International Development interns pose outside with staff from a women's empowerment organisation in Mexico.

Stage Internationale ontwikkeling in Mexico

Werk met lokale en internationale stichtingen en help de lokale gemeenschappen in Guadalajara

In een oogopslag

Doe stage Internationale ontwikkeling in Mexico en doe praktische ervaring op in lokale en internationale stichtingen. Je helpt bij het oplossen van problemen die de bevolking aangaan, van vrouwenrechten tot immigratie. Deze ervaring is een mooie toevoeging aan jouw CV en jouw toekomstige carrière.

Met dit project willen we een positieve, lange termijn verschil maken die het welzijn van de bevolking verbetert. Je helpt bij verschillende taken zoals geld inzamelen voor lokale stichtingen tot veldwerk in de gemeenschappen. Dit geeft je een dieper inzicht op de uitdagingen waar de bevolking dagelijks mee te maken krijgt in Mexico.

Je woont en werkt in Guadalajara en verblijft bij een gastgezin. Er valt heel veel te zien en doen in jouw vrije tijd. Je krijgt de mogelijkheid om Spaans te leren!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You need to speak basic Spanish.


Is stage Internationale ontwikkeling in Mexico geschikt voor mij?

Je denkt aan een carrière in Internationale ontwikkeling. Je bent recent afgestudeerd of student aan de universiteit die praktische werkervaring wilt opdoen.

Deelnemen aan dit project geeft je inzicht op de uitdagingen waar een ontwikkelingsland mee te maken krijgt. Je leert van professionals die dagelijks deze problemen aanpakken. Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden om de lokale NGO’s te ondersteunen. Het geeft tegelijk een boost aan jouw CV en het zorgt voor een ijsbreker bij jouw volgende job interviews.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project maar je moet wel over een basiskennis Spaans beschikken. Dit helpt in de directe communicatie met de lokale bevolking binnen de gemeenschap.

Deze stage loopt het hele jaar door, buiten Kerst en Pasen. De minimumduur om deel te nemen is 4 weken. De start- en einddatum kies je wel volledig zelf.

International Development interns work at a computer to create funding campaigns during their Internship in Mexico.

Wat ga ik doen op de stage Internationale ontwikkeling in Mexico?

Het werk dat je doet is afhankelijk van het gebied waar je werkt. Je gaat de volgende activiteiten doen op het project:


  • Geef ondersteuning aan immigranten die door Mexico reizen
  • De vrouwen in de gemeenschap in hun kracht te zetten
  • Help in het aanpakken van ondervoeding bij kinderen
  • Raak betrokken bij de problemen omtrent rechten van gemeenschapsgrond

Geef ondersteuning aan immigranten die door Mexico reizen


Mensen die door Mexico reizen op weg naar de Verenigde Staten worden geconfronteerd met een gevaarlijke reis. Onze partner stichting werkt om deze immigranten te ondersteunen met voedsel, onderdak en kleding, en juridische zaken.


Als stagiair help je om voorraden te verdelen, fondsen te werven en het werk van de organisatie te promoten. Dit omvat het schrijven van persberichten of het uitvoeren van campagnes voor sociale media. Je kunt ook helpen met het interviewen van immigranten en het verzamelen van verklaringen over mensenrechtenschendingen die zich hebben voorgedaan.


De vrouwen in de gemeenschap in hun kracht te zetten


Een andere partner stichting werkt met vrouwen in achtergestelde gemeenschappen en helpt ze bij het opstarten van hun eigen bedrijf. Hier kun je werken aan initiatieven voor fondsenwerving, vertalingen uitvoeren en educatieve workshops organiseren. Heb je zakelijke ervaring dan is dit zeker een voordeel. Je kunt de vrouwen dan helpen bij het ontwerpen en implementeren van hun bedrijfsplannen.


Help in het aanpakken van ondervoeding bij kinderen


Heb je interesse in het sociaaleconomische en de volksgezondheid dan is deze activiteit ook ideaal voor jou. Je loopt stage bij een lokale stichting die al meer dan vijftig jaar werkt om het niveau van ondervoeding bij kinderen te verminderen. Je helpt met de campagnes om gezondheidsvoorlichting en goede eetgewoonten te promoten.


Raak betrokken bij de problemen omtrent rechten van gemeenschapsgrond


Een van onze partnerorganisaties is een lokale stichting die juridische diensten verleent aan gemeenschappen waarvan het land wordt bedreigd door de bouw van dammen en mijnen. Je werkt aan projecten die verband houden met de bouw van volkstuinen. Je helpt ook met initiatieven die de gemeenschap betrokken houden en niet alleen de de democratie, maar ook mensenrechten bevorderen.


Waar in Mexico ga ik werken?

Guadalajara

Je verblijft in de stad Guadalajara, dicht bij het centrum van Mexico, gelegen aan de westkust. Het is een bruisende stad met een economisch en cultureel centrum. Er is genoeg te doen met tal van musea, bloeiende kunst en restaurants met heerlijke lokale gerechten.


We zijn een partnerschap aangegaan met een aantal verschillende lokale stichtingen in Guadalajara. Zij bevinden zich allemaal in en rond het grootstedelijk gebied en richten zich op het ondersteunen van kansarme gemeenschappen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mexico Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Internationale ontwikkeling in Mexico

De dag begint met een voedzaam ontbijt samen met het gastgezin. Vervolgens reis je met de bus naar het werk. Op jouw eerste dag gidst een lokale medewerker je naar het project.


Een typische week op deze stage loopt van maandag tot vrijdag, met ongeveer zes uur werk per dag. Jouw exacte werkuren zijn afhankelijk van het project dat je kiest, maar over het algemeen ben je druk bezig tussen 8.30 en 16 uur. Er is ook de mogelijkheid om in het weekend te werken, of op werk uitstapjes te gaan.


De specifieke werkzaamheden en werkroosters variëren afhankelijk van de organisatie waarmee je samenwerkt. Je gaat meestal merken dat je helpt met de huidige projecten. Op een bepaalde dag kun je tijd besteden aan administratieve taken en voorstellen voor fondsenwerving, of deelnemen aan veldwerk binnen de lokale gemeenschappen.


Er zijn zoveel verschillende activiteiten om betrokken te geraken, maar er is ook genoeg tijd om de omgeving te verkennen. Als de werkdag om is, kun je eropuit en Guadalajara verkennen.


Je kunt bijvoorbeeld jouw gastgezin beter leren kennen tijdens een heerlijk diner in Mexicaanse stijl, of de stad Guadalajara ontdekken, een van de belangrijkste culturele centra van het land. We organiseren ook regelmatig sociale evenementen voor onze stagiairs, zoals een gezellige barbeque of kooklessen. Je maakt nieuwe vrienden en leert tegelijk iets nieuws bij!

Female International Development Interns serve food at a shelter for immigrants at their work placement in Mexico.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project bestaat uit twee algemene vaardigheden: Praktische werkervaring die inzicht geeft op de situatie in een ontwikkelingsland en de problemen die de ontwikkeling in Mexico beïnvloeden ook gaan aanpakken.


Veel van onze stagiairs nemen deel omdat ze praktische werkervaring willen opdoen die relevant is met hun studies. Op dit project krijg je de kans om bij te leren van ervaren en lokale professionals die je een goed inzicht kunnen geven over de problemen in Mexico. Door kennis en ervaring met elkaar te delen, neem je deel aan een waardevolle interculturele uitwisseling. Dit is een mooie stap richting jouw toekomstige carrière.


Het doel van internationale ontwikkeling is om het welzijn van lokale gemeenschappen te verbeteren en duurzame oplossingen te ontwikkelen. Op dit project kun je helpen op verschillende vlakken, van immigratie tot mensenrechten. De lokale stichtingen hebben kennis over de situatie en je draagt bij in het beschermen en in kracht zetten van verschillen doelgroepen.


Help in het maken van een duurzame en positieve verandering in de gemeenschap en die waardevolle ervaring op in internationale ontwikkeling in Mexico.

Female International Development interns stand in Day Centre prior to their progress meeting during their internship in Mexico.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Guadalajara. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mexico en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Prachtige witte stranden, verschillende kunstgalerijen en heerlijke restaurants, er valt zoveel te zien in Mexico.


Je kunt de oude stad ontdekken, de neo-gothische architectuur of de Templo Expiatoria del Santisimo Sacramento. Een prachtig stuk architectuur met ornamenten en kleurrijke ramen.


Leer de lokale geschiedenis kennen en bezoek de verschillende musea of vind rust in de natuur in het Las Peñas Ecological Park.

Wat Mexico zo uniek maakt is de lokale keuken. Proef de lokale tamales, pozole en geniet van de omgeving!


We hebben verschillende gastgezinnen in Mexico waar je samen met andere vrijwilligers bij kunt verblijven tijdens jouw vrijwilligerswerk project. Ga eropuit op je eentje of met een groep vrijwilligers.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners