You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Marokko

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

Project overzicht
  • Waar: Rabat
  • Type projecten: IT project
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligerswerk binnen het IT project is erg divers. Je krijgt de kans om eigen webdesigns te maken,  website te bouwen en te promoten, maar je helpt ook de studenten om hun basis kennis van verschillende computer programma's te vergroten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij:Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In de hoofdstad van Marokko, Rabat, kun je als vrijwilliger vanaf 16 jaar met Projects Abroad aan de slag op één van onze lesgeef projecten. Ervaring is hiervoor geen vereiste, enthousiasme daarentegen wel. Als vrijwilliger ben je werkzaam op basisscholen, middelbare scholen of hogescholen waar kinderen en jongeren graag van jou leren. Vanaf 10 jaar krijgen Marokkaanse kinderen op de basisschool Engelse les om hun taalvaardigheid te verbeteren. Dit vergoot hun kansen op een baan in bijvoorbeeld het toerisme of het bedrijfsleven. Naast het geven van Engelse les in Marokko is het ook mogelijk om Franse les te geven. Ook kun je meewerken op ons IT-project. Je kunt een van deze projecten als basis gebruiken voor een stage in het buitenland.

Lesgeven bij het IT project

Computervaardigheden project in Marokko

Computervaardigheden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren en hun kansen op een goede baan in de toekomst. De studenten en volwassenen die jij les zal gaan geven zijn verdeeld in twee klassen: 14 tot 19 jaar en 20 jaar en ouder. Jij mag je eigen lessen invullen en geven en je studenten op deze manier meer leren over het werken met computers. Natuurlijk kun je ook altijd hulp vragen aan de supervisor van het IT project of de lokale Projects Abroad medewerkers als je hulp nodig hebt. Als vrijwilliger bij het IT project is het wel belangrijk dat je veel weet van computers. Het zou mooi meegenomen zijn als je goed kun werken met Microsoft Office, je websites kunt bouwen en iets van het onderhoud van computers af weet.

In Rabat en Sale kun je een groot aantal verschillende computervaardigheden leren aan de studenten en volwassenen. Je kunt dan denken aan het uit- en aanzetten van de computer tot leren van werken met tekstverwerkingsprgramma's,  het maken van spreadsheets en het gebruik van internet. Met behulp van jouw creatieviteit krijg je het vast voor elkaar om moeilijke en ingewikkelde dingen op een leuke manier uit te leggen.

Ontdek zelf het onderwijs in Marokko

Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor je waar jij jouw CV mee kunt uitbreiden. Daarnaast is leven en werken in een land als Marokko een geweldige ervaring. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een stage in het buitenland en zo praktijkervaring op te doen in een bijzondere omgeving.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲