You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis kerstvakantie Sociaal & Natuurbehoud project in Madagaskar

Overzicht

Deze kerstvakantie kun je als vrijwilliger deelnemen aan het Sociaal & Natuurbehoud project in Madagaskar. Tijdens deze 2-weekse groepsreis voor alle leeftijden kun je samen met vrijwilligers van over de hele wereld je inzetten op het gebied van sociale zorg én natuurbehoud.

Datum voor de groepsreis naar Madagaskar tijdens de kerstvakantie

Binnenkort nieuwe data verwacht!

Vrijwilligerswerk de Sociaal & Natuurbehoud kerstreis in Madagaskar

Neem deel aan het Sociaal & Natuurbehoud project in de kerstvakantie en ontdek Madagaskar

Tijdens dit project verblijf je in Andasibe. Deze stad ligt ongeveer vier uur ten oosten van de hoofdstad Antananarivo en grenst aan drie natuurgebieden. Tijdens je project verdeel je je tijd over verschillende sociale en natuurbehoud activiteiten.

De sociale activiteiten behelzen o.a. het helpen bij een kinderdagopvang die door Projects Abroad wordt gerund voor kinderen die niet naar school kunnen en het organiseren van sportwedstrijden in de lokale gemeenschappen. Ook kun je de schoolkinderen meenemen naar het nationale park en hen meer leren over dieren, platen en natuurbehoud.

Tijdens de natuurbehoud werkzaamheden help je in het nationale park bij de bescherming van inheemse planten en het monitoren van lokale diersoorten. Dit wordt gedaan door middel van het bestuderen van populaties, het verwijderen van planten die er niet thuishoren, onderhoudswerkzaamheden van de paden en het verzorgen van bedreigde planten in de kas. Ook help je bij lokale schoonmaakacties, het runnen van een recycling initiatief en bewustzijnscampagnes om Andasibe een groenere stad te maken.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers van alle leeftijden zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang medevrijwilligers om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te doen in Madagaskar als jij.

Verblijf in Madagaskar

Tijdens de reis verblijf je bij een gastgezin in Madagascar. Zo leer je de lokale cultuur én cuisine kennen.

Weekendactiviteiten in Madagaskar

Madagaskar staat bekend om zijn unieke en bijzondere flora en fauna, weelderig regenwoud en lange kustlijn. In het weekend heb je de kans samen met de andere vrijwilligers dit mooie eiland te verkennen. Breng een bezoek aan de prachtige stranden of neem deel aan de activiteiten zoals zip-lining, danslessen of kooklessen.

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier.

Jij kunt eventueel ook wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die eerder met ons zijn mee geweest voor vrijwilligerswerk en vertellen over hun ervaringen. Zo krijg je wellicht nog een beter beeld over wat jij kunt verwachten.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Liever geen groepsreis of niet beschikbaar in de kerstvakantie?

Als je liever niet in een groep wilt reizen of als je de voorkeur hebt om op andere data naar Jamaica te gaan dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan een regulier project in Madagaskar. In dat geval neem je deel als individuele vrijwilliger en kun je zelf je startdatum en de duur van je verblijf kiezen.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲