You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis Sport project in Ghana

Overzicht
  • Wie?Groepen vanaf 5 personen, vanaf 16 jaar of ouder
  • Wanneer?Flexibel, projecten hebben geen vaste startdata
  • Waar?Accra in Ghana

Voetbal project in Ghana

Als vrijwilliger op een sportproject in de hoofdstad van Ghana, Accra, komen jullie sporttalenten goed van pas om kinderen op het project nieuwe vaardigheden te leren en te trainen. Jullie gaan de coaches assisteren bij zowel hun trainingssessies als algemene fitnesslessen. Jullie zullen ieder een paar sessies individueel en samen geven. Alle sportvaardigheden zijn welkom, voetbal en rugby zijn echter de meest populaire sporten.

Jullie zullen coaching vaardigheden ontwikkelen door te assisteren en te helpen bij trainingssessies om kinderen voor te bereiden op een lokale wedstrijd, die jullie vervolgens kunnen ondersteunen door scheidsrechter te zijn. Door op een persoonlijke wijze om te gaan met de kinderen zullen zij hun zelfvertrouwen en persoonlijke vaardigheden ontwikkelen terwijl ze plezier hebben bij het sporten. Ghanezen zijn extreem gepassioneerd in het sporten (vooral voetbal) en als het voetbalteam van Accra (Hearts of Oak) speelt, worden jullie meegenomen om dit te zien.

Ghana is een kleurrijke, opwindende en populaire plek om tijd door te brengen op een vrijwilligersproject. Naast dat Ghana bekend staat als de ‘Gouden Kust’, staat het ook bekend om de vriendelijkheid en warmte van de mensen. Ghana heeft prachtige stranden, wilde savanne en dichte regenwouden. Dit Engelssprekende land biedt vrijwilligers een prachtige kennismaking met Afrika.

Ervaringen

Ervaringen van groepen die samen vrijwilligerswerk hebben gedaan

Vrijwilligers samen op het bouwproject in Senegal

Veel van onze vrijwilligers schrijven na hun project een ervaringsverhaal om zo anderen te informeren en inspireren. Natuurlijk zijn er ook verhalen van groepen die met ons op reis zijn geweest. Hierdoor krijgen jullie een beter idee bij wat jullie te wachten staat.

Ervaringsverhalen van groepsreizen

“Ik had er nooit aan gedacht om naar Afrika te gaan totdat ik over Projects Abroad hoorde. Ik aarzelde geen moment om bij de groep aan te sluiten en te helpen op welke manier ik ook kon. Voor vertrek moesten we veel voorbereiden; fondsenwerving, het krijgen van inentingen en we moesten ook ontdekken hoe we onze doelstellingen in Tanzania zouden gaan bereiken. De voorbereiding duurde weken lang, we hebben kinderen geschminkt, beurzen en voetbalevenementen georganiseerd om geld op te halen. Onze groep bestond uit 9 jongens en meiden. Doordat we allemaal individuen zijn, met eigen kennis en talenten, werkten we gedurende 2 weken goed samen. We waren ons bewust van de enorme impact die we konden hebben op het leven van anderen.”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Mae Smith in Tanzania

“We deden met zijn tienen alles wat we konden doen om geld op te halen. Eindeloos veel cake verkopen in kerken en scholen. Auto’s wassen en vele klusjes voor onze families. De lijst was eindeloos lang. Uiteindelijk gaven sommigen van ons op wanneer behalen van het eindbedrag onwerkelijk leek. Uiteindelijk bleven er nog maar vijf van ons over.. voor ons vijven leek de reis een verre droom maar we waren vastberaden om die droom te verwezenlijken. Ik bedoel, hoe vaak krijg je de kans om aan zo iets deel te nemen? Onze vastberadenheid was het uiteindelijk allemaal waard.”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Norma Molle in Costa Rica

“We hadden het geluk om tijd door te brengen bij een Masaai school, waar we de kinderen het belang leerden van het wassen van je eten, je handen en dat je water moet koken voordat je het kunt drinken. Deze simpele levenslessen waren niet altijd makkelijk om aan de kinderen uit te leggen omdat zij bijna geen Engels spraken. Ook de medische outreaches waren een belangrijk onderdeel van onze tijd in Tanzania. We brachten twee dagen per week door met het verspreiden van medicijnen in verschillende delen van het land (met behulp van verpleegkundigen), ook gaven we consultaties en ontmoetten we de lokale bevolking, waar we korte gesprekjes mee konden voeren omdat we de basis van de lokale taal ondertussen geleerd hadden!”

Lees het volledige ervaringsverhaal van Ryan Potter in Tanzania

Meer informatie en persoonlijk contact

Wil je graag meer informatie of persoonlijk contact opnemen met een oud-vrijwilliger die eerder vrijwilligerswerk heeft gedaan? Neem gerust contact met ons op zodat wij je de gewenste informatie en contactgegevens kunnen geven. Zo kun je direct meer horen en vragen stellen over hun ervaringen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲