You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage lopen op een sociaal project in het buitenland

Bijna al onze sociale projecten kunnen als basis dienen voor een stage in het buitenland. Volg jij een sociale studie zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), dan ben je meer dan welkom op een sociaal project in één van onze bestemmingen voor een leerzame en uitdagende buitenlandse stage. Ook als jouw opleiding hier niet genoemd wordt, maar je wel raakvlak ziet, zijn er vaak mogelijkheden.

Sociale stage in het buitenland

Sociale stage buitenland

In elke van de bestemmingen waar Projects Abroad werkt, zijn er verschillende sociale projecten beschikbaar waar je een stage kunt doen. Jij kunt als student zelf de voorkeuren voor je stage in het buitenland aangeven, bijvoorbeeld voor het type instelling, de doelgroep of het soort werkzaamheden.

Bij onze sociale projecten draait het altijd om de zorg voor anderen. In de meeste gevallen gaat het om kinderen, en in enkele gevallen zal het ook om volwassen of ouderen gaan. In de landen waar we werkzaam zijn hebben niet alle kinderen dezelfde kansen. Kinderen uit arme gezinnen verblijven vaak overdag in een opvangcentrum omdat hun ouders beide werken om brood op de plank te krijgen. Sommige kinderen hebben helemaal geen ouders meer of ouders die hen hebben verlaten, zij komen in weeshuizen en opvanghuizen terecht. Tot slot kan je je als stagiair ook richten op kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, in opvang- en revalidatiecentra.

De zorginstellingen waar Projects Abroad mee samenwerkt zijn vaak onderbezet en hebben beperkte beschikking over hulpmiddelen. Hierdoor komt het personeel handen te kort om de kinderen allemaal te geven wat ze nodig hebben. Hier is de inzet van stagiairs dus hard nodig om een helpende hand te bieden.

Jouw werkzaamheden als stagiair binnen de sociale zorg in het buitenland

Op een stage binnen een sociaal project kun je je inzetten om de kinderen en eventueel volwassenen of ouderen in deze instellingen de extra aandacht te geven die ze zo hard nodig hebben. Je kunt helpen bij de dagelijkse zorgtaken, zoals bij het aankleden, wassen en tijdens de maaltijden. Daarnaast is er ruimte voor het organiseren van activiteiten die leuk en leerzaam zijn. Ook is het geven van één-op-één aandacht vaak zeer waardevol.

Stage sociaal werk buitenland

Als je een pedagogische studie (SPW of SPH) volgt of leert voor sociaal werker of maatschappelijk hulpverlener (SD of MWD), kun je hier tijdens een stage volop je ei kwijt.

Naast de reguliere activiteiten op het project is er vaak ruimte om binnen jouw studie verder te denken of misschien heb je wel een specifieke stage opdracht. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op welke manier je het dagprogramma efficiënter kan maken, zodat de hulpverleners na je vertrek goede handvatten hebben om mee verder te gaan. Of je leert de kinderen bepaalde handelingen zelf te doen, zodat ze niet overal begeleiding bij nodig hebben. Het is ieder geval belangrijk om jouw gewenste werkzaamheden aan ons door te geven zodat je op een passend project geplaatst kunt worden.

Bestemmingen voor een sociale stage

Als je graag wilt weten in welke bestemmingen jij een sociale stage kunt doen en wat dit voor elk land precies inhoudt, kijk dan op de algemene pagina voor projecten in de sociale zorg.

Stage-eisen en begeleiding in het buitenland

Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen aan de stage vanuit je studie af te stemmen met onze collega’s in de bestemming, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald. Projects Abroad zorgt niet alleen voor goede stage begeleiding in het buitenland door een lokaal team ter plaatse, maar helpt stagiairs ook met een goede voorbereiding.

Kijk op de algemene stage pagina voor meer informatie over hoe het allemaal werkt en wat jij moet doen als jij een sociaal project als stage in het buitenland wilt doen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲