You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Visum, Verzekeringen en Vaccinaties

Visum, Verzekeringen en Vaccinaties

Visum

Voor veel bestemmingen moet je een visum aanvragen voordat je vertrekt. In sommige landen kun je bij aankomst een visum kopen. Ons Visum Team stuurt je van te voren alle informatie over het visum voor jouw bestemming(en). De kosten voor een visum verschillen per land en lengte van verblijf.

Verzekeringen (voor vrijwilligers tot en met 65 jaar)

Projects Abroad heeft een verzekering opgenomen in het standaard pakket om jouw gehele reis van vertrek tot thuiskomst te dekken. Deze verzekering dekt onder andere medische kosten, kosten voor transport bij een noodgeval, bagage en waardevolle spullen, een persoonlijk ongeval, annulering en persoonlijke aansprakelijkheid. Bekijk hier de verzekeringspolis. Deze verzekering biedt dekking voor iedereen met een leeftijd tot en met 65 jaar. Iedereen van 66 jaar of ouder zal zelf een verzekering moeten afsluiten.

Let op! De verzekering is geldig vanaf het moment dat de gehele factuur is voldaan.

Houdt er rekening mee dat de duur van jouw project wordt berekend vanaf het moment dat je vertrekt vanuit huis tot het moment dat je weer thuis aankomt. Een week wordt gedefinieerd als 7 dagen. Voorbeeld: Als jij je aanmeldt voor 4 weken, behoort jouw internationale reistijd binnen deze 4 weken te vallen. Vertrek je vanuit huis op een zondag, dan behoor je 4 weken later op zaterdag weer thuis aan te komen. Zo is jouw gehele reis van begin tot eind verzekerd. 

Het is mogelijk om de verzekering te verlengen voor deze reisdagen, om er op die manier voor te zorgen dat je het volledige aantal weken op je project kunt doorbrengen. Je kunt de verzekering ook verlengen wanneer je voor of na je project nog zelfstandig verder gaat reizen.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Vaccinaties

We raden je aan om contact op te nemen met je huisarts of de lokale GGD om na te gaan welke vaccinaties jij nodig hebt. Zij hebben de meest actuele informatie en zijn bevoegd hierin te adviseren. Projects Abroad is geen medische instelling en ons advies op dit gebied is dan ook nooit officieel. Lees meer over gezondheid en vaccinaties.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲