A child participates in a sports day during our volunteer sports coaching in Ecuador

Vrijwilligerswerk sport club in Ecuador

Werk samen met lokale sport coaches bij een sportclub en help achtergestelde jongeren bij het ontwikkelen van hun atletische vaardigheden

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als gymleraar in Ecuador en help bij het ontwikkelen van de sport vaardigheden van jonge spelers uit kansarme achtergronden. Je werkt nauw samen met lokale gymleraren in een sportclub van de gemeenschap. Je geeft terug en doet tegelijk praktische ervaring op als gymleraar.


Sport is een populaire bezigheid in Ecuador maar veel kinderen krijgen niet de kans om deel te nemen door armoede en een tekort aan middelen. Daarom werken we samen met een lokale sportclub om gratis toegang te geven aan kinderen. Door gymles geven we de kinderen toegang tot sport en ontwikkelen ze een goede conditie en atletische vaardigheden. Op dit project geef je vooral voetbal coaching maar je kunt ook basketbal, zumba of Taekwondo lessen geven.


Je gaat verblijven bij een gastgezin in San Cristobal. Je beleeft al snel de gastvriendelijkheid, cultuur en tradities van de Galapagos eilanden. Je kunt ook samen met de andere vrijwilligers een gemeenschappelijke accommodatie delen.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is vrijwilligerswerk als sport coach geschikt voor mij?

Heb je een passie voor sport en fitness? Werk je graag met kinderen? Dan is dit project je op het lijf geschreven.


We werken met verschillende sportclubs in de gemeenschap. In elke club voorzien we gratis sportlessen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Je gaat vooral de kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar oud coachen.


Dit project is de geschikte gelegenheid om je eigen vaardigheden te verfijnen en praktische ervaring op te doen met gymles in Ecuador. Maak je geen zorgen als je geen ervaring hebt! Het lokale personeel is ervaren en gaat je helpen en begeleiden tijdens het project.


Heb je een basiskennis Spaans dan kunnen we dit project ook aanraden. De lokale gymleraren spreken namelijk geen Engels dus een goede kennis Spaans maakt jouw werk op het project waardevol. Ken je geen woord Spaans, dan kun je jezelf voorbereiden met onze Taalcursus in Ecuador, waar je basiszinnen aangeleerd krijgt die relevant zijn voor gymleraren.


Het sport project in Ecuador loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf een periode van twee weken. Hoe langer je blijft, des te groter de impact ook is op de kinderen.

A Projects Abroad volunteer coaching sports in Ecuador helps out with a sports day

Wat ga ik doen op dit project?

Je gaat werken in sportclubs van de gemeenschap, op het eiland van San Cristobal, Galapagos. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Geef verschillende sporten en focus op voetbal coaching
  • Help de lokale gymleraren en bedenk leuke en diverse trainingssessies
  • Leer nieuwe vaardigheden en geef een boost aan je eigen carrière

Op het sport project in Ecuador kun je het werk onderverdelen in de volgende categorieën:

 

Geef sportles

 

Het belangrijkste onderdeel van het project is het coachen van de kinderen en helpen bij het verbeteren van hun conditie en vaardigheden.

 

Je gaat vooral voetbal training geven maar je kunt ook basketbal, zumba of Taekwondo geven. De Zumba lessen zijn voor zowel kinderen als volwassenen en worden georganiseerd door de lokale staff en onze vrijwilligers. Geef je Taekwondo lessen dan is er een lokale instructeur aanwezig die helpt tijdens de lessen. Heb je bijvoorbeeld ervaring met vechtsporten dan kun je dit toepassen tijdens de lessen.

 

Je werkt in kleine groepen opgedeeld per leeftijd en vermogen. Je zult merken dat elke student anders is en dat jouw aanwezig nuttig is voor hun eigen vaardigheden en prestaties.

 

Help de lokale coaches met het plannen van lessen

 

Los van de sport die je gaat geven, ga je ook helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en technieken van de leerlingen. De nadruk ligt op plezier beleven en deelnemen. Jouw rol is om ervoor te zorgen dat de leerlingen een blijvend enthousiasme uitstralen en al spelend vaardigheden aanleren.

 

Je helpt de lokale sport coaches met het opstellen van de lessen en houdt rekening met de fun factor die de leerlingen motiveert om te blijven terugkomen naar de les.

 

Leer nieuwe vaardigheden

 

Of je nu ervaring hebt met sport coaching of niet, dit project biedt heel veel mogelijkheden om je vaardigheden uit te breiden.

 

Je werkt samen met ervaren sport coaches en ontwikkelt je eigen technieken. Daarbij verblijf je op de Galapagos eilanden en krijg je de unieke mogelijkheid om Spaans te leren en je eigen taalvaardigheid uit te breiden.


Waar ga ik werken?

San Cristobal

Je verblijft op het eiland San Cristobal, wat deel uitmaakt van het Galapagos archipel.


De Galapagos eilanden staan bekend om zijn unieke biodiversiteit en wild life. De vulkaaneilanden omvatten een rang aan soorten die je nergens anders ter wereld kunt vinden. Zo vind je er bijvoorbeeld reuzenschildpadden, zeeleguanen, Galapagos zeehonden en pinguïns.

Ook al is San Cristobal de hoofdstad van de Galapagos, het is meer een havendorp dan een echte stad. Je vindt er verschillende witte stranden waarvan slechts twee toegankelijk zijn voor de mens. Alle andere zijn beschermd gebied voor de lokale zeeleeuwenpopulatie.


Je werkt in een van de drie sportclubs in de gemeenschappen van het eiland. Hier ligt de nadruk op voetbal maar heb je een passie voor een andere sport dan heb je ook de mogelijkheid om hier les over te geven.


Tijdens jouw verblijf op het project ga je bij een lokaal gastgezin wonen. Dit geeft je de kans om meer te weten komen over de cultuur, de tradities en delicatessen van de Galapagos eilanden. Je kunt ook accommodatie delen met de andere vrijwilligers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ecuador Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het sport project in Ecuador

Je begint de dag met een ontbijt samen met het gastgezin. Daarna neem je het openbaar vervoer naar de instelling. Op je eerste dag word je begeleid door onze staff die je de weg toont.


Jouw werkdag varieert van dag tot dag en afhankelijk van je werkplek. Normaal gezien werk je zo’n 4-5 uur per dag.


Op sommige werkplekken begin je om 7:30 uur en stop je rond 12:30 uur. Andere werkplekken starten pas rond 16 uur en stoppen om 19 uur. Werk je in de namiddag dan kun je ook helpen op het sociale zorg of lesgeef project om tijdens de ochtenden ook te helpen.


Tijdens het eerste uur van de werkdag ga je met de lokale gymleraren de lessen plannen en coördineren. Hier kun je ook teams selecteren en strategieën bespreken.


In het weekend en de avond ben je vrij om de omgeving te verkennen met de andere vrijwilligers. Galapagos is een prachtig eiland met zoveel te bieden. Je kunt de nationale parken bezoeken, het strand ontdekken of gaan snorkelen langs de kust.

A sports instructor volunteers as a sports coach in Ecuador and leads a football practice

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om achtergestelde jeugd te helpen met het leren van belangrijke vaardigheden door sport. Sport leert kinderen samenwerken, een gezonde levensstijl en een goede conditie, het opent deuren voor een betere levensstijl.


Sport is een extreem populaire bezigheid in Ecuador en veel kinderen willen deelnemen aan sporten. Maar door een tekort aan middelen is de kans voor de kinderen klein. Door dit project willen de achtergestelde kinderen ook de kans geven om te sporten. We focussen ons op gymles geven omdat het de kinderen lessen leert over teamwork en een gezonde levensstijl.


We hebben jouw hulp nodig om meer kinderen aan te moedigen door sport. Heb je een passie voor sport, bewegen en werk je graag met kinderen dan is dit project echt iets voor jou.


Neem deel aan het gymles project in Ecuador en help de achtergestelde kinderen met het leren van nieuwe vaardigheden.

A warm up session as part of Projects Abroad's volunteer sports coaching in Ecuador

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in San Cristobal. Op deze manier kun je de andere vrijwilligers en stagiaires beter leren kennen, elkaars ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.


De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Onze projecten in Ecuador zijn gebaseerd in de Galapagos eilanden. Dit gebied staat bekend voor het onderzoek dat Charles Darwin heeft gedaan naar de vele diersoorten op het eiland. Het is een unieke locatie in Ecuador waar je heel wat inheemse soorten kunt ontdekken.


Tijdens jouw vrijwilligerswerk kun je de stranden ontdekken, of ga snurkelen langs de kust terwijl je de vele zeeleeuwen en de pracht onder water kunt ontdekken.


Ga hiken langs de vulkanen, volg de Darwin trail of bezoek de bekende Punta Pitt.


Er zijn veel musea en kunstgalerijen waar je meer kunt bijleren over de cultuur en geschiedenis van de Galapagos eilanden. Leer de lokale bevolking kennen en ontdek de verschillende marktjes.


Tijdens een van onze projecten ga je samenwerken met de andere vrijwilligers. Je kunt de Galapagos eilanden op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers het eiland gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners