You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een landbouw project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Landbouw
  • Jouw rol binnen dit project: Meewerken in de glastuinbouw, onderzoek naar verschillende teeltmethoden van groenten, management van meststoffen, lokale marktontwikkeling voor (nieuwe) producten, demonstraties over glastuinbouw, assisteren met geletterdheid van de boeren en hen assisteren met geschreven voorstellen, het helpen van de scholen met het opzetten van kleine school boerderijen zodat de scholen meer zelfvoorzienend kunnen worden. Vrijwilligers kunnen helpen bij het organiseren van projecten over planten en zorgen voor gewassen en kinderen leren over milieuvriendelijke landbouw.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (behalve in december)
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij het landbouwproject in Jamaica. In Jamaica zijn 160.000 gezinnen direct afhankelijk van de landbouw en daarom is het erg belangrijk dat ze steeds duurzamer gaan werken. Het landbouw project in Jamaica stimuleert boeren om meer duurzame methodes te gebruiken op het land. Iedereen met een interesse op het gebied van landbouw en duurzaamheid is welkom om een bijdrage te leveren aan dit vrijwilligersproject.

Vrijwilligerswerk landbouw project in Jamaica

Vrijwilligerswerk binnen de landbouw

Vrijwilligers gaan bij dit project aan de slag bij de Christiana Potato Growers Cooperative Association (CPGCA). Deze organisatie bestaat sinds 1959 en ligt op een drie kwartier afstand van de stad Mandeville. Vrijwilligers reizen vervolgens vanaf daar, samen met de lokale boeren in circa 30 minuten verder naar de landerijen en kassen van de boeren, waar wordt gewerkt. Er zijn momenteel 4000 kleine boeren aangesloten bij de CPGCA die het doel van een grotere oogst en betere kwaliteit nastreven. Als je al meer kennis en ervaring hebt, dan kun je veel voor dit landbouw project betekenen, maar ook zonder veel ervaring kun je hier de handen flink uit de mouwen steken.

Vrijwilliger bij het natuurbehoud project

Wil je langer dan een maand in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Werk samen met de lokale bevolking aan een toekomst!

Moestuin aanleggen bij het natuurbehoud project

Dit project is een mooie kans om in contact te komen met de lokale bevolking en samen met hen te werken aan een betere toekomst. Je kunt meewerken op veel verschillende gebieden, afhankelijk van jouw ervaring en interesses: glastuinbouw, irrigatie, opslag en verpakken van producten, het schrijven van voorstellen voor boeren, onderwijsprojecten op scholen en nog veel meer. Je verblijft bij een gastgezin in Mandeville, waardoor je nog beter het land en de cultuur leert kennen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲