You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voetbal project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Lomé
  • Type projecten: Voetbal
  • Jouw rol binnen dit project: Er zijn twee voetbal teams, een voor jongeren van rond de 17 jaar en andere voor jongeren rond de 14 jaar. De spelers beschikken over kracht, maar niet over de nodige structuur, techniek en het spelen in teamverband om goed professioneel te kunnen spelen. Het belangrijkste is dat jij ze gaat helpen bij fitheid, strategie en het zorgen voor groepsoefeningen zodat het een team wordt
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Voetbal is de meest populaire sport in West-Afrika. Je komt veel Togolezen tegen die bijvoorbeeld de English Premier League volgen.

Overal in de stad in Lomé zie je kinderen voetballen. Een stuk stoffig land dient als voetbalveld en vaak hebben ze niet eens geschikte schoenen aan, maar het enthousiasme is er niet minder om. Voor kinderen met veel talent kan voetbal een weg uit de armoede zijn, maar daarnaast is het voor alle kinderen die voetballen een manier om te leren samenwerken en om gezond te blijven. Bovenal is het natuurlijk ook vooral heel leuk!

Het voetbal project in Togo biedt kinderen de kans om hun techniek en vaardigheden te verbeteren en de hoop om uit te groeien tot één van de volgende West-Afrikaanse voetbalsterren zoals Emmanuel Adebayor of Michael Essien.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het voetbal project

Vrijwilligerswerk voetbal project in Togo

Vrijwilligers werken mee met de twee voetbalteams in Lomé die gesponsord worden door Projects Abroad, de Projects Abroad Stars. Het ene team is voor kinderen van rond de 14 jaar en het andere team voor kinderen van ongeveer 17 jaar oud.

Er zijn twee trainingsvelden in de stad waar jij als vrijwilliger met de kinderen aan de slag kunt. Wanneer de kinderen naar school gaan, zijn er trainingen in de avonden op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Tijdens de schoolvakanties wordt er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag getraind in de ochtenden.

Afhankelijk van wanneer jij precies komt, kan je dit project combineren met een ander project, bijvoorbeeld lesgeven of een sociaal project met kinderen.

Samen met de twee lokale coaches help je mee met het voorbereiden en uitvoeren van de trainingen en werk je aan vaardigheden en technieken zoals balcontrole, een aanval opzetten en balbezit. Je kunt ook mee helpen door als scheidsrechter op te treden tijdens wedstrijden. Als je al ervaring hebt met het geven van voetbaltraining is dat uiteraard mooi meegenomen en kan je jouw ideeën delen met de coaches. Als je zelf ook voetbalt, kun je natuurlijk ook zelf meedoen met de trainingen.

Na je aankomst in Togo wordt je voorgesteld aan de coaches en de kinderen. Maak je geen zorgen als je nog niet veel ervaring hebt, het lokale team is zeer toegewijd en staan erg open voor de bijdrage van vrijwilligers en zullen je helpen waar nodig. Jouw aanwezigheid als buitenlander zal ook helpen de lessen voor de kinderen interessant en leuk te houden, wat belangrijk is om de kinderen gemotiveerd te houden.

Heb je ervaring met volleybal of handbal dan is er tevens de mogelijkheid om voor deze sporten een training op te zetten.

Jouw verblijf in Togo

Als vrijwilliger in Togo verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Togoleese cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd/ reizen op onze Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het voetbal project in Togo, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲