You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Hoe kun jij jouw periode in het buitenland bekostigen?

  Reacties

20 april 2018Vrijwilligerswerk, Buitenland, Kosten, Fondsenwerving, Bijbaantje, Studentjob


Of je nu naar het buitenland gaat voor je opleiding, stage, vrijwilligerswerk of om te reizen, een onvergetelijke ervaring gaat het sowieso worden! Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan deze trip over de grens en dus is het handig om je hier goed op voor te bereiden. Je wilt je geen zorgen hoeven te maken over geld als je daar eenmaal bent, dus hier een aantal tips om je financiën op orde te krijgen voor vertrek.

Dit artikel is geschreven door Sira Hoogstraten, Online Marketeer bij StudentJob - Nederland en StudentJob - België.

Tips hoe jij een ervaring in het buitenland kunt bekostigen

Begroting

Je begint met het maken van een begroting, want dit is het belangrijkste onderdeel. Op deze manier wordt overzichtelijk hoeveel geld er maandelijks binnenkomt en hoeveel geld je uitgeeft. Hierbij houd je rekening met de kosten voor de reis en met het feit dat je daar misschien meer geld zult uitgeven dan in Nederland, omdat je meer dingen onderneemt zoals dagtripjes. Als je vrijwilligerswerk gaat doen, is het ook goed om van tevoren uit te zoeken of je accommodatie en maaltijden al bij de kosten zijn inbegrepen. Wat vooral belangrijk is bij het maken van een begroting is dat de begroting realistisch moet zijn. In plaats van dat je er later pas achter komt dat je te weinig geld hebt gespaard, kun je er beter van uitgaan dat je hoge uitgaven zult hebben. Nadat je de begroting hebt gemaakt, zie je meteen hoeveel geld je nog nodig hebt om jouw tijd in het buitenland te financieren. Nu mag je gaan bedenken hoe je dit bedrag bij elkaar wilt krijgen...

Beurzen, studiefinanciering en vergoedingen

Ga je als student naar het buitenland, bijvoorbeeld voor stage, studeren of uitwisseling? Dan hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om je financiering rond te krijgen. Je kunt namelijk een vergoeding krijgen voor je OV chipkaart en je kunt je studiefinanciering ‘meenemen’ naar het buitenland. Mooi meegenomen, toch? Daarnaast kun je in aanmerking komen voor verschillende beurzen, zoals de Erasmusbeurs. Afhankelijk van het land waar je naartoe gaat en het doel van jouw reis, studeren of stagelopen, ontvang je een bepaald bedrag. De onderwijsinstelling is op de hoogte van de aanmeldingsdata en eisen om je te kunnen aanmelden voor een beurs. Moeilijk is het dus niet, slechts een kwestie van time and effort. Maar het is 100% de moeite waard!

Werken

Een snelle en makkelijke manier om geld te verdienen is natuurlijk door te werken. Als je een leuke (bij)baan hebt, is het niet moeilijk om jouw uiteindelijke doel te bereiken: het financieren van jouw periode in het buitenland. Je doet graag iets wat je leuk vindt en wat bij jou past. En het is al helemaal een pré als jouw werkplek om de hoek is. Vind je het leuk om buiten te werken of werk je toch liever vanuit huis? Is een baantje als winkelmedewerker iets voor jou of wil je graag werken achter de kassa in een supermarkt?Op StudentJob - Nederland en StudentJob - België vind je een ruim aanbod in bijbanen, vakantiewerk, weekendwerk en fulltime banen. Je kunt zoeken op locatie en trefwoord én je hebt keuze uit meer dan 3.000 vacatures, dus er zit sowieso iets voor jou tussen!

Crowdfunding

‘Als je niet rijk bent, moet je creatief zijn’, dus waar wacht je nog op? Crowdfunding is dé nieuwe manier om geld bij elkaar te krijgen. Wel is het hierbij erg belangrijk dat de reden waarom jij naar het buitenland wilt duidelijk is en dat je die goed weet te verwoorden naar de mensen die jou gaan steunen. Als je vrijwilligerswerk gaat doen kun je bijvoorbeeld uitleggen hoe jij denkt dat je een positieve bijdrage gaat leveren aan het project. Daarnaast moet je je afvragen wat deze personen eraan hebben dat zij jou gaan supporten. Oftewel, ‘what’s in it for them?’. Ga eens nadenken wat jij te bieden hebt aan de mensen die jou hebben gesteund om jouw tijd in het buitenland te financieren? Waar blink jij in uit? Je kunt bijvoorbeeld een boek maken over jouw ervaringen uit het land waar je naartoe gaat, zowel in tekst als in beeld. Ook kun je wekelijks een persoonlijke boodschap sturen in de vorm van een ansichtkaart of vlog. Je zult versteld staan van hoeveel mensen bereid zijn om jou te steunen!

Deel dit artikel:

Vergeet niet om dit door te vertellen en laat ons ook weten wat je ervan vindt op Facebook en Twitter!

Abonneer je op RSS

Projects Abroad Blog Feed
Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad Blog Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲