You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een community sport project in Ecuador

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Galapagos eilanden
  • Type projecten: Community sport
  • Jouw rol binnen dit project: Voetbal is de populairste sport op het eiland, dus de kans is groot dat je hier de meeste lessen in gaat geven, maar je kunt ook zumba, basketball of Taekwondo geven. Je wordt betrokken bij coaching, techniek ontwikkelen, conditie trainingen geven, training sessies geven en planningen maken. 
  • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Als vrijwilliger op ons sport project in Ecuador op de Galapagos Eilanden, kan je helpen enthousiaste kinderen en jongeren hun sporttalenten te ontwikkelen. Sport is extreem populair in Ecuador en er zijn veel kinderen en jongeren die willen deelnemen, maar door een gebrek aan (financiële) middelen, zijn hun mogelijkheden beperkt. Via dit project krijgen zij alsnog de kans om deel te nemen.

Misschien ben je een echte sportfanaat en wil je dit project doen tijdens een tussenjaar of een sabbatical. Wat jouw motivatie ook is, als jij energiek, sportief en enthousiast bent zal jouw bijdrage altijd worden gewaardeerd.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Rowdy van den Nieuwenhuizen op het community sport project in Ecuador
Rowdy van den Nieuwenhuizen
In het San Cristobal Island stadion trainde ik elke weekdag mijn jonge voetballertjes. Het was fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de kinderen waren. Elke dag stonden er minstens 60 kinderen klaar om te voetballen. Ik hielp de twee vaste trainers en mocht zelf voetbaloefeningen voor de kinderen verzinnen. Lees meer...

Sportles geven in Ecuador

Community sport project in Ecuador

Projects Abroad werkt met verschillende sportclubs die vanuit de gemeenschap worden gerund en welke gratis sportlessen bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen. Je kunt voetbal-, basketball, zumba of taekwondo lessen geven. 

Als je arriveert op de Galapagos Eilanden, wordt je eerst voorgesteld aan je supervisor en aan de deelnemers. Je zal samenwerken met de lokale sportleraar en helpen bij het coördineren en plannen van de lessen.

Als vrijwilliger zal je betrokken zijn bij het coachen van de kinderen en jongeren tussen de 8 en 16 jaar oud. Naast het coachen van basketbal en voetballessen, zal je je ook bezig houden met het opstellen van trainingsschema’s voor verbetering van conditie, techniek en samenspel. 

De sportlessen vinden plaats in de namiddag en de deelnemers worden verdeeld in kleinere groepen van ongeveer 12 deelnemers, die tijdens de activiteiten roteren. Als vrijwilliger zal je dus te maken krijgen met verschillende groepjes ingedeeld naar leeftijd, vaardigheden en niveau.

Community sportles geven in Ecuador

Welke sport of oefeningen je ook behandelt tijdens je les, jij helpt de deelnemers hun basisvaardigheden en technieken te ontwikkelen. Je zal merken dat elke deelnemer baat zal hebben bij jouw inzet en de extra aandacht die zij door jouw aanwezigheid kunnen ontvangen. 

Wat een ook een belangrijk aspect is binnen dit project is om het plezier en betrokkenheid te vergroten. De deelnemers hebben vaak een ware passie voor sport en het is aan jou de taak om te zorgen dat het leuk blijft om deel te nemen.

De sportleraren met wie je zal samenwerken spreken geen Engels, dus als je de Spaanse taal nog niet beheerst, zal je bereid moeten zijn om voor je vertrek aan jouw basisvaardigheden Spaans te werken. Dit zal je in staat stellen te kunnen communiceren met de docenten en de deelnemers zodat je waardevolle bijdrage kan leveren.

Omdat de sportlessen in de namiddag plaats vinden, zijn er veel vrijwilligers die ervoor kiezen om dit project te combineren met een sociaal of een lesgeef project. Mocht je dit graag willen, dan kun je dit aangeven bij je inschrijving.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan één van de andere projecten in Ecuador krijgen nu de mogelijk om 1 extra week Natuurbehoud & Milieu - Galapagos eilanden toe te voegen aan het eind van hun project.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲