Projects Abroad volunteers on their way to their placement in Thailand.

Aankomst procedure Thailand

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Thailand

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Tanzania. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Vliegveld en transfers in Thailand

Je kunt kiezen om naar het vliegveld van Krabi (KBV) of naar Phuket (HKT) te vliegen. Een van onze lokale medewerkers zullen je verwelkomen bij aankomst, zij houden een Projects Abroad bord omhoog.


Als u naar Phuket vliegt, wordt je gevraagd om een toeslag te betalen voor een transfer van en naar de luchthaven. Je zult ook meestal een nacht in Phuket doorbrengen voordat je naar je accommodatie reist met een van onze medewerkers.


Sommige vrijwilligers kiezen ervoor om over land naar Krabi te reizen, vaakl als je door Thailand reist voordat je bij een van onze projecten bent. Dit is geen probleem. We zullen je in contact brengen met een van onze lokale medewerkers om je te ontmoeten in een hostel of het busstation in Krabi bijvoorbeeld.


Vanaf het vliegveld, hostel of busstation wordt je naar je accommodatie in Krabi of Ao Nang gebracht. Je hebt tijd om uit te rusten en te herstellen van je vlucht. Deze reis duurt ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de accommodatie. Projects Abroad dekt de kosten van jouw vervoer van en naar de luchthaven van aankomst.

Laat ons je vluchten naar Thailand boeken

Projects Abroad heeft meer dan 20 jaar ervaring met het regelen van vluchten voor duizenden vrijwilligers van over de hele wereld. Het zoeken van vluchten online kan een tijdrovend, onoverzichtelijk en frustrerend proces zijn. Laat ons het werk voor je doen!


We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten via Projects Abroad.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Thailand

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegevens voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Thailand

Onze medewerkers zullen je helpen je bij alles wanneer je net arriveert. Zodat je op je gemak bent bij je nieuwe gastgezin. Ze geven je een rondleiding in het dorp of stad waar je terechtkomt. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen of geld te wisselen.


Je zal ons kantoor bezoeken en meer te weten komen over hoe we onze projecten in Senegal uitvoeren. We zullen je ook een introductiepakket geven, dat nuttige informatie bevat, zoals kaarten en contactgegevens.


Lokale medewerkers van Projects Abroad zullen je laten zien hoe je van je accommodatie naar je project kunt reizen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je op tijd bent op de eerste dag van je project. Tijdens je introductie leer je hoe je met het openbaar vervoer reist en in een tuk-tuk fietst. Alle noodzakelijke werkgerelateerde vervoerskosten worden gedekt door Projects Abroad.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Thailand

Op je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad met je mee- reizen van je gastgezin naar het project. Ze zullen je alles laten zien en je zal andere vrijwilligers ontmoeten. Zo wordt je goed bereid voor het werk dat je gaat verrichten de tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners