You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Logopedie vrijwilligerswerk in het buitenland

Overzicht

Vrijwilligerswerk gezondheidszorg project logopedie

Vrijwilligerswerk op het gebied van logopedie is een waardevolle ervaring. Jij kan van betekenis zijn voor mensen in ontwikkelingslanden, die vaak onder de armoede grens leven en geen geld hebben voor therapieën zoals logopedie. Daarnaast doe je zelf een bijzondere ervaring op doen jouw carrière als logopedist ten goede zal komen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een logopedie project

Jij zal op een logopedie project voornamelijk gaan werken met kinderen en jongvolwassenen die een fysieke of verstandelijke beperking hebben. Door hen te helpen met hun communicatievaardigheden, help je hen hun kwaliteit leven te verbeteren en biedt je hen meer kansen in de toekomst.

Logopedie kan ook worden toegepast om individuen te helpen re-integreren in de maatschappij. Je zal werken in een ontwikkelingsland en het kan dus zijn dat de omstandigheden anders zijn dan jij gewend bent. Sommige projecten hebben maar weinig financiële middelen en kunnen dus ook een tekort aan apparatuur hebben.

Je zult werken naast gekwalificeerde en ervaren lokale collega's, die jouw bijdrage enorm waarderen en hun best doen er voor te zorgen dat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt en waardevolle tijd hebt in jouw bestemming.

Gezocht: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere specialisten in Cambodja

In Cambodja werken we in een speciaal opvangcentrum voor kinderen en volwassenen met een beperking. Omdat dit centrum erg onderbemand is, zijn er dringend vrijwilligers nodig met kennis en ervaring op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Ook andere specialisten gericht op kinderen met uiteenlopende beperkingen zijn meer dan welkom. In de zomer van 2014 hebben vrijwilligers gewerkt aan het opknappen en inrichten van een snoezelkamer en een ruimte voor fysiotherapie. Nu zijn er hard vrijwilligers nodig om de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Lees meer in het Projects Abroad Care Management Plan voor de sociale projecten in Cambodja. Van vrijwilligers verwachten we dat ze minimaal 3 jaar een relevante studie hebben gevolgd. Heb je dit niet of twijfel je, dan kun je als ‘gewone’ sociale vrijwilliger helpen bij dit waardevolle project.

Bestemmingen voor logopedie projecten in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲