A student finishes an English exercise on the white board at a volunteer teaching placement in Peru.

Vrijwilligerswerk lesgeven in Peru

Werk op een school in Peru en help leerlingen en leraren hun Engelse taalvaardigheid te verbeteren.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Peru en help leerlingen en leraren met het verbeteren van hun Engels. Je gaat werken in achtergestelde scholen, waar je de lessen ondersteunt en leidt. Je doet praktische ervaring op voor een klas en dat is waardevol voor je toekomstige carrière.


Peru heeft een bloeiende toeristenindustrie. Het beheersen van het Engels is daarom een belangrijke vaardigheid. Het opent deuren voor betere jobmogelijkheden. Je gaat de leraren helpen bij de spreekvaardigheid en bouwt hun zelfvertrouwen op.


Daarbij ga je de lokale leraren helpen met hun Engels te verbeteren. In het begin van elk jaar organiseren we een trainingsprogramma voor de leraren, als je hier interesse in hebt. Je gaat hier Engels aanleren en nieuwe technieken bespreken die ze kunnen gebruiken in de lessen.


Je woont in de stad Cusco, een prachtige stad waar ooit het Inca rijk triomfeerde. Je verblijft bij een lokaal gastgezin.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You need to speak basic Spanish.


Is dit project geschikt voor mij?

Dit vrijwilligerswerk lesgeven in Peru is geschikt voor iedereen die praktische ervaring wilt opdoen met lesgeven in een klaslokaal en ondersteuning geven waar het nodig is. Het geeft een waardevolle vermelding op je CV en toont jouw toewijding voor het onderwijs. Het is nog waardevoller als je een carrière wilt als leraar.

 

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Al wat je nodig hebt is een positieve ingesteldheid en enthousiasme om de leerlingen te helpen met het verbeteren van hun Engels. Onze staff geeft graag advies als je dit nodigt hebt en je kunt ook terecht bij de leidinggevende op de school met je vragen. We organiseren ook regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers waar je met de andere vrijwilligers kunt praten en de uitdagingen kunt bespreken.

 

Hou er rekening mee dat je een basiskennis Spaans nodig hebt om te kunnen werken op de lagere school. Werk je in een hogeschool of met leraren dan heb je deze talenkennis Spaans niet nodig.

 

Ons trainingsprogramma voor leraren loopt van januari tot februari, tijdens de schoolvakanties in Peru. Hier ga je rechtstreeks met de leraren werken aan de uitspraak en onderwijstechnieken bespreken. Je kunt ook nieuwe ideeën voor activiteiten en spellen bespreken.

 

Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment. Hoe langer je blijft, des te groter de impact is op de leerlingen en leraren. De ervaring die je opdoet is zeer waardevol en vergeet niet, Peru heeft zoveel te bieden!

 

Hou er rekening mee dat de scholen gesloten zijn van december tot maart en van juli tot augustus. Tijdens deze tijd kun je deelnemen aan de trainingsprogramma’s voor leraren en werken met leerlingen op zomerklassen.

Projects Abroad volunteer has a conversation with one of his students during his teaching work experience in Peru

Wat ga ik doen op het lesgeef project in Peru?

In Peru ga je de leerlingen ondersteunen en motiveren om Engels te gaan spreken. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Help de leraren met Engelse lessen om het zelfvertrouwen en carrière vooruitzichten van de leerlingen te boosten
  • Help leraren om het lokale curriculum te verbeteren
  • Houd workshops in een trainingscentrum voor leraren en verbeter de normen van het onderwijs
  • Woon lesgeef workshops bij en leg contacten om het onderwijs in Peru te bespreken

Op het lesgeef project in Peru kun je het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Help de leraren met Engelse lessen om het zelfvertrouwen en carrière vooruitzichten van de leerlingen te boosten


Je gaat werken op een lagere of hogere school in peru. Jouw belangrijkste taak is om de leraren te ondersteunen tijdens de Engelse lessen. Je helpt bij het opstellen van lesplanningen en denk aan leuke activiteiten en spellen die de leerlingen motiveert om de spreekvaardigheid en uitspraak te oefenen. Je gaat leren van ervaren leraren en kunt na verloop van tijd zelf lessen leiden als je hier voldoende zelfvertrouwen voor hebt.


Help leraren om het lokale curriculum te verbeteren


Het Peruviaanse Onderwijs Ministerie heeft een curriculum Engels opgesteld voor de leraren om toe te passen. Al is het een lastige taak voor de leraren uit achtergestelde scholen omdat hun Engelse kennis onvoldoende is. Met jouw kennis kun je de leraren ondersteunen in de klas. Je helpt met de planning en het ontwikkelen van middelen zoals flashcards en posters.


Houd workshops in een trainingscentrum voor leraren en verbeter de normen van het onderwijs


We houden een trainingsprogramma voor de lokale leraren in de maanden januari en februari, wanneer de scholen zijn gesloten. Hier help je de leraren met het verbeteren van hun Engels en worden workshops gegeven over klassenmanagement. Het is een goede gelegenheid om ideeën te bespreken en spellen uit te werken voor de lessen.


Dit programma heeft al tot veel succes geleid en het programma trekt altijd heel veel leraren die deelnemen. Hoe meer vrijwilligers aanwezig zijn, hoe meer leraren we kunnen helpen!


Woon lesgeef workshops bij en leg contacten om het onderwijs in Peru te bespreken


Eenmaal per week organiseren we workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. We bespreken hoe we de werking van de scholen kunnen verbeteren. We houden ook maandelijkse workshops voor alle lokale leraren om nieuwe ideeën te delen en het Engelse lesgeven in Peru te verbeteren.


Waar in Peru ga ik werken?

Cusco

Je kunt werken in een hogeschool, lagere school of een trainingscentrum voor leraren in Cusco.


Cusco is een stad met heel geschiedenis. Het was ooit de hoofdstad van het befaamde Inca rijk en je ziet nog heel wat artefacten uit deze periode. De architectuur is prachtig en je kunt ook rust vinden in Andes gebergte, waar de lama's en alpaca's in alle vrijheid verblijven.


De school waar je werkt is vaak in afgelegen en achtergestelde gebieden, met een tekort aan middelen. Er is te weinig financiering van de overheid en veel leraren hebben een onvoldoende kennis van het Engels.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project

Je begint de dag met ontbijt bij het gastgezin. Je gebruikt vervolgens het openbare vervoer of wandelt naar de school indien je vlakbij verblijft. Op je eerste dag wordt je begeleid door onze staff zodat je de weg weet van en naar je werkplek.


Een typische dag op de school begint om 8 uur en stopt om 13:45 uur. A typical day at schools runs from 8am to around 1:45pm. Je krijgt de mogelijkheid om buitenschoolse activiteiten te begeleiden in de middag. Zo kun je bijvoorbeeld sportlessen begeleiden.


Het grootste deel van de dag ga je de leraren ondersteunen tijdens de Engelse les of je geeft zelf les met hun hulp. We raden je aan om voldoende tijd opzij te houden om lessen in te plannen en activiteiten voor te bereiden. Een goede lesvoorbereiding geeft je zelfvertrouwen en zorgt voor een betere ondersteuning tijdens de les.


Als je deelneemt aan het trainingsprogramma voor leraren dan ziet je schema er iets anders uit. Jouw dag loopt van 8:30 uur tot 17 uur. Je krijgt lunchpauze en rustmomenten tussen de lessen door.


Is het werk afgerond dan kun je terugkeren naar je gastgezin. Daar wacht een heerlijke maaltijd op je en kun je elkaar beter leren kennen.


Gebruik jouw vrije tijd om Cusco te ontdekken. Ga hiken, raften op de rivier of bezoek het traditionele Andes theater en dansvoorstellingen.

Teaching volunteer in Peru explains to her student where she went wrong in her work and how to correct it

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om de lokale leraren en leerlingen te helpen bij het verbeteren van hun Engels.


Peru heeft een bloeiende toeristenindustrie. Dit betekent dat een goede kennis van Engels nodig is om te kunnen werken in deze sector. Daarbij hebben veel lokale leraren een onvoldoende kennis van het Engels en hebben ze jouw hulp nodig om hieraan te werken.


We werken met scholen uit achtergestelde buurten zodat de leerlingen de gelijke kansen krijgen in het onderwijs en de Engelse taal kunnen leren. We werken met leraren in het verbeteren van het Engels.


Als vrijwilliger doe je niet alleen praktische ervaring op met lesgeven maar je maakt deel uit van de inspanningen om een beter onderwijs te voorzien in de lokale gemeenschappen van Peru. Op dit project krijg je een beter begrip van de uitdagingen in een ontwikkelingsland bij het leren van Engels.


We hebben drie langetermijn doelen vooropgesteld in Peru:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de onderwijstechnieken
  • Verbeter de ondersteuning in de klas


Je kunt helpen in het behalen van deze doelen door deel uit te maken van het lesgeef project in Peru!

A group of girls pose for a photo outside our volunteer teaching placements in Peru

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners