You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Azië

Azië is het grootste continent van de wereld en hoewel het economisch steeds beter gaat met veel Aziatische landen leven nog steeds veel mensen in armoede. Projects Abroad levert graag samen met jou een bijdrage aan verbetering van de slechte leefomstandigheden. Vanaf 16 jaar kun jij als vrijwilliger in Azië een unieke ervaring opdoen door een helpende hand te bieden in één van de twaalf bestemmingen waar Projects Abroad actief is. Wij bieden verschillende soorten vrijwilligersprojecten in Azië aan, zodat je gemakkelijk een project kunt kiezen wat het beste bij jouw wensen en eventuele ervaringen aansluit. Zowel vooraf als ter plaatse biedt Projects Abroad goede persoonlijke begeleiding zodat jouw bijdrage als vrijwilliger in Azië echt zinvol is voor jouw project. Op deze pagina vind je informatie over:

Bestemmingen voor vrijwilligerswerk in Azië

Projects Abroad is momenteel actief in twaalf bestemmingen in Azië, een overzicht van alle landen staat onderaan deze pagina. Hoewel deze bestemmingen in hetzelfde werelddeel liggen, zijn ze niet met elkaar te vergelijken qua cultuur, taal en klimaat.

Tegelijkertijd hebben ze één ding gemeen; de lokale bevolking en ons team waarderen jouw hulp enorm! Je hoeft je dus niet af te vragen waar jouw hulp het hardste nodig is. Kies een bestemming die jou het meest aanspreekt, zodat je naast jouw vrijwilligerswerk ook volop van het land zelf kunt gaan genieten.

Vrijwilligersprojecten in Azië

Vriijwilligerswerk in Azië

Projects Abroad biedt veel verschillende vrijwilligersprojecten in Azië aan, die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. In elke bestemming in Azië zijn er ieder geval sociale projecten en lesgeef projecten voor vrijwilligers. Andere vrijwilligersprojecten die je vaak tegenkomt zijn gezondheidszorg projecten, bouw projecten, rechten projecten en dier- en natuurbehoud projecten. Hierbij een aantal voorbeelden van vrijwilligersprojecten in Azië die vaak worden gekozen:

Dit zijn een paar voorbeelden van vrijwilligerswerk in Azië om jou alvast een indruk te geven van wat jou te wachten staat als vrijwilliger in Azië. Kijk bij de pagina van een land voor een compleet overzicht van alle vrijwilligersprojecten.

Veiligheid in Azië

Wanneer je kiest voor vrijwilligerswerk in Azië, denk je ook al snel aan veiligheid in Azië. Projects Abroad besteed hier ook de nodig aandacht aan zodat jij als vrijwilliger in Azië veilig kunt verblijven in het land waar je bent. In elk van de gebieden waar Projects Abroad in Azië werkt kun je als vrijwilliger gewoon veilig verblijven, maar het is natuurlijk altijd belangrijk om goed naar de lokale adviezen te luisteren. Zowel voor je vertrek als ter plaatse wordt je goed geïnformeerd over de veiligheid in jouw land.

Projects Abroad werkt in iedere bestemming met een lokaal kantoor. De Projects Abroad medewerkers in de bestemmingen regelen niet alleen jouw verblijf en je project, maar zorgen er ook voor dat je als vrijwilliger altijd op hen kunt rekenen! Vanaf de eerste dag zul je al merken dat zij altijd voor je klaar staan; je wordt namelijk van het vliegveld opgehaald en naar je gastgezin gebracht. Daarna zorgen zij voor jouw kennismaking met je nieuwe woon- en werkomgeving, het project en de andere vrijwilligers.

Uiteraard is het lokale Projects Abroad team er ook bij eventuele problemen tijdens jouw tijd als vrijwilliger in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van heimwee of ziek worden. Wat er ook gebeurt, de lokale Projects Abroad medewerkers staan zeven dagen per week en 24 uur per dag speciaal voor jou klaar. Daarnaast zijn zij ook degene die graag tips geven voor leuke uitstapjes in het weekend of extra activiteiten bij jouw project.

Ervaringen van vrijwilligers

Projects Abroad zendt jaarlijks vele internationale vrijwilligers wereldwijd uit. Ben jij benieuwd hoe zij hun avontuur hebben vormgegeven en hoe zij dit hebben beleefd?
Bekijk dan de ervaringsverhalen, foto's en video's van oud-vrijwilligers.

Kies uit één van de onderstaande bestemmingen in Azië

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲