You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren advocaten en juristen in Tanzania

Overzicht
 • Waar: Arusha
 • Type projecten: Mensenrechten bij het Human Rights Office en lokale NGO's
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers werken vanuit het Human Rights Office samen met lokale partnerorganisaties, die zich inzetten voor de rechten van achtergestelde groepen in de samenleving 
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, het hele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een afgeronde bachelor opleiding rechten, bij voorkeur minimaal 2 relevante jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Er zijn in Tanzania advocaten nodig voor vrijwilligerswerk. Vanuit het Projects Abroad Human Rights Office bieden vrijwilligers op dit project ondersteuning aan zij die te maken hebben met schending van de mensenrechten. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van dit project het geven van training en voorlichting over gelijkheid en mensenrechten.

Meewerken aan dit project is de ideale manier om meer te leren over het rechtssysteem in Tanzania. Je zal te maken krijgen met het jeugddetentie systeem, erfrecht en familierecht, waarbij je je kennis en ervaring inzet om op te komen voor de rechten van de kwetsbare mensen binnen de gemeenschap.

Waar komen advocaten en juristen in Tanzania te werken?

Binnen het mensenrechten project voor professionals in Tanzania werken we vanuit het Projects Abroad Human Rights Office samen met twee belangrijke lokale partnerorganisaties.

Vrijwilligerswerk advocaat in Tanzania

De Tanzania Women Lawyers Associaton (TAWLA) is een lokale NGO die in 1989 is opgericht door ene groep vrouwelijke advocaten. Zij erkenden de behoefte aan een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van gelijke rechten voorkwetsbare en achtergestelde groepen, met name vrouwen en kinderen. Projects Abroad is met TAWLA een partnership aan gegaan om samen betere hulp te bieden aan vrouwen en kinderen in Tanzania. Zij bieden en breed scala aan juridische diensten en hebben een groot aantal cliënten, dus elke hulp die zij van ervaren advocaten en juristen kunnen krijgen, wordt met open armen ontvangen.

De andere organisatie waar we mee samenwerken is HIMS, wat staat voor Health Integrated Multisectorial Services. Deze organisatie zet zich in voor achtergestelde groepen in de samenleving, op het gebied van onderwijs, gezondheid en sociaal economische status. Ze geven voorlichting binnen de gemeenschappen over onderwerpen zoals, vrouwenbesnijdenis, HIV/AIDS, rechten van mensen met een beperking, gezinsplanning en gender discriminatie vanuit tradities en geloof. Projects Abroad heeft voor deze samenwerking gekozen omdat we dezelfde missie hebben binnen het helpen van achtergestelde gemeenschappen en we graag de krachten willen bundelen om bewustwording te creëren omtrent deze belangrijke maatschappelijke problemen, met in het bijzonder vrouwenbesnijdenis.

Je zal ongeveer 6 tot 7 uur per dag aan het werk zijn, van maandag tot en met vrijdag.

Wat kan dit project voor mij als rechtsgeleerde betekenen?

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in je eigen discipline.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden. Deze kunnen zijn (en zijn project gebonden):

 • Assisteren tijdens regelmatige bezoeken aan vrouwengroepen en jeugdcentra.
 • Opstellen van juridische documenten met betrekking tot familie, eigendom, criminaliteit en algemene zaken.
 • Voorbereiden van juridische trainingen ten behoeve van de vrouwengroepen.
 • Voorbereiden en bijwonen van rechtszaken
 • Opstellen van juridische documenten.
 • Voorzien in juridisch advies aan mensen binnen de gemeenschap.
 • Inzetten van je expertise om personeel en andere vrijwilligers te trainen.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Tanzania zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Tanzaniaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je geïnteresseerd bent in dit project, maar niet over de juiste ervaring en kennis beschikt, neem dan een kijkje op onze pagina van het reguliere mensenrechten project in Tanzania.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲