You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika op een internationaal ontwikkelingsproject

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Kaapstad
 • Type projecten: Internationale ontwikkeling
 • Jouw rol binnen dit project: Je helpt mee binnen de administratie, business development, marketing, verricht marktonderzoek en geeft workshops
 • Accommodatie: Bij een gast gezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar
 • Specifieke eisen: Minimaal 2 maanden van tevoren aanmelden, bij eerdere vertrekdatum eerst beschikbaarheid navragen

Internationale ontwikkeling staat bekend als een uitdagend vakgebied waar je moeilijk in terecht komt, dus een stage als vrijwilliger binnen dit gebied in Kaapstad, kan jou de werkervaring geven die jouw CV boven de rest doet uitstijgen.

Vrijwilligerswerk internationale ontwikkelingsproject in Zuid-Afrika

Kaapstad is één van de meest ontwikkelde steden in Afrika, maar buiten deze grote industriële en welvarende steden is Zuid-Afrika nog altijd onderontwikkeld en leven er veel mensen ook vandaag nog onder de armoedegrens. Als vrijwilliger op het internationale ontwikkelingsstage kun jij je inzetten om de te helpen balans te herstellen.

Vrijwilligers gaan aan de slag bij één van de lokale NGO’s in verschillende gebieden van Kaapstad. Dit zijn non-profit organisaties die er op gericht zijn de lokale gemeenschap te versterken en te ondersteunen.

Deze stichtingen bieden een verscheidenheid aan diensten en programma’s, zoals training in levens- en leiderschapsvaardigheden, voedingsprojecten, voedselbanken, sport programma’s gekoppeld aan voorlichting en andere ondersteunende trainingen. Sommige stichtingen richten zich ook op zaken als werkloosheid, huiselijk geweld, drugsgebruik, alcoholmisbruik, prostitutie, tienerzwangerschappen, HIV/AIDS en gezondheid in het algemeen.

Jouw rol als vrijwilliger op een internationale ontwikkelingsstage in Zuid-Afrika

Tijdens een stage binnen dit project kan je te maken krijgen met de volgende activiteiten:

 • Administratie: meehelpen met de organisatie van het kantoor (archiveren, telefoon beantwoorden, registratieformulieren verwerken)
 • Marketing: website up to date houden door artikelen te schrijven en foto’s te plaatsen van activiteiten, flyers en brochures maken en evenementen organiseren.
 • Fondsenwerving: zakelijke sponsorvoorstellen uitsturen naar bedrijven of individuen, relaties onderhouden met huidige sponsors, nieuwe contacten leggen en motivatiebrieven schrijven.
 • Marktonderzoek: vaststellen en uitvoeren van marktonderzoek door bijvoorbeeld statistieken te verzamelen van enquêtes die een beter inzicht creëren in het bedrijf en in de behoeften binnen de gemeenschap. Daarnaast kun je de arbeidsmarkt onder de loep nemen.
 • Workshops: meewerken aan workshops op het gebied van bijvoorbeeld ondernemerschap en potentiële zakelijke leiders.
 • Business Development: ondernemers in de lokale gemeenschappen helpen om hun onderneming te ontwikkelen en plannen schrijven voor betere marketing en financieel management.

Net als bij alles projecten wordt er veel motivatie en enthousiasme van je verwacht. Je moet bereid zijn om overal aan mee te werken, van het organiseren van een campagne tot het proeflezen van documenten. Door mee te werken binnen al deze verschillende aspecten van de organisatie, zal je een brede werkervaring opdoen binnen internationale ontwikkelingsorganisaties en alles leren over de uitdagingen waar deze stichtingen tegenaan lopen.

Dit project zal iedere vrijwilliger welkom heten die gemotiveerd is en graag willen helpen, maar het is het meest geschikt voor vrijwilligers die al een business studie volgen of onlangs zijn afgestudeerd. Laat het ons weten als jij specifieke kennis of ervaring hebt op een bepaald gebied.

Tijdens dit project wordt er van je verwacht dat je punctueel en professioneel te werk gaat en dat je gemiddeld rond de 30 uur per week werkt, meestal van maandag tot vrijdag. Op je eerste dag wordt je voorgesteld aan je lokale collega's die er zijn om jou te ondersteunen tijdens je project en natuurlijk staan onze Projects Abroad medewerkers ook altijd voor je klaar!

Onthoud altijd dat hoe meer vragen je stelt en hoe meer je laat zien dat je betrokken bent en graag wilt leren, hoe meer tijd je collega's met jou zullen doorbrengen. Als je al jouw taken zo goed mogelijk afrond, ga je na afloop van je project zeker met veel nieuwe werkervaring voor op je CV weer naar huis en heb je je daarnaast ingezet voor een waardevol doel.

Jouw verblijf in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika verblijf je bij een lokaal gastgezin en reis je dagelijks met het openbaar vervoer naar je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲