You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren leraaropleiders in Peru

Overzicht
 • Waar: Cusco
 • Type projecten: Lerarentraining
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: Wisselend
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken samen met lokale leerkrachten. Je helpt met bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van de lessen, het nakijken van huiswerk en het observeren en evalueren van je lokale collega’s. Je kunt eventueel ook naschoolse activiteiten opzetten.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 6 weken
 • Startdata: Jaarlijks in de periode van januari tot maart
 • Vereisten: Minimaal een relevante afgeronde bachelor opleiding (bijvoorbeeld docent Engels of een ander vak + goede Engelse taalvaardigheden). Spaans is niet nodig, maar zeer aan te raden.

Dit educatieve vrijwilligersproject verzorgt trainingen voor taaldocenten in Cusco, Peru. Vaak is het de enige training die de leraren elk jaar op school krijgen. Samen met andere vrijwilligers kun je meewerken aan een jaarlijkse cursus van 4 tot zes weken in de periode tussen januari en maart die in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs in Peru wordt georganiseerd. Er worden workshops gehouden voor de lokale leerkrachten om hun taal- en lesgeefvaardigheden te verbeteren.

Dit project is perfect geschikt voor iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland zoekt of voor leerkrachten tijdens een sabbatical. Het geeft je de kans om bij te dragen aan het ontwikkelen en verbeteren van het onderwijs in Peru.

Hoe kunnen lerarenopleiders bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Peru?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als lerarenopleider in het buitenland gebruiken om de lokale leerkrachten te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Het huidige lesgeefmateriaal evalueren en verbeteringen voorstellen.
 • Ideeën uitwisselen met de lokale taaldocenten over nieuwe methoden om Engels les te geven.
 • Training workshops geven over hoe deze nieuwe lesmethoden in de klas gebruikt kunnen worden.

Dit lerarenopleiding project is opgezet in samenwerking met het Peruaanse Ministerie van Onderwijs. De cursus is bedoeld voor de lokale leerkrachten, maar mensen uit andere bedrijfstakken zijn ook welkom. Normaal gesproken werk je samen met een andere vrijwilliger en geeft les aan groepjes van 8 tot 15 leraren.

Het project loopt voor vier tot zes weken in de periode tussen januari en maart. Vrijwilligers worden gevraagd om een paar dagen voor het begin van het educatieproject te komen en deel te nemen aan de voorbereidingsworkshops van het lokale Projects Abroad begeleidingsteam.

De lessen worden gegeven van 8:30 uur tot 12:30 uur en van maandag tot en met vrijdag. Er is ook minstens één middag workshop. Verder zul je ook tijd moeten besteden aan het voorbereiden van de lesplannen.

Wat kan dit project voor mij als docent betekenen?

Vrijwilligerswerk lerarenopleider in Peru

Dit educatieve vrijwilligersproject geeft je de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen met lesgeven in een ontwikkelingsland. Je leert hoe leraren in Peru worden opgeleid en kunt met je mededocenten ideeën uitwisselen over Engels taalonderwijs. Natuurlijk biedt het project ook een uitstekende gelegenheid om je eigen Spaanse taalvaardigheid te verbeteren.

Door het werken met het lokale onderwijspersoneel leer je de Peruaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit ‘culturele uitwisseling’ en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Peru zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Peruaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲