You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Calder High Sixth Form – Groepsreis op maat, Sociaal & Samenleving in Sri Lanka

  • Groep:Calder High Sixth Form
    Sri Lanka 2016
  • Leeftijd:17-20 jaar
  • Groepsgrootte:12 studenten en 3 docenten
  • Project:Sociaal & Samenlevingsproject
  • Locatie:Colombo, Sri Lanka

Geld inzamelen

Calder High Sixth Form

Voordat de groep vertrok hebben zij verschillende activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor hun reis. Deze activiteiten waren bijvoorbeeld het inpakken van tassen voor mensen in de lokale supermarkt en elke week de verkoop van spullen in hun school, maar ook gewaagdere dingen zoals het abseilen van een grote rots in de stad Heptonstall. Omdat de meerderheid van de groep meisjes waren hebben zij ook een girls-only modeshow opgevoerd.

Werken bij het project

Calder High Sixth Form

Na de succesvolle fondsenwerving vertrok de groep, bestaand uit twaalf studenten en drie docenten van Calder High Sixth Form, aan het eind van juli 2016 naar Sri Lanka voor een Sociaal & Samenlevingsproject voor twee weken. Voor de studenten was dit een compleet nieuwe ervaring, maar voor de docenten was dit hun tweede reis met dit project in Sri Lanka, na een eerdere reis vorig jaar. Dit was duidelijk af te lezen van de gezichten van sommige Sri Lankaanse kinderen, die de docenten gelijk herkenden. Je kan een video van de vorige reis van één van de studenten bekijken.
Tijdens het project werkte de groep met de kinderen in de Sadae en Sambuddhaloka kinderdagverblijven door met ze te zingen, spelletjes te spelen en activiteiten te doen zoals voorlezen en knutselen. ’s Middags deelden zij zich op in twee teams. Eén schilderde drie nieuwe muurschilderingen op de buitenmuren van het Sadae kinderdagverblijf om de fantasia van de kinderen te stimuleren. Deze schilderingen waren bijvoorbeeld van Jungle Book, een boerderij en een onderwaterwereld. Het andere team ging naar een gemeenschapscentrum om Engels te leren aan tieners tussen de 12 en 16 jaar met verschillende taalniveaus.

Weekenduitstapjes

Calder High Sixth Form

Tijdens de reis ging de groep op twee weekenduitstapjes om te zien wat Sri Lanka te bieden heeft en hoe de rest van het eiland is in vergelijking met de drukke stad Colombo.
Het eerste weekend gingen ze naar het historische fort in de stad Galle in het zuiden. Ze bekeken Galle Fort, bezochten de prachtige tropische stranden van Hikkaduwa en Unawatuna en gingen naar een schildpadboerderij in Benota. In Colombo kregen ze ook de kans om verschillende tempels te bezoeken en een tour te maken door de stad.
In het tweede weekend maakten ze een lange reis langs de oostkust van het eiland om Trincomalee te bezoeken. Onderweg stopten ze om de Piduangala Royal Cave Tempel te bezoeken voordat ze de top van de Pidurangala Rock beklommen. De klim was zwaar maar de groep werd beloond met één van de mooiste uitzichten op de beroemde Sigiriya toen ze de top bereikten (zie foto). Nadat ze ’s avonds waren gearriveerd in Trincomalee brachten ze een bezoek aan de Koneswaram Tempel en de lokale markt vlakbij. De volgende dag gingen ze walviskijken met de Sri Lankaanse marine, waar ze meerdere malen het op één na grootste dier zagen; de vin walvis. Voordat de groep terugtrok naar Colombo brachten ze nog een bezoek aan Marble Beach waar een snelle duik in het warme water een beloning was voor degene die hun zwemkleding mee had genomen.

Individuele ervaringen

Calder High Sixth Form

“Het allerleukste vond ik Sadae! Zeker in het weekend. Ik merkte dat ik zelfverzekerder werd, naarmate ik daar langer bleef. Het was best beangstigend toen ik op mijn eerste dag alleen werd gelaten en alle namen op moest schrijven (en ik geen idee had hoe ik deze moest spellen). Maar het was een geweldige ervaring en ik zou het nog een miljoen keer over doen.”
- Bethany, student

Calder High Sixth Form

“Ik ging naar Sri Lanka zonder te weten wat ik moest verwachten, maar zodra ik daar arriveerde werd ik verliefd op de mensen, hun cultuur en het land. Voordat ik bij Sadae Kindergarten kwam was ik zenuwachtig omdat ik geen ervaring had met kinderen en nooit les had gegeven, maar zodra ik mijn eerste contact met hen had ben ik mij nooit zo enthousiast en opgewonden geweest om terug te gaan en weer les te geven. De manier waarop er al snel een band ontstond tussen de leraar en de kinderen, desondanks de taalbarrière, is erg speciaal, dit maakte het moeilijk om aan het einde afscheid te nemen. Het was een voorrecht en alle uren fondsenwerven waard. Ik wil zeker nog een keer teruggaan en ik wil het aan iedereen aanraden. Het is hard werken, maar ook een lonende ervaring dat ik nooit van mijn leven zal vergeten.”
- Mary, student

Mae Smith

“Dit was mijn tweede keer in Sri Lanka met Projects Abroad. Ik was enthousiast om terug te gaan naar dezelfde kinderdagverblijven met een nieuwe groep studenten. Ik vond deze reis net zo leuk en lonend als vorig jaar. De scholen waren fantastisch en de extra mogelijkheid om oudere leerlingen Engels te leren was een geweldige kans voor iedereen in de groep. Er waren veel hoogtepunten in de reis, maar wat eruit springt is zien hoe onze studenten tijdens de geplande activiteiten contactleggen en een band vormen met de kinderen. Ik vind persoonlijk het spelletje ‘What time is it Mr. Wolf?’ leuk om te spelen, vlak voordat de kinderen naar huis gaan.”
- Natalie, docent

Calder High Sixth Form

“Dit was mijn tweede keer in Sri Lanka als Project Leider met Calder High School en Projects Abroad. Wederom heb ik genoten van mijn tijd aan het werk bij deze projecten en de weekendexcursies. Ik vind het geweldig dat ik het voorrecht heb om te zien wat de positieve effecten van het project zijn op de kinderen van de kinderdagverblijven en de studenten uit Engeland. De steun die wij kregen van Projects Abroad terwijl wij weg waren van huis was geweldig en ik ben aan het aftellen naar ons volgende project in 2017.”
- Emma, de groepsleider

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲