You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nieuw mensenrechten project in Bolivia focust op vrouwenrechten

Het Boliviaanse Ministerie van Justitie heeft in de periode januari 2015 tot juni 2016 zeker 147 zaken gerapporteerd van vrouwen die zijn omgekomen ten gevolge van gender gerelateerd geweld. Slechts vier van deze zaken hebben geleid tot een veroordeling. Deze enorme tegenstelling zorgt ervoor dat vrouwen in Bolivia zich onveilig voelen en ernstig twijfelen of het rechtssysteem in Bolivia hen wel kan beschermen. Zonder de zekerheid dat geweldplegers en mensenhandelaren veroordeeld en vervolgd worden, is het niet meer dan logisch dat vrouwen het gevoel hebben dat er geen uitweg is uit hun situatie.

Geweldplegers en mensenhandelaren zorgen ervoor dat vrouwen in Bolivia geïsoleerd raken van hun sociale netwerk en hun vermogen verliezen een eigen inkomen te verdienen. Deze afhankelijkheid is een belangrijke reden dat deze destructieve praktijken nog altijd voorkomen: vrouwen weten dat als zij zouden durven te vertrekken, ze misschien nergens terecht kunnen. Daarom is het erg belangrijk om deze vrouwen een veilige plek te bieden, waar ze zich kunnen ontwikkelen, hun zelfvertrouwen weer op kunnen bouwen en kunnen herstellen. Binnen het nieuwe Mensenrechten project in Bolivia werkt Projects Abroad samen met het Sayariy Warmi centrum in Cochabamba, om zo’n toevluchtsoord te kunnen bieden.

Vaardigheden & voorlichtingIn Bolivia werkt het Mensenrechten project samen met een opvangcentrum voor mishandelde vrouwen.

Binnen dit centrum krijgen de vrouwen onderwijs en ontwikkeling praktische vaardigheden, waardoor zij de mogelijkheid krijgen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en onafhankelijk te worden. Tegelijkertijd werken we aan het opbouwen van hun zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld, zodat zij gaan inzien dat ze het niet verdienen op deze verschrikkelijke manier te worden behandeld. We werken niet alleen met de vrouwen in het centrum maar ook binnen de gemeenschap als geheel om te strijden tegen mensenhandel en geweld tegen vrouwen. Door de informatievoorziening en bewustwording over deze problemen te verbeteren, creëren we een gemeenschap die beter in staat is om deze problemen te identificeren en ondersteuning te bieden aan slachtoffers. 

De inzet van vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijk rol op het mensenrechten project in Bolivia. Enkele activiteiten waar vrijwilligers bij betrokken worden zijn:

  • Het helpen van vrouwen bij het invullen van formulieren en het aanvragen van een identiteitsbewijs
  • Het doen van onderzoek
  • Het voorbereiden en geven van workshops voor bewustwording en de ontwikkeling van vaardigheden
  • Tijd doorbrengen met de meisjes en vrouwen in het centrum en bijvoorbeeld sportactiviteiten organiseren

Vrijwilligers worden betrokken bij alle aspecten die binnen het centrum aan bod komen en helpen op die manier mee om meer vrouwen en meisjes te bereiken die te maken hebben met geweld, misbruik en mensenhandel.

Een positief verschil De directeur van het opvangcentrum voor vrouwen in Bolivia, waar vrijwilligers van het Mensenrechten project meehelpen.

We zien nu al positieve verandering in de levens van de vrouwen in het centrum. Op dit moment is ongeveer 60% van alle vrouwen en meisjes die bij het centrum zijn geweest terug naar school gegaan, terwijl ongeveer 30% een baan heeft gevonden. Een van de jonge vrouwen die terug naar school is gegaan schopte het zelfs tot de beste van haar klas. Deze successen zijn bemoedigend, maar hulp is nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat dit centrum en het mensenrechten project hun goede werk kunnen blijven voortzetten en zo de meest kwetsbare vrouwen en meisjes in Bolivia te kunnen helpen.

Ontdek hoe jij kan bijdragen aan het Mensenrechten project in Bolivia  of bekijk onzer andere wereldwijde Mensenrechten projecten .

 

Terug naar Nieuws

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Projects Abroad News Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲