A student speaks to a local man during a campaign on her Human Rights internship in Argentina.

Mensenrechten stage in Argentinië

Doe praktische werkervaring op en creëer een bewustzijn over mensenrechten in achtergestelde gemeenschappen

In een oogopslag

Neem deel aan de Mensenrechten stage in Argentinië en doe praktische werkervaring op door je in te zetten voor gerechtigheid en waardigheid in achtergestelde gemeenschappen. Je werkt met advocaten en mensenrechten professionals terwijl je bewustmakingscampagnes en workshops opzet over mensenrechten. Deze stage is waardevol voor je CV en maakt je een betere kandidaat tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.


De mensen in Argentinië krijgen te maken met huiselijk geweld, ongelijkheid tussen man en vrouw en geen dak boven het hoofd. Velen zijn zich er echter niet van bewust dat zowel de slachtoffers als de daders in deze situaties zitten. We geven legaal advies, doen onderzoek en leiden bewustmakingscampagnes.


Je werkt in Cordoba en verblijft bij een gastgezin. Op deze manier leer je de Argentijnse gastvrijheid beter kennen en beleef je het leven in de stad als een local.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Mensenrechten stage in Argentinië geschikt voor mij?

Deze stage is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in mensenrechten en het helpen van mensen met problemen.


Deze stage is een waardevolle toevoeging aan je CV en het geeft je interessante gespreksonderwerpen tijdens sollicitaties en studie aanvragen. Het is een waardevolle stage als je aanvraagt wilt doen voor een postgraduaat of rechten wilt studeren. Je doet werkervaring op, toont inzet en betrokkenheid op het project.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je werkt met ervaren advocaten en mensenrechten professionals in het mensenrechten kantoor. Ze leren je alles bij wat je moet weten over mensenrechten.

Deze stage loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. De minimumperiode is twee weken. Hoe langer je op het project verblijft, hoe groter de impact is op de gemeenschappen en hoe meer ervaring je opdoet in mensenrechten in Argentinië.

A Projects Abroad group promotes a campaign against human trafficking during their Human Rights internships in Argentina.

Wat ga ik doen op deze Mensenrechten stage in Argentinië?

Tijdens jouw verblijf op de Mensenrechten stage in Argentinië, ga je de volgende taken uitvoeren:

 • Promoot en help bij de basisrechten van alle mensen
 • Werk aan programma's voor mensenrechten in gemeenschappen

Je kunt jouw werk onderverdelen in verschillende categorieën:

Promoot en help bij de basisrechten van alle mensen

Door dagelijks contact met mensen in een kwetsbare situatie, zullen we proberen de mogelijkheid te bieden om toegang te krijgen tot basisrechten. Afhankelijk van hoe uw verblijf zich ontwikkelt, kunnen naast bewustwordingscampagnes ook campagnes worden opgezet of eraan deelnemen die in ontwikkeling zijn. Geef lessen of neem deel aan workshops over verschillende onderwerpen in relatie tot de ontelbare rechten en strijd of protesten die plaatsvinden volgens de sociaal-economische en politieke context van het moment.

Veldwerk

Het mensenrechten kantoor van Projects Abroad doet educatief en bewustmakend outreach werk om verschillende mensenrechten problemen aan te pakken. Dit kan inhouden dat je afgelegen gemeenschappen, school en lokale instellingen bezoekt. Je helpt bij het maken van presentaties en assisteert bij training en administratief werk.

We doen ook heel veel voor de daklozen in de stad. Zo konden we in 2016 gratis identiteitskaarten geven aan 20% van de daklozen in Cordoba. Zonder een identiteitskaart kun je geen dokter bezoeken of een job aannemen, dus deze kaart maakt een wereld van verschil voor deze daklozen.


Waar in Argentinië ga ik werken?

Cordoba

Deze stage is in Cordoba, een stad met natuurlijke schoonheid en een historische betekenis. De straatkunst is kleurrijk en de hoeveelheid gezellige restaurantjes zijn amper te tellen.


Met meer dan 1,3 miljoen inwoners, is Cordoba de tweede grootste stad in Argentinië en een heuse mix aan culturen. Je vindt er inheemse stammen, Italiaans-Argentijns, Spaans-Argentijns en immigranten vanuit alle hoeken van Europa.


Tijdens het project, werk je vanuit het mensenrechten kantoor samen met de lokale medewerkers en andere stagiaires. Dit kantoor wordt volledig gefinancierd door Projects Abroad dus we zijn afhankelijk van stagiaires om alles draaiende te houden. Je brengt ook tijd door in gemeenschapscentra en partnerorganisaties.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Vrijwilligers die naar deze bestemming reizen, zullen aankomen in de luchthaven van Cordoba International (COR). Daar zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Argentinië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Mensenrechten project

Je kunt de dag niet starten zonder een evenwichtig ontbijt samen met jouw gastgezin. Je verplaatst je vervolgens naar het kantoor met het openbaar vervoer. De lokale medewerkers begeleiden je op de eerste dag zodat je de route met een gerust hart kunt leren kennen.


De helft van de dag werk je in het kantoor en de tweede helft help je met programma’s in achtergestelde gemeenschappen. Je werkt 4 tot 8 uur per dag, van maandag tot vrijdag, afhankelijk van jouw schema.


Als onderdeel van jouw dagelijkse taken, assisteer je de advocaten met administratieve taken omtrent bepaalde legale zaken die lopende zijn. Je kunt helpen met het samenstellen van een database, lopende zaken categoriseren of transport regelen voor slachtoffers.


Deze taken doe je vaak in de ochtend. Tussen 12 uur en 13:30 uur krijg je een half uur tot een uurtje de tijd om te lunchen. Woont je gastgezin vlakbij dan kun je altijd bij hen lunchen. Je kunt ook een lunch maaltijd klaarmaken om op te eten op het kantoor.


In de namiddag ga je eropuit in de lokale gemeenschap en help je bij verschillende programma’s. Zo ga je helpen met:


 • Educatieve workshops presenteren
 • Legale klinieken runnen
 • Gemeenschapsleden interviewen
 • Events organiseren met andere NGO’s


Het kantoor in Cordoba is constant in de weer dus je hebt altijd iets om aan te werken.


In het weekend en de avond heb je tijd om te verkennen, de andere stagiaires beter te leren kennen en rond te reizen in Argentinië.

A student assists a homeless man during her Human Rights internships in Argentina.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om de lokale gemeenschappen het belang te leren over hun recht op waardigheid en rechtvaardigheid.


Huiselijk geweld, ongelijk tussen man en vrouw en dakloosheid zijn slechts enkele problemen waar de mensen in Argentinië mee te maken krijgen. Velen zijn zich vaak niet bewust dat ze slachtoffer of daders zijn van deze feiten. Veel mensen hebben het ook moeilijk met:


 • Armoede
 • Politiegeweld
 • Slechte gevangenisomstandigheden
 • Moeilijk toegang krijgen tot reproductieve diensten
 • Aanhoudende discriminatie van inheemse mensen


Het mensenrechten kantoor in Cordoba is opgezet om een antwoord te geven op deze problemen. Het kantoor wordt dan ook volledig gefinancierd door Projects Abroad, en jouw hulp is nodig om de gemeenschappen te ondersteunen en in hun kracht te zetten. Je doet dit door een bewustzijn te creëren over mensenrechten, legaal advies te geven, onderzoek te doen en nog veel meer.


MAak deel uit van deze stage mensenrechten in Argentinië en doe waardevolle ervaring op met professionals in rechten.

A group of Projects Abroad interns participate in a peaceful march against femicide in Argentina as part of their Human Rights internship.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cordoba. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Argentinië is een prachtig land in Zuid-Amerika die een rijke geschiedenis kent. Hier kun je niet alleen deelnemen aan duurzame projecten, je krijgt ook de kans om Argentinië te ontdekken.

Slurp een kopje koffie op de Plaza de San Martin en bewonder de verschillende straatmuzikanten en het beeld van General Jose de Martin. Je verblijft in Cordoba waar onze projecten zijn gelegen, dus je hoeft niet ver te reizen tijdens jouw verblijf in Argentinië.

Wil je het avontuur opzoeken dan zijn er verschillende weekendactiviteiten naar La Cumbre waar je aan paragliding kunt doen of kunt paardrijden langs de prachtige hiking trails.

Je kunt ook kunst opzoeken in het Evita Fine Arts Museum of het Theater del Libertador General San Martin. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land dan zijn er heel wat musea die je kunt bezoeken.

Je gaat hoogstwaarschijnlijk andere vrijwilligers ontmoeten tijdens jouw verblijf in Argentinië. Je kunt het land solo of met een groep vrijwilligers van andere projecten gaan verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners