Female medical intern in Peru getting laboratory experience while on her medical placement.

Geneeskunde stage in Peru

Observeer en leer van lokale artsen op gezondheidszorginstellingen in Peru en doe internationale werkervaring op

In een oogopslag

Trek je witte jas aan en doe mee aan onze Geneeskunde stage in Peru. Je zult van professionele artsen en verplegers leren in een ziekenhuis, gezondheidscentrum, privékliniek of kinderrevalidatiecentrum. Dit is een geweldige manier om medische werkervaring toe te voegen aan je cv en inzicht op te doen in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Dit is een leerervaring die verder gaat dan lesboeken en lezingen. Artsen zullen je hun diagnoses stap voor stap uitleggen en vertellen over de methoden die ze gebruiken om hun patiënten te behandelen terwijl je hen op hun rondes volgt.


Je zult ook praktijkervaring opdoen door tijdens onze medische outreachdagen in lokale gemeenschappen gezondheidscontroles uit te voeren en educatieve voorlichting te geven. In Peru ligt het aantal gevallen van infectieziektes, zoals longontsteking of tuberculose, hoog. Het aantal gevallen van ziektes gerelateerd aan levensstijl, zoals diabetes en hoge bloeddruk, is ook aan het toenemen. Ons doel is om bewustzijn te vergroten over deze ziektes en te praten over de manieren om ze te voorkomen.


Je werkt in Cusco, een stad met een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot aan de Inca beschaving. Hier zul je wonen met een lokaal gastgezin en het authentieke dagelijkse leven en de cultuur van Peru ervaren.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You need to speak intermediate Spanish.


Is een Geneeskunde stage in geschikt voor mij?

Overweeg je een carrière in geneeskunde? Ben je geïnteresseerd in het opdoen van klinische ervaring voor of tijdens je geneeskundestudie? Dan is deze internationale stage Geneeskunde in Peru de juiste keuze voor jou.

Medische ervaring in het buitenland zal je cv doen opvallen bij al je toekomstige sollicitaties. Of je nou een middelbare scholier bent die zich voorbereidt op de universiteit of een student die zich alvast aan het voorbereiden is op sollicitaties, deze stage zal je cv net dat beetje extra geven.

Let er wel op dat je Spaans op een gemiddeld niveau moet kunnen spreken om aan deze stage mee te doen, aangezien niet alle artsen en begeleiders vloeiend Engels spreken.

A female Projects Abroad intern explians an eye test to a local child whilst on her medical internship in Peru.

Wat ga ik doen tijdens deze Geneeskunde stage in Peru?

We hebben een aantal Geneeskunde stageplekken in Peru waar je stage kunt lopen. Je kunt werken in ziekenhuizen, gezondheidscentra, kinderrevalidatiecentra of particuliere gezondheidsklinieken. Het exacte werk dat je gaat doen zal afhangen van waar je wordt geplaatst, maar hier is een aantal voorbeelden:


 • Observeer artsen tijdens hun werk in het ziekenhuis - consultaties, behandelingen en meer
 • Wissel af tussen afdelingen zoals algemene geneeskunde, gynaecologie & apotheek
 • Bied basisgezondheidszorg en informatie aan minderbedeelde gemeenschappen tijdens outreaches
 • Behandel kinderen met een handicap onder toezicht van professionals

Je werk zal over drie hoofdgebieden worden verdeeld:

 

Observeren

 

Volg artsen, verplegers en ander medisch personeel tijdens hun dagelijkse activiteiten. Luister en leer terwijl artsen diagnoses stellen bij patiënten en observeer hoe ze hen behandelen. Je zult ook zien hoe verplegers wonden schoonmaken, hechtingen inbrengen en injecties geven.

 

Wissel af tussen ziekenhuisafdelingen

 

We zullen je de kans geven om procedures te observeren op een aantal afdelingen. Verbreed je kennis door tijd door te brengen op afdelingen zoals algemene geneeskunde, gynaecologie, verloskunde en de apotheek. Als je in het kinderrevalidatiecentrum werkt zal je ook ervaring opdoen op de pediatrie-afdeling.

 

Outreach werk

 

Outreachwerk vindt los van je gewone ziekenhuiswerk plaats. Je zal minderbedeelde gemeenschappen bezoeken met een begeleider om basisgezondheidszorg en educatieve informatie te bieden aan personen die anders geen toegang tot deze diensten zouden hebben. Je zal voorlichting geven over ziektes en preventieve maatregelen zodat mensen in de gemeenschappen waar je komt gezondere levens kunnen leiden.


Waar in Peru kan ik een Geneeskunde stage doen?

Tijdens je Geneeskunde stage in Peru zul je ervaring kunnen opdoen op verschillende ziekenhuisafdelingen. Hoe langer je blijft, hoe meer afdelingen je ziet. Dit is een geweldige manier om specialisaties te verkennen en te kiezen welke je in jouw medische carrière wilt navolgen.


Je kunt kiezen om tijd door te brengen op de volgende afdelingen:


 • Verpleegkunde
 • Algemene geneeskunde
 • Apotheek
 • Gynaecologie
 • Verloskunde
 • Laboratorium
 • Tandheelkunde


Als je interesse hebt in een specifieke afdeling, neem dan gerust contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

Locals are seen queueing outside a local surgery waiting to see Projects abroad interns on theri medical internship in Peru.

Waar ga ik werken tijdens de Geneeskunde stage in Peru?

Cusco

Je zult werken in de bruisende stad Cusco. Dit was ooit de hoofdstad van het oude Incarijk en je zult hieraan ontelbare aandenkens zien wanneer je vandaag door de stad loopt.


In Cusco zul je drukke ziekenhuizen en medische klinieken zien. Peru heeft grote problemen met zowel infectieziektes als niet-overdraagbare ziektes. Dit betekent dat er veel praktijkgevallen zullen zijn die je kunt observeren en waarvan je kunt leren.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag eruit?

Een typische dag in Peru begint met 's ochtends vroeg naar werk reizen. Eenmaal aangekomen zal je rol voornamelijk waarnemend zijn. Het grootste deel van je tijd zal je doorbrengen door bekwame artsen en medisch personeel aan het werk te observeren.


Bekijk hoe medewerkers wonden schoonmaken, hechtingen inbrengen, injecties geven, kinderen in het revalidatiecentrum behandelen en veel andere praktische taken. Artsen zullen graag hun kennis en advies delen en je vragen beantwoorden.


Werkuren verschillen, afhankelijk van waar je geplaatst wordt. In het ziekenhuis en in het gezondheidscentrum zijn de ochtenden over het algemeen drukker dan de middagen. Je middagen breng je daarom waarschijnlijk door met meer administratieve taken en helpen bij patiëntenzorg.


Op de particuliere kliniek arriveer je om 8.00 uur, loop je mee met artsen terwijl ze patiënten bezoeken van 8.30 uur - 11.00 uur en daarna help je artsen en verplegers met patiëntenzorg van 11.00 uur - 13.00 uur.


Je zult minder contact hebben met artsen als je werkt op het kinderrevalidatiecentrum. Als je voor deze Geneeskunde stageplek kiest, dan breng je middagen door op verschillende kinderzorginstellingen in de stad om te helpen met educatief- en ontwikkelingswerk.


In het weekend kun je de ongelooflijke stad Cusco verkennen of de omringende natuur ingaan om de natuurlijke schoonheid te bewonderen en lama’s in hun natuurlijke omgeving te observeren.

A male intern from Projects Abroad is seen assisting a local doctor in an emergency ward during his medical internship in Peru.

Wat zijn de doelen en impact van de Geneeskunde stage in Peru?

Het voornaamste doel van dit project is jou de kans geven je medische kennis uit te breiden en zorgen dat je inzicht kunt opdoen in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Peru kampt momenteel met een dubbele ziektelast: infectieziekten blijven wijdverbreid onder armere gemeenschappen en respiratoire aandoeningen zijn nog altijd één van de voornaamste doodsoorzaken in Peru. Daarbij is het aantal gevallen van niet-overdraagbare ziektes ook aan het toenemen en ondervoeding blijft een ernstig probleem onder baby’s en kinderen.


Via ons outreachprogramma streven we ernaar om basisgezondheidszorg te bieden aan een aantal van deze kwetsbare groepen en bewustzijn te vergroten over een aantal van de meer ernstige gezondheidsproblemen waarmee het land te maken heeft.


We hebben ons aan vier doelen vastgelegd, zoals uiteengezet in ons Medicine & Healthcare Management Plan:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            


Doe medische werkervaring op in Peru terwijl je ons helpt deze langetermijndoelen te bereiken.

A Projects Abroad intern is seen smiling with the local doctor who she worked with during her medical internship in Peru.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners