You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ierse vrijwilliger doneert EHBO-koffers aan Projects Abroad partners in Kenia

Lokale partners en vrijwilligers in Nanyuki de nieuwe EHBO-koffers, gedoneerd door Ierse geneeskunde vrijwilliger Annie Doran. Toen Annie Doran in augustus bezig was met het plannen van haar vrijwilligersreis naar Kenia, wilde de 26-jarige Ierse student zeker weten dat haar tijd in het land de moeite waard zou zijn en dat ze een blijvende impact zou maken. Annie heeft een aantal jaren gewerkt als een medisch technicus op ambulances en haar doel was om wat van haar medische kennis over te dragen aan de lokale bevolking in Kenia.

Annie had eerder vrijwilligerswerk gedaan met Projects Abroad: in 2014 verbleef ze een paar maanden in Tanzania en nam deel aan het geneeskunde project vlak bij de stad Arusha. Tijdens dit project raakte ze bekend met de gezondheidsuitdagingen op het platteland in Oost Afrika, waar veel kinderen nauwelijks toegang hebben tot primaire medische hulpmiddelen. “Een kleine schaafwond of snee kan snel geïnfecteerd raken,” zegt Annie. Dat komt volgens haar onder andere omdat ouders en docenten vaak over weinig basiskennis van de eerste hulp beschikken.

EHBO-koffers gedoneerd bij Projects Abroad geneeskunde vrijwilliger Annie Doran uit Dublin, IerlandOm die reden wilde Annie EHBO-koffers doneren aan de partnerorganisaties waar Projects Abroad mee samenwerkt in Kenia, maar ze had fondsenwerving nodig om het te kunnen financieren. Toen leden van Annies kerk in Ierland hoorden dat ze zou afreizen naar Kenia als een geneeskunde vrijwilliger, nodigden ze haar uit om te spreken bij drie kerken in de buurt van Dublin. Annie: “De gemeenschap was ongelooflijk! Zij zijn degene die de meeste donaties hebben gedaan voor de kinderen en de outreach programma’s.” Uiteindelijk haalde Annie 700 euro op. 

Na het veiligstellen van de donaties voor de EHBO-koffers reisde Annie naar Nanyuki. Lokale Projects Abroad medewerkers assisteerden haar bij het inkopen en aanschaffen van de zeven EHBO-koffers en eerste hulp handleidingen. Ook organiseerden zij een medical outreach waar Annie samen met andere medische vrijwilligers uit Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten een eerste hulp trainingssessie gaven aan de medewerkers van de partnerorganisaties.

Deze lokale partners leiden scholen en zorgcentra in Nanyuki, waar vrijwilligers van Projects Abroad assisteren. De mannen en vrouwen die werken in de centra zorgen voor honderden jonge kinderen en kleine verwondingen komen vaak voor.

Geneeskunde vrijwilliger uit Ierland Annie geeft een demonstratie reanimeren aan een Projects Abroad partner in Nanyuki, KeniaTijdens de trainingssessie leerden de medewerkers hoe ze moeten reanimeren, patiënten moeten benaderen, vitale functies kunnen evalueren en de veiligheidsvoorschriften voor EHBO’ers moeten hanteren. Tijdens de training leerden ze ook hoe ze moeten reageren op toevallen, bloedingen, astma-aanvallen, stikken, gebroken botten en hoe ze een patiënt in de stabiele zijligging moeten leggen.

De Country Director van Projects Abroad Kenia, Olivia Tanui, zegt dat de eerste EHBO-koffers en de trainingen goed van pas zullen komen: “Verwondingen kunnen nu meer efficiënt behandeld worden door een getrainde medewerker. Dit voorkomt dat kleine verwondingen levensbedreigend worden.”

Annie is ondertussen teruggekeerd naar huis en is van plan om haar medische studie te vervolgen in Bulgarije. De praktische ervaring die zij heeft opgedaan in Kenia is van toegevoegde waarde voor haar studie en medische kennis. Ze hoopt dat de EHBO-koffers en trainingen de komende jaren zullen zorgen voor veilige medische hulp voor de kinderen in Nanyuki.

Lees hoe jij kan bijdragen aan ons geneeskunde project in Kenia of ontdek onze andere gezondheidszorg projecten over de hele wereld.

Terug naar Nieuws

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲