Local medical staff with a group of Projects Abroad Medicine interns doing work experience placements in Tanzania.

Geneeskunde stage in Tanzania

Leer direct van artsen en doe gezondheidscontroles tijdens outreaches in dit bruisende Afrikaanse land

In een oogopslag

Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage in Tanzania en maak gebruik van deze ervaring om je medische carrière een boost te geven. Je zal direct van artsen in een ziekenhuis leren en je medische praktijkkennis verbreden. Trek je witte jas aan, haal je schrift tevoorschijn en bereid je voor op een leerervaring die anders is dan alles wat je eerder hebt meegemaakt!

 

Tijdens je stage zal je meelopen met artsen en verplegers op hun rondes en zie je zelf hoe het dagelijkse leven in een ziekenhuis eruitziet. We bieden je de kans om tijd door te brengen op verschillende ziekenhuisafdelingen, waardoor je over verschillende specialisaties kunt leren.

 

Tijdens onze community outreaches zal je medische basisvaardigheden leren en gezondheidscontroles uitvoeren. Deze organiseren we regelmatig, wat voor jou een geweldige manier is om te helpen gezondheidszorg naar achtergestelde gebieden te brengen.

 

Je stage vindt plaats in Arusha. In je vrije tijd kun je het prachtige Tanzania verkennen tijdens een wandeltocht in de schaduw van Mount Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Geneeskunde stage in Tanzania geschikt voor mij?

Als je op zoek bent naar medische praktijkervaring om aan je cv toe te voegen, dan is deze stage ideaal voor jou. Het zal ervoor zorgen dat je sollicitatie voor een geneeskundestudie of baan opvalt en geeft je interessante gesprekspunten voor in sollicitatiegesprekken.


In de loop van je dag loop je mee met ervaren artsen en verplegers, waarbij je leert over hun dagelijkse werk. Voor iedereen met een sterke interesse in geneeskunde biedt dit waardevol inzicht in de beoefening van geneeskunde in een ontwikkelingsland.


Je zult ook inzicht opdoen in de problemen omtrent gezondheidszorg waarmee mensen elke dag te maken hebben. Veel medische instellingen in Tanzania hebben een gebrek aan middelen. Je zult zien hoe artsen omgaan met een gebrek aan benodigdheden en leert ziektes die je in je eigen land niet zou tegenkomen diagnosticeren en te behandelen.


Dit project loopt het hele jaar door, dus je kunt een reis inplannen wanneer dat jou goed uitkomt. Je kunt je voor zo lang je wilt aansluiten vanaf een minimumduur van twee weken.

Projects Abroad intern takes the blood pressure of local residents during her medicine internship in Tanzania.

Wat ga ik op deze Geneeskunde stage doen?

Dit is voor jou een kans om werkervaring in de geneeskunde op te doen door van artsen te leren en outreachwerk te doen. Dit zijn de verschillende taken die je zult uitvoeren:


 • Observeer professionele artsen in een ziekenhuis of kliniek
 • Breng tijd door op meerdere ziekenhuisafdelingen
 • Leer over de gezondheidszorg en doe praktische vaardigheden op tijdens medische workshops
 • Neem deel aan medische outreaches en oefen met het meten van vitale functies

Dit zijn de verschillende taken waarmee je je bezighoudt:


Leer van bevoegde artsen


Gedurende je tijd hier loop je mee met medische staf, woon je consultaties met patiënten bij en ervaar je het leven van een arts in Tanzania. Je zal met eigen ogen zien hoe artsen omgaan met moeilijke omstandigheden en een gebrek aan geld en middelen. Je zal verschillende medische behandelingen mogen observeren en leert hoe verschillende ziektes te diagnosticeren en te behandelen.


Werk op verschillende afdelingen


Afhankelijk van hoe lang je stage loopt zal je misschien tijd kunnen doorbrengen op verschillende afdelingen, waardoor je de kans krijgt om te kijken welke specialisatie je het meeste trekt.


Woon medische workshops bij


Als deel van je leerervaring zal je ook tijdens workshops van medische professionals kunnen leren. Deze worden ongeveer een keer in de twee weken gehouden. Lokale artsen zullen deze tijd gebruiken om je praktische vaardigheden te leren, zoals bloeddruk meten of eerstehulpverlening. Ze zullen je ook stap voor stap de symptomen, preventie en behandeling van tropische ziektes zoals malaria uitleggen.


Help lokale gemeenschappen


Je zal ook mensen in lokale gemeenschappen helpen tijdens medische outreaches. We leren je alles wat je moet weten en je werk zal plaatsvinden onder toezicht van medische professionals.


Je zal voorlichting geven over gezond eten om te helpen hartziekte te voorkomen. Je kunt ook ervaring opdoen in het meten van bloedsuiker en bloeddruk voor mensen die geen toegang hebben tot officiële medische zorg. Medische outreaches bieden medische basiszorg en diagnoses aan personen die zich geen regelmatige controles kunnen veroorloven.


Wat voor soort projecten zijn er beschikbaar op deze stage?

Deze stage draait om het verbreden van jouw medische kennis. Om je de kans te geven tijd door te brengen op veel verschillende afdelingen hebben we daarom partnerschappen gesloten met lokale ziekenhuizen.

Op al onze medische stageplekken is dit een aantal van de afdelingen waar je stage kunt lopen:

 • Verloskunde
 • Algemene geneeskunde
 • Pediatrie
 • Chirurgie
 • Laboratorium
 • Tandheelkunde
 • Palliatieve zorg

Het aantal verschillende afdelingen waar je kunt werken zal afhangen van hoe lang je stage duurt. We raden je aan minstens een week op een afdeling door te brengen voordat je overstapt op een andere afdeling. Heb je interesse in een specifieke afdeling, neem dan contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

Three interns help to prepare medication whilst on their medical internship in Tanzania with Projects Abroad

Waar in Tanzania ga ik werken?

Arusha

Arusha is een drukke stad met in bepaalde gebieden kleinere, minder ontwikkelde gemeenschappen. Het ligt aan de voet van Mount Meru en telt meer dan 400.000 inwoners.

In Arusha kun je stage lopen in ziekenhuizen of gezondheidszorgklinieken. Deze hebben doorgaans een gebrek aan middelen en de ziekenhuizen in Arusha zullen sterk verschillen van het soort medische zorg dat je gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op deze Geneeskunde stage

Je dag begint met een ontbijt met je gastgezin. Je zult van een heerlijke maaltijd genieten voordat je je klaarmaakt, je schrift inpakt en met een dalla dalla naar je lokale ziekenhuis vertrekt.


Je typische werkdag begint rond 7.30 uur, aangezien ziekenhuizen in Tanzania 's ochtends bijzonder druk zijn. Je werk eindigt meestal rond 15.00 uur.


Je zult een begeleidende arts toegewezen krijgen met wie je meeloopt bij verschillende consultaties en procedures. Maak aantekeningen, stel vragen en maak gebruik van deze kans om zoveel mogelijk te leren. Misschien zal je de kans krijgen om te leren hoe je röntgenfoto's maakt of kun je oefenen met het werken met medische apparatuur.


Je zult ongeveer een keer in de twee weken helpen bij medische outreaches. Tijdens outreaches zal je een gezondheidspost opzetten in een lokale school of buurtcentrum en meet je bloeddruk, bloedsuikerspiegel, lengte en gewicht. Dit is vermoeiend werk en je zult waarschijnlijk veel verschillende mensen op een dag screenen. Maar het is ook een kans om direct contact te hebben met patiënten en hen een vroege medische controles te bieden.


Eens in de twee weken zal je ook een medische workshop bijwonen die door een lokale arts wordt gegeven. Bij deze workshops leer je waardevolle vaardigheden, zoals hoe eerste hulp te verlenen of wonden te hechten.


Je avonden zal je vrij hebben, zodat je de kans krijgt om je omgeving te verkennen en je medestagiairs te leren kennen.

An intern from Projects Abroad is seen taking down the details of a young girl at a local surgery during her medical internship in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om een uitwisseling van medische kennis te bevorderen. Dit betekent dat je veel zult leren. Maak gebruik van de kans om vragen te stellen, aantekeningen te maken en zoveel mogelijk betrokken te raken. Bevoegde medische medewerkers zullen graag hun expertise met je delen.


Naast al dat leren zal je ook helpen om medische zorg te bieden aan mensen die geen geld of vervoermiddelen hebben om een kliniek of ziekenhuis te bezoeken. Tijdens medische outreaches zal je gratis screenings uitvoeren. Afhankelijk van je ervaring kun je artsen helpen patiënten door te verwijzen die verdere behandeling nodig hebben.


Tijdens outreaches zal je ook voorlichting geven over gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekte. Je focus ligt hierbij op preventie en behandeling.


In Tanzania hebben we vijf hoofddoelen opgesteld in ons Medicine & Healthcare Management Plan. Deze doelen zijn:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken


Sluit je aan bij onze Geneeskunde stage in Tanzania en help ons deze doelen te bereiken.

Projects Abroad interns have a queue of children to see at a medical outreach during their medical internship in Tanzania.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Arusha. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in lokale cultuur van Tanzania en een unieke ervaring te beleven.

 

We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

 

De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners