erg boeit? Dan is dit project je op jouw lijf geschreven. Het is ontworpen voor jongeren met een dag tot dag schema en voldoende toeziend personeel.


Op het project werk je samen met professionele natuurbeschermers, die actief bezig zijn met het behouden van de natuur en het milieu. Nog beter zelfs, je kunt van dichtbij alles bijleren over natuurbescherming en de initiatieven die we opzetten in het Zuidoosten van Azië.  


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je moet alleen een goede motivatie beschikken en een goede ingesteldheid om nieuwe dingen bij te leren en te ontdekken! Wanneer je jouw PADI Open Water duikbrevet hebt behaald, kun je onderzoeksduiken doen op het rif. De Dive Masters begeleiden elke duik en zijn aanwezig tijdens de training.

Teens help with mangrove reforestation during volunteer conservation work in Thailand

Wat ga ik doen op het project?

Vlak na jouw aankomst in Thailand krijg je een inductie waar de medewerkers de duikuitrusting per vrijwilliger voorbereiden, passen en het project in detail uitleggen. Op het project voer je de volgende opdrachten uit:


  • Leer duiken en ga op onderzoeksduiken met professionele Dive Masters
  • Doe strandopruimacties langs de kust  van Ao Nang
  • Plant en herplant mangroves als onderdeel van de herbebossingsinitiatieven
  • Geef infosessies over het milieu en creëer een groter bewustzijn bij de lokale gemeenschap

Jouw werk kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Leer duiken en ga op onderzoeksduiken met professionele Dive Masters


Voor je kunt helpen tijdens de onderzoeksduiken, moet je leren diepzeeduiken! Een PADI Open Water duikbrevet zit inbegrepen in de kostprijs van het project, inclusief de training van onze professionele instructeurs! Je leert gebarentaal onder water, ademtechnieken, hoe je jouw masker schoonmaakt en het belang van gelijke druk. Eenmaal je deze vaardigheden onder knie hebt, kan het werk op het project echt beginnen!


Koraalriffen zijn de thuis voor de grootste diversiteit aan leven in de oceaan. Samen met de medewerkers op het project ga je voornamelijk gegevens verzamelen omtrent de gezondheid van het rif.


Alles wat je spot en opmerkt langs het rif, noteer je en voeg je toe aan de database. Deze informatie wordt gedeeld met de nationale parken zodat zij de vooropgestelde milieudoelstellingen kunnen behalen.


Strandopruimacties langs de kust van Ao Nang


Op het strand van Ao Nang vind je duizenden sigarettenpeuken. Het lijkt zoiets kleins maar het heeft een negatieve impact op het leven op het eiland. Het is slechts een van de vele soorten afval die je vindt op de stranden van Thailand.


Samen met de andere vrijwilligers verzamel je afval die achtergelaten is op het strand. Je noteert welk soort afval je verzamelt en deelt de gegevens met de lokale overheid. Op die manier kunnen we een beter milieubeleid in het gebied te vereisten.

Plant en herplant mangroves als onderdeel van de herbebossingsinitiatieven


Maak je handen vuil voor het goede doel. Plant en herplant mangroves, de meest productieve en biodiverse planten in de wereld. Maar helaas worden ook deze bedreigd en is er bescherming nodig om ze te planten in een veiligere omgeving, waar de mangroves wel kunnen overleven.


Geef infosessies over het milieu bij de lokale gemeenschap


Geef infosessies over het milieu en gebruik je creativiteit. Je spreekt kinderen en volwassenen aan over het belang van afvalbeheer en het beschermen van het milieu. Je ontwikkelt eventueel posters en flyers die de lokale bevolking aanmoedigt om te recycleren.

Onze partners in Thailand

We werken met verschillende milieuorganisaties in Thailand. Een van onze partners is Project AWARE, een gemeenschap met een hart voor de oceanen en zeeën van de wereld.


Op het project zijn gekwalificeerde Dive Masters aanwezig. Zij kijken toe dat alles veilig verloopt en begeleiden ook de PADI Open Water duikcursus.


Waar in Thailand ga ik werken?

Ao Nang

Je brengt het project door samen met leeftijdsgenoten. Je bezoekt het Phuket Marine biological centre for Turtle Rehabilitation en neemt deel in een community outreach.


Het weekend plan je vol met culturele en avontuurlijke activiteiten. Je bezoekt de Boeddhistische Tiger Cave tempel, met zijn 1237 trappen en een gouden Boeddha op de top van de berg. Wil je toch even ontspannen? Ga een weekend op verkenning en ontdek de witte stranden van Ao Nang.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Wat zijn de doelen en impact van het project?

Dit project werd opgestart in 2005 om een antwoord te geven op de daling van de populatie van het leven in de oceaan. Door te werken met energieke jongeren kunnen we samen een verschil maken in het beschermen van de natuur langs de kust van Krabi.


Door onderzoeksduiken verzamel je belangrijke gegevens die we delen met VZW’s, nationale parken en de lokale overheid.


Als jongeren op groepsreis natuurbescherming help je mee in het behouden van de mangroves. De mangrove kwekerij is nodig om deze planten te doen groeien en herplanten in de gebieden waar ze eerder zijn gekapt of afgestorven.


Je gaat er regelmatig op uit om te werken met de lokale bevolking en je creëert een bewustzijn over het belang van het milieu en het beschermen van de natuur.


In 2017 hebben de jongeren bij Projects Abroad 3060 mangroves geplant in Thailand. Dit helpt het leven in de oceaan maar ook de mensen in het land die indirect voordeel halen uit het ecosysteem van mangroves.

A high school student volunteer picks up litter on the beach to promote marine conservation in Thailand

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Ao Nang. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


Tijdens onze Jongerenreizen proberen we ervoor te zorgen dat je een kamer deelt met minstens een andere vrijwilliger of stagiaire van hetzelfde geslacht en leeftijd. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners