Vrijwilligers doen ervaring op door voetbalcoaching in Ghana

Vrijwilligerswerk Voetbal project in Ghana

Woon in West-Afrika en doe coaching ervaring op door lokale kinderen te helpen hun voetbal vaardigheden te verbeteren

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als voetbalcoach in Ghana en help de sportvaardigheden van tieners met achtergestelde achtergronden te ontwikkelen. Je werkt bij een voetbalclub in Accra dat door Projects Abroad gesticht is en geleid wordt. Hier werk je nauw samen met lokale coaches.


Voetbal is enorm populair in Ghana. Door zich bij de club aan te sluiten kunnen jonge spelers belangrijke vaardigheden zoals teamwerk en discipline ontwikkelen en hun lichamelijke conditie verbeteren. Deze vaardigheden zullen hen later in hun leven goed van pas komen, vooral in hun toekomstige banen. Door bij de club te werken zul je hen helpen deze vaardigheden te verwerven. Het is ook een geweldige manier voor jou om je eigen vaardigheden te verfijnen en nieuwe trainingstechnieken te leren van verschillende coaches.


Je woont en werkt in Accra, de hoofdstad van Ghana, en verblijft bij een lokaal gastgezin. Haal het meeste uit je tijd in het buitenland door de cultuur en lokale bezienswaardigheden te verkennen en zoveel mogelijk traditionele gerechten te eten!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Past vrijwilligerswerk als voetbalcoach in Ghana bij mij?

Heb je een passie voor voetbal? Wil je graag meer praktische coaching ervaring opdoen? Wil je graag helpen om de vaardigheden van jonge spelers met een achtergestelde achtergrond te ontwikkelen? Dan is Voetbal coaching in Ghana de perfecte kans voor jou!

 

Dit project biedt een geweldige kans om je vermogen als coach te verbeteren en tegelijkertijd lokale kinderen te helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen. Je krijgt misschien zelfs de kans om in het weekend tijdens een vriendschappelijke wedstrijd voor een van de lokale teams te spelen!

 

Het project loopt het hele jaar door en je kunt op elk moment instappen.

Een vrijwilliger van een voetbalcoach in Ghana

Wat ga ik als vrijwillige voetbal coach in Ghana doen?

Als vrijwillige voetbalcoach in Ghana werk je met kinderen van de Tore Eikeland School in de Akuapem Hills. Je kunt ook werken met de Abiriw Youngster Football Club, een gemeenschapsvoetbalclub en Afrikaanse talentvoetbalacademie in de oostelijke regio van Ghana. Hier zijn enkele van de taken die je kunt verwachten tijdens je stage:

 

 • Bereid trainingssessies voor met lokale coaches
 • Leer een jeugdteam verschillende voetwerk-, pass- en balcontrole-technieken
 • Zit op de bank voor een lokaal team tijdens weekendwedstrijden
 • Ga met coaches en spelers mee naar wedstrijden om te helpen met voetbalontwikkeling

In je werk houd je je bezig met de volgende activiteiten:


Bereid trainingssessies voor met lokale coaches


Je vergadert twee keer per week met lokale voetbalcoaches om trainingssessies te bespreken. Daarbij hoort ook wedstrijdanalyse en het bespreken van het wekelijkse schema. Door met lokale coaches op te trekken heb je een geweldige kans om coaching vaardigheden en bedrijfsgeheimen van professionals te leren. Het is ook een geweldige manier om meer te leren over de sterkte- en zwaktepunten van de spelers met wie je werkt.


Train een jeugdteam


Als vrijwilliger op het Voetbal coaching project in Ghana besteed je je middagen aan het trainen van een jeugdteam. Daarbij werk je aan:


 • Ontwikkelen van balcontrole
 • Nauwkeurig doorspelen van de bal
 • Balbezit behouden
 • Speltactieken
 • De ruimte bezetten


Samen met de lokale coaches zul je ook wedstrijdstrategieën bespreken en ontwikkelen en oefenwedstrijden coördineren.


Speel mee bij lokale wedstrijden


Een van de beste aspecten van dit vrijwilligersproject is dat je zelf mee kan doen!


Als voetbal-enthousiast zul je waarschijnlijk betrokken raken bij lokale wedstrijden in de avonden of weekenden. Dit zal je een geweldige kans bieden om de lokale stijl van voetbal te leren kennen en beter advies te kunnen geven aan je team.


Ga mee met coaches en spelers naar professionele wedstrijden


Je zal ook de kans krijgen om een van Ghana's vele topdivisie clubteams - zoals Kotoko en Hearts of Oak - in actie te zien. Je kunt met spelers meegaan naar de wedstrijden en de wedstrijd bespreken om hun eigen ontwikkeling te bevorderen.


Waar ga ik als vrijwillige voetbalcoach in Ghana werken?

Akuapem Hills

In het Oosten van Ghana vind je de Akuapem Hills, wat deel uitmaakt van het Togo gebergte, gekenmerkt door de prachtige, groene heuvels en een vruchtbare rode aarde.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet mijn typische dag als voetbalcoach in Ghana eruit?

Je werkweek is van maandag tot en met vrijdag, waarin je trainingen gaat leiden. Een keer per maand heb je ook de mogelijkheid om mee te doen met competitieve wedstrijden. In het weekend heb je tijd om uit te rusten en te verkennen.

Je begint je ochtenden met een stevig ontbijt in het huis van je gastgezin. Daarna reis je rechtstreeks naar Akokoa, waar de Tore Eikeland School is, om je voor te bereiden op de komende dag.

Aangezien de scholen die dag sluiten, komen de kinderen tussen 16.00 en 18.00 uur naar de voetbalclub. Dit is wanneer het plezier begint! De rest van de dag geef je les aan een jong team en help je hen basisvaardigheden en -technieken te ontwikkelen.

Er wordt van je verwacht dat je op bepaalde avonden helpt bij wedstrijden. U kunt zelfs worden gevraagd om als scheidsrechter op te treden of deel te nemen aan een wedstrijd als een speler geblesseerd raakt. De tijd die je met de kinderen doorbrengt, zal je een uitstekende hands-on voetbalcoachervaring bieden terwijl je in Ghana bent.

In het weekend heb je voldoende vrije tijd om samen met je medevrijwilligers op verkenning te gaan en je gastgezin te leren kennen.

Voetbalcoach vrijwilligers en kinderen in Ghana

Wat zijn de doelen en impact van het Voetbal project in Ghana?

Het doel van dit project is om achtergestelde jongeren te helpen hun potentieel te verwezenlijken door middel van voetbal.


Voetbal is enorm populair in Ghana. Er is veel ruimte voor ontwikkeling op nationaal niveau en bijzonder getalenteerde spelers kunnen hun land vertegenwoordigen.


Helaas krijgen veel Ghanese kinderen vanwege financiële beperkingen geen kans om mee te doen aan competitieve sporten. Wij helpen deze barrières te doorbreken door hun deelnamekosten te dekken. Daaronder vallen sportuitrusting en shirts. We dekken ook de kosten van transport van en naar de training.


We organiseren ons Voetbal project in Ghana om een aantal doelen te bereiken:


 • Verbeteren van gezondheid en uithoudingsvermogen
 • Verminderen van ongelijkheden
 • Ontwikkelen van motorische vaardigheden
 • Leren van levensvaardigheden zoals teamwerk en discipline


We organiseren en financieren de club zelf, dus we hebben jouw hulp nodig om dit te doen. Geef voetballes in Ghana en help lokale kinderen om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen door middel van sport.

A Projects Abroad volunteer warms up before teaching football in Ghana

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je verblijft bij een gastgezin in Ghana. Ze verwelkomen je in hun huis, delen graag hun gewoonten en laten je kennismaken met je eigen cultuur. Wij geloven dat dit de beste manier is om jezelf onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring op te doen.

We zullen altijd proberen om je samen te laten wonen met minstens één andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiair bij hetzelfde gastgezin. Je kamer is bescheiden, maar comfortabel, schoon en veilig.

Je programmakosten zijn inclusief drie maaltijden per dag.

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners