Neem contact op
Projects Abroad volunteers go diving as part of our Conservation Project in Thailand for teens

Duiken en zeebehoud in Thailand voor jongeren

Doe vrijwilligerswerk in Thailand en leer duiken, observeer koralen en plant mangroves

In een oogopslag

 • Spring in helderblauw water en ontdek de onderwaterwereld die op je wacht. Sluit je aan bij andere tieners op ons vrijwilligersprogramma voor natuurbehoud in Thailand!
 • Werk samen met toegewijde professionele natuurbeschermers en een groep vrijwilligers van je eigen leeftijd.
 • Je krijgt drie wereldwijd erkende PADI-duikkwalificaties bij de prijs inbegrepen en voltooit onderwateronderzoeken en koraalonderhoud.
 • Je zult de cultuur en keuken van Thailand ontdekken en blijvende vriendschappen opbouwen met andere tieners van over de hele wereld.
 • Download een voorbeeld dagindeling.

Startdata: 

Tijdens schoolvakanties

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

15-18
Je moet minimaal 200 meter kunnen zwemmen.


Is een groepsreis natuurbehoud en duiken in Thailand voor jongeren geschikt voor mij?

Dit project is perfect als u iets anders wilt doen tijdens de zomervakantie. Het zal ook bij je passen als je geïnteresseerd bent in een carrière in natuurbehoud. Dit project is speciaal ontworpen voor tieners en we hebben een vast reisschema en extra ondersteuning van het personeel.

Je brengt je korte vrijwilligersreis door met gepassioneerde natuurbeschermers, die elke dag actief de lokale omgeving beschermen en helpen! Het beste gedeelte? Je kunt profiteren van hun kennis en ervaring en deze gebruiken om meer te weten te komen over natuurbehoudsinitiatieven in Zuidoost-Azië.

Voor dit project heb je geen ervaring nodig. De bereidheid om te helpen, te leren en te ontdekken is alles wat we van je vragen! Binnen een week ontvang je je PADI Open Water- en PADI Advanced Open Water-kwalificaties, evenals een PADI Peak Performance Buoyancy-specialisatie. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je tweede week vol vertrouwen en veilig kunt helpen met onderwaterbeschermingswerk. Onze duikinstructeurs zullen tijdens de training en tijdens elke duik bij je zijn.

Als u een aanzienlijke hoeveelheid duiktijd wilt winnen, dan is dit het beste project voor het behoud van de zee voor u. Je krijgt geavanceerde duikkwalificaties, duikt twee keer op bijna elke dag van je reis en je verblijft op een van de beste duiklocaties ter wereld.

Duikvrijwilligers in Thailand op een boot

Leer duiken

Je duiktraining vindt plaats in het zwembad van de duikwinkel en in de oceaan. Aan het einde van je eerste week in Thailand behaal je je PADI Open Water-, PADI Advanced Open Water- en Peak Performance Buoyancy-certificeringen! Dit betekent dat u veilig kunt deelnemen aan onderwaterbeschermingswerk met het team. Je blijft je vaardigheden leren en ontwikkelen tijdens je verblijf in Thailand.

Op de lange termijn zal jouw vrijwilligerswerk bijdragen aan de bescherming van koraalriffen in Thailand. Deze geavanceerde kwalificaties zullen ook nuttig zijn voor toekomstig natuurbehoud en recreatief duiken.

Neem deel aan survey-duiken met professionele duikers

Onderzoeksduiken zullen helpen om de gezondheid en biodiversiteit van de riffen te monitoren. Gegevens zullen belangrijk zijn bij het bepalen van toekomstig beleid om het zeegebied te beschermen. Deze gegevens ga je ook gebruiken tijdens workshops en lessen.

Verkrijg conserveringsvaardigheden en kennis

Het Marine Conservation Project is ontworpen om u te leren over koraalriffen, hun voordelen en de problemen waarmee ze wereldwijd worden geconfronteerd. Je neemt regelmatig deel aan workshops en lessen om je kennis en bewustzijn van natuurbehoudskwesties en -vaardigheden te verbeteren. Dit zal deel uitmaken van een bredere Citizen Science-cursus, waar je enkele van de nieuwste onderzoeksprojecten kunt ervaren die worden uitgevoerd door mariene biologen.

Deze cursus omvat het bestuderen van microplastics, waterkwaliteit, koraalgezondheid en nieuwe methoden voor recycling en upcycling. Veel van de onderwerpen waarover je leert, zullen verband houden met de duiken die je die dag maakt. Bijvoorbeeld; u kunt tijdens een duik watermonsters verzamelen en de monsters 's middags op de basis testen.

Plant en onderhoud koraalriffen

De belangrijkste focus van dit project is het helpen herstellen van kwetsbare koraalriffen en het creëren van nieuwe kunstmatige riffen. Dit omvat onderzoeken, bouwwerkzaamheden en het planten van koraalfragmenten op nieuwe kwekerijen onder water. Bestaande riffen hebben uitgebreid onderhoud nodig om ze schoon te houden en de toestroom van invasieve soorten te verminderen.

Op veel plaatsen in de wereld is het illegaal om koraal aan te raken of te beschadigen. Het Department of Marine & Coastal Resources heeft echter speciale toestemming gegeven aan ons team om koraal rond Koh Tao te transplanteren. Je maakt deel uit van dit proces en leert de verschillende stadia van verplanten, evenals technieken om 'koralen van kansen' te gebruiken om getroffen gebieden opnieuw op te bouwen. Je assisteert mariene biologen in onze onderzoeks- en restauratiegebieden terwijl je de vele technieken ontdekt die geschikt zijn voor verschillende koralen en locaties.

Op de meest afgelegen locaties zijn visnetten en zelfs afval te vinden. Tijdens het duiken verwijder je touwen, netten, glas, aluminium blikjes en andere voorwerpen die koraalriffen en ander zeeleven verstikken of bedreigen. Je leert hoe je scubaduiken plant om puin te verwijderen, en het besluitvormingsproces om alleen bepaalde items te verwijderen. Je verzamelt ook gegevens om aan te dringen op veranderingen in overheidsvoorschriften om de hoeveelheid afval in onze oceanen te verminderen.

Doe mee aan strandopruimingen langs de kustlijn

Zwerfvuil en afval zijn schadelijk voor het leven in zee en dieren in het algemeen. Met vrijwilligers van over de hele wereld wandel je langs de stranden van Koh Tao, afval verzamelen en op de juiste manier weggooien. Alleen al op de stranden van Koh Tao liggen duizenden sigarettenpeuken.

Na elke strandopruiming maak je aantekeningen en deel je deze gegevens met lokale functionarissen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt voor educatieve doeleinden en voor langetermijnplannen voor natuurbehoud in het gebied.

Je neemt deel aan workshops om plastic te hergebruiken en te vormen tot nieuwe items. Leer nieuwe manieren om afval te recyclen en te beheren.

Onze partners in Thailand

We gebruiken de PADI-duikcursussen als ons basisduiktrainingsprogramma. Je studeert en traint tijdens je eerste week in Thailand.

Binnen een week na je aankomst in Thailand ben je klaar om te duiken en het team te helpen met waardevol onderwateronderzoek. Deze opleidingsperiode vormt een belangrijk onderdeel van uw conserveringswerk.

We zetten ons in voor het behoud en herstel van het zee- en kustmilieu. Dit doen we door tal van activiteiten in samenwerking met meerdere lokale en internationale partners. Waaronder:

 • Ocean Conservancy
 • Reef Check Foundation
 • Big Microplastics Survey
 • Innoceana
 • CoralWatch
 • UNEP
 • Green Fins

Onze partnerschappen met lokale en internationale groepen tonen onze toewijding aan het behoud van het zeeleven in en rond Thailand.


Waar in Thailand ga ik werken?

Koh Tao

Je komt te werken op Koh Tao, een tropisch eiland voor de oostkust van Thailand. Het maakt deel uit van de Chumphon-archipel en biedt het hele jaar door ongerepte duikomstandigheden. Het hotel en duikcentrum zijn gebaseerd op Mae Haad Beach. Je duikt op veel locaties rond het eiland, in de Golf van Thailand.

Je verblijft in een strandhotel met ensuite kamers en wifi. Je hebt airconditioning en warme douches. Gedeelde kamers zijn alleen voor hetzelfde geslacht, tenzij u met vrienden reist en anders verzoekt.

Als u niet aan het werk bent, kunt u ontspannen bij het zwembad of het eiland en de tropische stranden verkennen. Er worden sociale evenementen en culturele activiteiten georganiseerd en u kunt prachtige uitzichtpunten over het eiland bezoeken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als vrijwilliger voor Marine Conservation in Thailand

Een typische dag in Thailand op het Conservation Project begint rond 07.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Je dag zit vol met activiteiten die de lokale omgeving en de gemeenschap ten goede komen. Je ontbijt samen met de andere vrijwilligers.

Je volgt een vast schema voor de groepsreis. Het zal de activiteiten voor elke dag gedetailleerd beschrijven.

De ochtenden worden meestal besteed aan natuurbehoudactiviteiten op het land, zoals strandopruimingen, microplastic-onderzoeken, upcycling-workshops of het bijwonen van presentaties om meer te leren over verschillende problemen en vaardigheden.

In de middag ga je duiken en deelnemen aan rifonderzoeken, puin en invasieve soorten zoals drupella-slakken verwijderen en de kunstmatige riffen onderhouden. Meestal duik je twee keer per dag. Het is gebruikelijk dat de duiken en workshops overdag aan elkaar gerelateerd zijn.

Lunch en diner worden ook geserveerd in het restaurant, dat een grote verscheidenheid aan westerse en Aziatische opties biedt.

In uw vrije tijd kunt u het eiland verkennen. Ontdek nieuwe stranden en uitzichtpunten.

Twee vrijwilligers worden gezien bij het duiken en het verzamelen van monsters terwijl ze bezig zijn met het behoud van de zee in Thailand met Projects Abroad.

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het doel van dit project is om het bedreigde zeeleven in het Koh Tao-gebied te helpen. Door duikers en niet-duikers te trainen en op te leiden over oceaankwesties, hopen we de gezondheid van onze oceanen en koraalriffen te verbeteren.

De wateren rond Koh Tao werden vroeger geteisterd door haaien, maar de populatie is de afgelopen decennia drastisch afgenomen. Het hele ecosysteem heeft bescherming en ondersteuning nodig om deze toproofdieren te beschermen. De regio Koh Tao heeft onlangs ook te maken gehad met meerdere koraalverblekingsgebeurtenissen. De ergste massale bleekgebeurtenis vond plaats in 2010 en sindsdien hebben meer gebeurtenissen invloed gehad op de riffen. Toerisme, ontwikkeling en het laten vallen van ankers hebben de kwetsbare ecosystemen van Koh Tao bedreigd.

Er zijn een aantal lopende missies voor het behoud van de zee waar we bij betrokken zijn om de impact van deze bedreigingen te beperken. De primaire focus van het project is het behoud en herstel van koraalriffen, zodat toekomstige generaties kunnen profiteren van deze belangrijke ecosystemen en het zeeleven rond het eiland gezond blijft.

De gegevens die u tijdens duiken verzamelt, worden gedeeld met lokale autoriteiten en wereldwijde onderzoeksprojecten met als doel het milieubeleid te verbeteren en een positieve verandering teweeg te brengen. Praktisch werk om riffen te bouwen en te onderhouden heeft een duidelijke en zichtbare impact. Er kunnen onmiddellijk veranderingen worden aangebracht om riffen te beschermen door meerboeien in te zetten en te voorkomen dat ankers op het rif vallen.

Door in Thailand in het buitenland oceaanbeschermingswerk te doen, kunt u onze oceanen helpen ondersteunen en beschermen. Word vandaag nog vrijwilliger voor het behoud van de zee om dit mogelijk te maken!

Vrouwelijke vrijwilliger gebruikt een schaar om een net te knippen dat verstrikt is geraakt in het koraalrif in Thailand

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Elk jaar helpen duizenden jongeren en stagiaires om een verschil te maken over de hele wereld. Tijdens hun ervaring in het buitenland dragen ze bij tot de duurzame doelstellingen die we elk jaar vooropstellen, met de bedoeling om een duurzame impact te maken op de gemeenschappen.


Om alle verwezenlijkingen te verzamelen, ontwikkelen we elk jaar een Jongerenreizen Impact Report. Lees meer over alle projecten en hun impact in het afgelopen jaar.


Maaltijden en accommodatie

Tijdens je verblijf op Koh Tao deel je accommodatie met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires. Dit is een geweldige manier om je medevrijwilligers en stagiaires te leren kennen, ervaringen te delen en samen in je vrije tijd je omgeving te verkennen.

De accommodatie is veilig, schoon en comfortabel. Uw programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Je hebt een ensuite hotelkamer met airconditioning en warme douches. Er zijn zwembaden en een restaurant aan het strand waar u in uw vrije tijd kunt ontspannen.

Lees meer over onze accommodatie.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Ontmoet onze staff in Thailand

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners