You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Meer informatie over twintigersreizen

Lees meer informatie over de twintigersreizen en raak geïnspireerd om een bijzondere invulling te geven aan je zomervakantie, samen met jongvolwassenen uit de hele wereld.

Wat zijn twintigersreizen?

Twintigersreizen zijn gestructureerde, tweeweekse groepsreizen voor jongvolwassenen tussen 19-25 jaar uit de hele wereld die tijdens hun zomervakantie graag een positief verschil willen maken. Samen reizen ze in de maanden juni, juli of augustus naar landen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika om daar vrijwilligerswerk te doen dat een langdurige, positieve impact heeft op lokale gemeenschappen.

De twintigersreizen zijn ontstaan naar aanleiding van het succes van de jongerenreizen, waarbij inmiddels duizenden jongeren de hele wereld over gereisd zijn om te helpen in ontwikkelingslanden. De tijd, energie en zorg die zij samen in deze projecten hebben gestoken heeft een blijvend verschil gemaakt in vele gemeenschappen in nood.

Wat hebben twintigersreizen jou te bieden?

Behalve een onvergetelijke ervaring in de zomervakantie, bieden deze speciale twintigersreizen jou:

1. Gestructureerd vrijwilligerswerk met gelijkgestemde leeftijdsgenoten

De twintigersreizen bieden je de gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten met gelijkgestemde mensen van jouw leeftijd uit de hele wereld. De vrijwilligers komen bijvoorbeeld uit Japan, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Verenigde Staten, Canada, China en Zwitserland. Alle deelnemers komen in hetzelfde weekend aan op de bestemming, dus je kunt vanaf het eerste moment je ervaringen delen.

Tijdens je project woon je samen met andere vrijwilligers in een gastgezin of een groepsaccommodatie, waardoor je de lokale cultuur én de andere vrijwilligers goed leert kennen. Voor de avonden en weekenden hebben de lokale medewerkers allerlei sociale en culturele activiteiten gepland. Je hoeft je dus geen moment te vervelen en je kunt alles uit je reis halen!

2. Veiligheid en 24/7 support van (lokale) medewerkers

Vanaf het moment dat jij je hebt ingeschreven voor een twintigersreis krijg je hulp van een volunteer advisor die alles weet van jouw project en bestemming. De volunteer advisor begeleidt je in het proces tussen je aanmelding en het vertrek.

Zodra je op je bestemming aankomt, staan lokale medewerkers voor je klaar. Je krijgt een uitgebreide introductie over het land en het project om je vertrouwd te maken met de omgeving, de vereisten en de wetgeving van het land, maar natuurlijk ook meer informatie over het project en de faciliteiten.

Elk project heeft een gestructureerd programma, een begeleider en transport van en naar de projectlocatie. Sociale activiteiten en het weekendprogramma zijn van tevoren al gepland en medewerkers van Projects Abroad zullen je vergezellen als je het land verkent in je vrije tijd.

3. Hulp bij het boeken van je vliegtickets & georganiseerd transport

Als je besluit om deel te nemen aan de twintigersreizen, heb je twee mogelijkheden wat betreft het boeken van je vliegticket. Je kunt ervoor kiezen om je vliegticket zelf te boeken, maar ons in-house Travel Team helpt je hier ook graag mee. Het is aan jou! Mocht je graag hulp krijgen, dan zoekt het Travel Team voor jou de beste retourvlucht uit, boekt een flexibel ticket voor een zo direct mogelijke vlucht en als er meer vrijwilligers vanuit hetzelfde land vliegen, dan zorgen we dat jullie op dezelfde vlucht zitten.

Onze lokale medewerkers ontvangen je op het vliegveld, helpen met je bagage en stellen je voor aan je gastgezin en de andere vrijwilligers. Ook organiseren we het transport naar en van je project.

Hoeveel kost het en wat is bij de prijs inbegrepen?

Als je voor het eerst naar het buitenland reist of vrijwilligerswerk doet, dan moet dit een opwindende, zorgeloze en waardevolle ervaring zijn. Wij vinden het belangrijk dat je je hierop kunt focussen en daarom bieden we je met de twintigersreizen het volgende totaalpakket aan:

 • Project in een van onze bestemmingen naar keuze
 • Verblijf bij een gastgezin of in een groepsaccommodatie
 • 3 maaltijden per dag
 • Sociale activiteiten en weekendtrips
 • Ophaalservice van het vliegveld en een introductie in de bestemming
 • Begeleiding van ons lokale personeel ter plaatse
 • Een verzekering voor de bagage, reis- en ziektekosten en aansprakelijkheid
 • Hulp bij het aanvragen van een (eventueel) visum
 • Een MyProjectsAbroad pagina met volop informatie over het land, project, verblijf, de verzekering, enz.
 • De begeleiding van ons kantoor in Nederland
 • Een voorbereidingstraining bij Stichting Muses

De kosten van dit totaalpakket kun je vinden in het prijsoverzicht van de twintigersreizen.

Ik ben enthousiast, wat moet ik doen?

Wil je graag deelnemen aan één van de twintigersreizen? Kies dan je project en schrijf je in via het online inschrijfformulier. Zodra jouw aanmelding is bevestigd en verwerkt zorgen we dat jouw aanmelding naar de bestemming wordt doorgestuurd. ’De volunteer advisor van jouw bestemming neemt dan contact met je op, waarna de voorpret kan starten!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲