You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cordoba
 • Type projecten: Mensenrechten
 • Jouw rol binnen dit project: Binnen het mensenrechten project in Argentinië ga je onderzoek doen naar mensenrechten, rapporten schrijven, interviews doen, presentaties geven en debatten bijwonen
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Een basis Spaans zal jou zeker helpen op dit project

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar met of zonder (studie)ervaring op het mensenrechten project in Argentinië. Het biedt de unieke kans om op een basis niveau betrokken te raken bij het creëren van bewustwording rond mensenrechten binnen bevolkingsgroepen en minderheden.

Vanuit ons Human Rights Office in Cordoba worden het hele jaar door diverse programma’s en campagnes opgezet waar jij een bijdrage aan kunt leveren. Jouw kennis, ervaring en interesse in bepaalde onderwerpen, zullen jouw precieze rol bepalen. Het project is geschikt voor iedereen met een interesse in mensenrechten en ideaal voor afgestudeerden die op zoek zijn naar praktijkervaring. 

Het Projects Abroad Human Rights Office in Argentinië erkent de noodzaak van het heropbouwen van een vreedzame samenleving, het respect voor de waarde van mensenrechten, rechtvaardigheid en menselijke waardigheid en de noodzaak van het bevorderen en beschermen van de mensenrechten voor iedereen.

Het is niet noodzakelijk om goed Spaans te kunnen spreken, maar enige kennis van de Spaanse taal zal je zeker wel helpen meer uit je project te halen en beter betrokken te raken bij de mensen die je helpt.

Vrijwilligerswerk in het Human Rights Office in Argentinië

Doe vrijwilligerswerk op het mensenrechtenproject en creëer bewustzijn over rechten en plichten in Argentinië

Als vrijwilliger werk je op het Human Rights Office samen met gekwalificeerde lokale advocaten aan waardevolle projecten, binnen een gestructureerd programma. Ben je zelf een gekwalificeerde advocaat dan ben je ook van harte welkom. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Projects Abroad Human Rights Office is een professionele organisatie, met een veeleisend programma en moet derhalve serieus genomen worden. Er is vraag naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor verandering en daarbij altijd naar een oplossing voor de langere termijn zoeken.

Als een vrijwilligers op dit mensenrechten project zal je er rekening worden gehouden met jouw vaardigheden, interesses en voorkeuren. Vrijwilligers werken doorgaans met mensen of gemeenschappen die hulp nodig hebben op de meest uiteenlopende gebieden en soms werk je met personen die kwetsbaar en verkeerd behandeld zijn.

Vrijwilligers kunnen vaak ook een paar uur per week samenwerken met onze in-house advocaat bij het geven van juridisch advies aan mensen die bijvoorbeeld te maken hebben gehad met huiselijk geweld of huisvestingsgeschillen.

Dagelijkse werkzaamheden kunnen bestaan uit de volgende taken:

 • Het interviewen van slachtoffers/daders binnen een overtredingszaak.
 • Academisch onderzoek en verslaglegging.
 • Veldwerk, zoals outreach projecten bij opvanghuizen voor vrouwen en kinderen die verkeerd behandeld zijn, lokale stichtingen en achtergestelde gemeenschappen.
 • Presentaties geven bij lokale gemeenschappen.
 • Deelnemen aan en plannen van congressen, workshops en publieke debatten met betrekking tot mensenrechten.
Vrijwilligerservaring De ervaring van Tamar Honig op het Recht & Mensenrechten project in Argentinië
Tamar Honig
De meeste tijd heb ik doorgebracht in Soaje, een woon- en opvangplek voor meisjes die weg zijn gehaald bij families omdat ze niet voor hun konden zorgen. Het werk was uitdagend en belonend in zo veel opzichten. Lees meer...

Onze missie in Argentinië

Vrijwilligers worden betrokken bij de volgende drie werkgebieden:

Onderwijs en bewustwording

Mensenrechten vrijwilliger in Argentinië

De bewustwording van de rechten van de mens zijn belangrijk omdat veel slachtoffers van misbruik zich niet bewust zijn van de fundamentele mensenrechten die hen bij de wet beschermen, terwijl de daders zich vaak niet bewust zijn van de verantwoordelijkheden die zij hebben voor anderen. Het onderwijzen van zowel slachtoffers als daders is daarom van groot belang en leidt tot een toename van begrip en moedigt aan tot het opkomen voor de rechten en verhoogt de toegankelijkheid voor mensen om een beroep te doen op het rechtssysteem.

Het Projects Abroad Human Rights Office gaat regelmatig op pad om onderwijs en voorlichting te geven om zo verschillende problemen binnen de mensenrechten aan te pakken. Daarbij kan reizen naar landelijke gemeenschappen, scholen en andere lokale instellingen vereist zijn voor het geven van presentaties en trainingen. We zullen regelmatig samenwerken met lokale autoriteiten om zaken aan te pakken zoals onder andere; huiselijk geweld, kinderarbeid, kinderhandel en het recht op onderwijs.

Toezicht op mensenrechten

Om vast te stellen welke gemeenschappen en individuen hulp nodig hebben voeren we toezicht uit. Dit is gericht op het identificeren van de schending van de mensenrechten, het bepalen van de ernst, het bepalen van de behoeften van de slachtoffers, het stellen van prioriteiten en het bepalen van een strategie om verandering teweeg te brengen.

We houden ook toezicht op faciliteiten en activiteiten van organisaties waar we mee samenwerken, om zo de meest effectieve en efficiënte hulp te bieden. De bijstand die we hen bieden kan plaatsvinden in de vorm van het bieden van ondersteunend personeel, het werven van fondsen en financiële steun, of simpelweg het geven van advies.

Het toezicht houden zal plaatsvinden in landelijke agrarische gebieden, in gemeenschappen van immigranten, in sloppenwijken, in de rechtbank, in de dagelijkse media en binnen de faciliteiten van staatsinstellingen en non-profit organisaties.

Tot slot zal het houden van toezicht het mogelijk maken om onze eigen resultaten te meten, zodat we beter kunnen presteren in de toekomst.

Handhaving van mensenrechten

Samen met internationale vrijwilligers zet jij je in voor de mensenrechten in Argentinië

Slachtoffers van schending van mensenrechten zullen vaak onder onze aandacht komen via de inloop service voor juridisch advies, de projecten rond bewustwording en toezicht zoals beschreven hierboven en door middel van doorverwijzingen van samenwerkende organisaties en individuen. In dergelijke gevallen zullen we de slachtoffers directe hulp verschaffen in plaats van het bieden van hulp in een gemeenschappelijke setting.

Zaken die we kunnen oplossen vinden plaats binnen een scala aan onderwerpen zoals familie, milieu, onroerend goed, ziektekostenverzekering en criminaliteit. Als vrijwilliger krijg je de kans om oplossingen te bieden voor klachten en problemen binnen specifieke onderwerpen, onder begeleiding van onze lokale project manager of via onze partnerships met lokale belangenverenigingen en de bestaande rechtsbijstandsregelingen van de overheid.

Je werkt doorgaans 5 dagen per week. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Periodieke updates Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲