Projects Abroad volunteers on their way to their placement in Thailand.

Aankomst procedure Thailand

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Thailand

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Tanzania. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Thailand

Je vliegt naar Koh Samui Airport (USM). Hiervoor is meestal een overstap op de luchthaven van Bangkok vereist. Als je via Bangkok vliegt, moet je door de immigratiedienst en je paspoort laten afstempelen tijdens het overstappen op de luchthaven. Eenmaal aangekomen op Koh Samui Airport heb je een heel eenvoudig proces om je bagage op te halen. De luchthaven is erg klein.

U gaat naar de transferbalie bij de uitgang. Je krijgt vooraf een overstapticket toegestuurd door Projects Abroad. Het transferpersoneel brengt u van het vliegveld naar de pier en op uw ferry. De veerboot naar Koh Tao duurt 2 uur.

Er is een 'toeristenbelasting' van 20 THB wanneer je aankomt op de pier van Koh Tao. Deze vergoeding wordt gebruikt om milieubeheerprojecten op Koh Tao te financieren. Het personeel haalt u op van de pier en brengt u naar de nabijgelegen accommodatie. Je hebt tijd om uit te rusten en bij te komen van je vlucht.

Ons personeel regelt al uw vervoer van en naar de luchthaven. De kosten van het ophalen en terugbrengen zijn inbegrepen in uw programmakosten. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, reis je rechtstreeks naar de pier voor je tocht met de veerboot, of word je naar een nabijgelegen hotel gebracht om de volgende dag op de veerboot te wachten.

Boek je vlucht naar Thailand

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Thailand

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegevens voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Thailand

We vragen vrijwilligers en stagiaires om in het weekend te komen, zodat ze maandag kunnen beginnen met hun opleiding en projectwerk.

Bij aankomst op het eiland ontmoet je de projectmedewerkers. Zij zullen u de omgeving laten zien en ervoor zorgen dat u zich in uw accommodatie nestelt. Ze zullen uitleggen waar lokale winkels, geldautomaten en vervoer zijn. Alle noodzakelijke werkgerelateerde transportkosten worden gedekt door Projects Abroad.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Thailand

Je eerste dag geeft je de kans om kennis te maken met ons werk en wat je rol zal zijn. Je gaat trainen en leren van het lokale team. U bent van harte welkom om al uw vragen te stellen, op deze dag en tijdens uw reis, en onze toegewijde medewerkers helpen u graag verder.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners