You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op het gymles project in Belize

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Pedro
 • Type projecten: Sport
 • LEEFTIJD VAN SCHOLIEREN OP HET PROJECT: 4-13 jaar
 • GEMIDDELDE GROOTTE VAN DE KLAS: 25-30 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Ontwikkel en leid gestructureerde, leuke gymlessen op scholen om de gezondheid van kinderen te verbeteren.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel. Het project in gesloten van eind juni tot en met begin september in verband met schoolvakanties.
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het gymles project in Belize kun jij een bijdrage leveren aan de strijd tegen overgewicht en de ongezonde levensstijl van kinderen uit lokale gemeenschappen. Obesitas onder kinderen is een steeds groter probleem in Belize. Een belangrijke oorzaak is dat gezinnen vaak voor goedkopere maaltijden kiezen, die bestaan uit ongezonde en verwerkte voedingsmiddelen. De gevolgen van dit ongezonde eetpatroon worden versterkt door gebrek aan sportlessen op school, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor de kinderen om actief bezig te zijn.

Meer aandacht voor sport is een geweldige manier om scholieren bekend te maken met sport en hen te motiveren om actief te zijn. Door hen aan te moedigen om deel te nemen aan sportklassen, geef je hen ook de mogelijkheid om een constructieve invulling te gave aan hun tijd en het is een gezonde manier voor stressverlichting.

Jouw rol als vrijwilliger op het gymles project in Belize

Project Abroad vrijwilligers geven gymles aan verschillende schoolklassen in Belize.

Tijdens het gymles project werk je als een gymleraar op een openbare basisschool. Deze scholen hebben vaak niet genoeg financiële middelen om een getrainde gymleraar aan te stellen, waardoor leraren die wiskunde of natuurwetenschappen geven, soms ook gymlessen moeten zorgen, zelfs als ze niet de benodigde kwalificaties hebben of interesse in sport. Als vrijwilliger werk je dagelijks samen met de scholieren, waardoor je ze meer kunt leren over voetbal, basketbal, volleybal of atletiek – de belangrijkste sporten in Belize.

Je werkt van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 8.30 uur en 14.30 uur op verschillende scholen. Elke les duurt ongeveer 45 minutes. Je zult elke les zelf plannen en leiden, dus je kunt zelf bepalen wat je focus is van elke les. Het is jouw prioriteit om een positieve sportomgeving te creëren en een gezondere levensstijl te promoten.

Vanwege de schoolvakanties is het project in het project gesloten tussen eind juni en begin september.

Jouw verblijf in Belize

Tijdens je project verblijf je bij een gastgezin. Zo kun je je helemaal onderdompelen in de cultuur en leefwijze van de bewoners van Belize. In het weekend heb je tijd om het land verder te verkennen en je gastgezin heeft ongetwijfeld goede tips voor je!

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲