You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Addis Abeba
  • Type projecten: Geprinte media
  • Jouw rol binnen dit project: Je mag je eigen onderwerpen kiezen en hier onderzoek naar doen. Je kunt de kans krijgen om teksten te schrijven voor de website, je leest artikelen door voordat ze gedrukt worden, en er is vaak ook de mogelijkheid om te werken als co- editor
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Goede kennis van de Engelse taal, journalistieke achtergrond en ervaring in schrijven is een vereiste

Wil jij weten hoe het er in de journalistiek aan toe gaat? Kom ons dan gerust helpen in Ethiopië! Wij bieden jou de mogelijkheid om samen met echte vakmensen praktijkervaring op te doen, zoals het verrichten van onderzoeken en het schrijven van artikelen. Daarnaast geeft dit project jou de mogelijkheid om naast je project veel van de lokale bevolking en cultuur te leren. Met dit project zal je zeker in deze sector een voorsprong hebben op vele anderen, doordat jij in Ethiopië al aan jouw portfolio hebt kunnen werken.

Ontdek als vrijwilliger de journalistieke wereld in Ethiopië

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Ethiopie

Projects Abroad biedt jou de mogelijkheid kennis te maken met de journalistieke wereld in een ontwikkelingsland. Zo kun je als vrijwilliger voor een tussenjaar kiezen, waarbij je na jouw periode op de middelbare school journalistieke ervaring opdoet en op deze manier alvast een waardevolle basis legt voor je vervolgopleiding. Ook voor afgestudeerden die werk zoeken is dit een ideale manier om ervaring op te doen in het journalistieke werkveld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een waardevolle toevoeging aan je CV.

Onze journalistieke projecten in het buitenland zijn ook geschikt voor journalisten die een loopbaanonderbreking nemen of hun horizon willen verbreden.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Annelies van Erp op het Journalistieke project in Ethiopië
Annelies van Erp
De redactie van The Reporter is druk en de journalisten doen erg gedreven hun werk. Daardoor krijg je veel vrijheid om te schrijven over datgene wat jou ligt binnen de sociaal-maatschappelijke sfeer. De eerste week zorgde die totale vrijheid voor wat onzekerheid, maar na een goedgekeurd eerste artikel, had ik de manier van werken helemaal onder de knie. Lees meer...

Geprinte media in Ethiopië

Journalistiek project in Ethiopië

Voor de avonturiers die geïnteresseerd zijn in de media en de wereld van informatieverstrekking, bestaat er de mogelijkheid om mee te werken aan één van de grootste Engelstalige publicaties van Addis Abeba.

Er wordt wel gevraagd om gedegen IT-kennis en het kunnen begrijpen en spreken van de Engelse taal. Je hoeft echter geen journalistieke opleiding te hebben gevolgd om mee te mogen werken op dit project. Je krijgt juist de mogelijkheid om ervaring op te doen, of je ervaring verder te verdiepen en te verbreden. Wel is het altijd belangrijk dat je hard werkt en enthousiasme en inzet toont.

Onder jouw werkzaamheden zal vallen dat je de mogelijkheid krijgt om tenminste één artikel per week te schrijven en te publiceren over een evenement, internationaal nieuws of over de buitenlandse kijk op Ethiopië. Daarnaast zal je ook gevraagd worden om te helpen met bijkomende taken zoals het herlezen en corrigeren van artikelen. Als je door wilt gaan in dit vakgebied zal een dergelijke ervaring goed staan op je CV.

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld kun je in de avonden en weekenden genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲