You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een gymles project in Peru

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cusco
 • Type projecten: School sport
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger kun je bij dit project aan de slag binnen scholen waar jij je kunt richten op voetbal, volleybal of basketbal
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar die liefhebbers zijn van volleybal, basketbal of voetbal op diverse sportprojecten in Peru. Je werkt mee aan de training van kinderen op scholen in en rondom Cusco. Een combinatie van verschillende sporten en eventueel Engelse les is ook mogelijk. Daarnaast kun je in overleg ook een nieuwe sport introduceren.

Geef gymles in Peru

Vrijwilligerswerk sport project in Peru

Je kan je inzetten als vrijwilliger op dit school sport project in Peru met of zonder ervaring in lesgeven of coachen. Zo kan je dus perfect deelnemen tijdens een tussenjaar, als carrière break of als alternatieve vakantie. Het enige wat we vragen is dat je een passie hebt voor sport en dat je graag anderen helpt om hun eigen sportvaardigheden te ontwikkelen.

We bieden onze vrijwilligers de mogelijkheid om in de ochtend samen te werken met gymleraars in een lokale school van maandag tot vrijdag van 8 tot 14 uur. Je werkt met kinderen van 6 tot 17 jaar oud. Dit project is beschikbaar vanaf de eerste week van maart tot aan het einde van november. De scholen zullen gesloten zijn tijdens de vakantie periode eind juli tot en met de tweede week van augustus.

Als vrijwilliger zal je betrokken worden bij de volgende activiteiten: 

 • Assisteren tijdens de gymles bij activiteiten zoals lopen, uithoudingsvermogen, snelheid, discipline en techniek
 • Identificeren van sterktes en zwaktes om zo advies te geven om te kunnen verbeteren
 • Observeren en de kinderen helpen hun prestaties te verhogen door hen aan te moedigen en opbouwende feedback te geven
 • De rol van scheidsrechter opnemen tijdens wedstrijden
 • Af en toe meehelpen met administratieve taken

Vrijwilligerswerk bij een sportproject

Voor het sporten is ervaring niet nodig. Jouw wilskracht, motivatie en enthousiasme zijn belangrijk! Uiteraard ben je met ervaring en/of diploma’s ook van harte welkom bij de projecten voor professionals op sportgebied. Hierbij is het zelfs mogelijk om een nieuwe sport te introduceren. Lees ter inspiratie eens het ervaringsverhaal van Saskia over korfballessen in Peru.

Sport project in Peru

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Hoewel het niet verplicht is om Spaans te spreken voor dit project, raden we aan om in ieder geval een basiskennis van de taal te hebben. Zo kun je beter communiceren met je collega's, de schoolkinderen en je gastgezin.

Je kunt vanaf twee of drie weken deelnemen aan het school sport project in Peru als je geen vier weken of langer beschikbaar bent. Het project is door onze lokale collega’s geselecteerd als geschikt voor korte periodes van vrijwilligerswerk voor zowel de lokale gemeenschappen als de vrijwilliger. Hoewel je waardevolle culturele inzichten zult verwerven en intensief kunt samenwerken met de lokale gemeenschap, zal je waarschijnlijk niet dezelfde impact kunnen maken als vrijwilligers die voor een langere periode blijven.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲