A student doing a Psychology internship in Jamaica with Projects Abroad talks to an experienced psychologist.

Psychologie stage in Jamaica

Doe psychologie stage in een psychiatrische instelling in Jamaica of doe outreach werk binnen een gemeenschap

In een oogopslag

Doe stage Psychologie in een psychiatrische instelling en help de lokale psychologen tijdens hun doktersbezoeken in Mandeville. Je zult te maken krijgen met verschillende soorten patiënten en mentale gezondheidsproblemen. Je kunt kiezen om te werken in een psychiatrische instelling of de lokale dokters te helpen tijdens outreach werk.


In Jamaica heerst nog veel stigma omtrent geestesziektes, al merk je dat er meer en meer patiënten om hulp zoeken. Het is jouw taak om deze mensen te ondersteunen en de juiste behandeling te geven. Je zorgt ook voor een beter begrip omtrent mentale gezondheid.


Je gaat wonen en werken in Mandeville waar een gastgezin je met open armen ontvangt. Tijdens je vrije tijd krijg je de kans om de lokale cultuur, geschiedenis en weelderige natuur te ontdekken.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder
You should be studying towards a psychology or social work degree, or have a qualification in guidance counselling.


Is dit project in Jamaica geschikt voor mij?

Ben je momenteel student psychologie of recent afgestudeerd hierin? Wil je graag werkervaring opdoen in het buitenland en specifieker in Jamaica? Dan is deze stage geschikt voor jou. Je krijgt de kans om jouw theoretische kennis om te zetten in de praktijk en je helpt de patiënten die worstelen met hun mentale gezondheid.


Om deel te kunnen nemen aan dit project, moet je student zijn in sociaal werk, psychologie, begeleider of andere gelijkaardige studies. Je moet je ook minstens 4 weken kunnen vrijmaken voor dit project.


De begin- en einddata zijn flexibel dus je kunt kiezen wanneer je wilt starten op het project, alsook tot wanneer je kunt blijven. Hoe langer je blijft, hoe meer impact je hebt en hoe meer je ook zelf bijleert.


Je werkt samen met gekwalificeerde psychologen tijdens jouw verblijf in Jamaica. Er is altijd een verantwoordelijke van Projects Abroad die ervoor zorgt dat al je vragen beantwoord worden. Je krijgt een inductie vlak na jouw aankomst, zodat je direct goed van start kunt gaan.

Female Childcare and Psychology worker is standing outside the Child Development Agency in Jamaica during an internship placement.

Wat zal ik doen tijdens deze stage in Jamaica?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden op deze stage. Afhankelijk van jouw vaardigheden en ervaring, kun je werken in een psychiatrisch ziekenhuis of meehelpen tijdens outreach werk in de lokale gemeenschap.  There are two different options on this internship. Depending on your skills and experience, you can either work in a mental health clinic and hospital, or take part in outreach work in the local community. Je zult de volgende taken uitvoeren:


  • Dagelijkse omgang en ondersteuning van de patiënten
  • Doe klinisch onderzoek en geef therapie
  • Houd educatieve sessies over een goede mentale gezondheid
  • Help bij de planning van de verschillende activiteiten
  • Doe onderzoek en analyse van data

Dagelijkse omgang en ondersteuning van de patiënten


Welke stage je ook kiest, je gaat hoe dan ook dagelijks met de patiënten om. Je praat en gaat gesprekken aan met de patiënten, engageert de kinderen in de receptie van de instelling en bezoekt de patiënten in het ziekenhuis, waar je therapiesessies helpt begeleiden. Kies je voor het outreach werk dan ga je mee op huisbezoeken en hou je individuele of groepssessies.


Doe klinisch onderzoek en geef therapie


In het psychiatrisch ziekenhuis ga je de patiënten klinisch helpen onderzoeken. Dit geeft je een uniek inzicht hoe psychologen diagnoses stellen en de geschikte behandeling bepalen. Je krijgt de mogelijkheid om therapiesessies mee te volgen en ook begeleiden.


Houd educatieve sessies over een goede mentale gezondheid


Zorg voor een beter begrip omtrent mentale gezondheid en doorbreek de stigma's. Ondersteun de lokale inwoners die tekenen tonen van een geestesziekte. Kies je om te werken in de gemeenschap zelf, dan houd je begeleidingssessies waar je workshops begeleidt voor ouders in een lokale school. De onderwerpen gaan van zelfvertrouwen, tot woedebeheersing, conflictoplossing, kindermishandeling en aanpassingsproblemen.


Help bij de planning van de verschillende activiteiten


In het psychiatrisch ziekenhuis houd je workshops en presentaties, naast het opstellen van planningen. Loop je stage op locatie dan is je werk hier vrij gelijkaardig. De bedoeling is om de bevolking meer bij te leren over mentale gezondheid en hoe je het kan voorkomen en uiteindelijk behandelen.Doe onderzoek en analyse van data


Doe je stage in een psychiatrisch ziekenhuis, dan maak je jezelf nuttig door te helpen met onderzoek en analyse van data. Het onderzoek legt zich vooral toe op de mentale gezondheid in Jamaica. Je onderzoekt de risicofactoren en degenen die te maken krijgen met mentale problemen of gevoelig zijn hiervoor. De data wordt gebruikt om geschikte programma’s en infosessies voor te bereiden.


Waar in Jamaica ga ik werken?

Mandeville

Je werkt in Mandeville, een stad die zo’n 100 km ten westen van de hoofdstad, Kingston, ligt. Je werkt in een overheidsinstelling voor kinderen en volwassen met mentale gezondheidsproblemen. Werkt je graag op het terrein zelf dan breng je veel tijd door in de middelbare scholen en instelling voor daklozen en mensen met een geestelijke beperking.


Mandeville is een vrij rustige stad, maar heeft alle voorzieningen beschikbaar zoals restaurants, banken en winkels. Er zijn veel mogelijkheden om het eiland te verkennen, dus in het weekend is er altijd wel wat te doen. Je kunt de natuur verkennen, je onderdompelen in de ‘reggae vibes’ of misschien wel voor het eerst in je leven raften op de Jamaicaanse rivieren!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Psychologie project in Jamaica

Na een heerlijk ontbijt te verorberen met het lokale gastgezin, neem je de taxi naar de gekozen instelling. Op jouw eerste dag wordt je begeleid door een medewerker van Projects Abroad.


Jouw dag op het project begint rond half 9 ‘s ochtends en loopt door tot 14:30 uur, van maandag tot vrijdag. De dagelijkse activiteiten zijn afhankelijk van de instelling die je kiest.


Heb je ervoor gekozen om te werken in het psychiatrisch ziekenhuis, dan werk je vooral met kinderen en volwassen met een mentale gezondheidsproblemen. Er is altijd een toeziend oog van een professionele psycholoog. Gedurende de dag ga je gesprekken aan met de patiënten, observeer je hun gedrag of assisteer je in de onderzoeken.


Werk je op het terrein dan spendeer je veel tijd op outreaches. Je doet individuele of groepssessies, geeft begeleiding of gaat op huisbezoeken. Deze optie is altijd beschikbaar, buiten juli en augustus.


Eenmaal je klaar bent met werk, kun je erop uit gaan en jouw nieuwe tijdelijke verblijf verkennen! Ontmoet de andere vrijwilligers, ontdek de lokale cultuur en proef de Jamaicaanse specialiteiten. Je zult zonder twijfel de keuken van jouw gastgezin goed leren kennen.

Psychology work experience in Jamaica shows Projects Abroad Childcare volunteer handing out hot drinks to school children during a HIV/Aids awareness presentation.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van deze stage is om:

  • Praktische ervaring op te doen en nieuwe vaardigheden aan te leren
  • Mensen met mentale gezondheidsproblemen te ondersteunen en begeleiden


Veel van onze vorige stagiairs wilden praktische ervaring opdoen in het buitenland. Hierdoor hebben ze andere culturen leren begrijpen en kennis uitgedeeld, wat we bij Projects Abroad alleen maar aanmoedigen. Je leert vaardigheden van onze professionele medewerkers en krijgt inzicht in de praktijk in een ander land.


Meer en meer mensen worden geconfronteerd met mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie, schizofrenie en slaapproblemen. Helaas bestaat er nog veel stigma hieromtrent.


Je helpt de psychologen in de behandeling van de patiënten en zorgt voor een groter bewustzijn omtrent mentale gezondheid. Doorbreek de stigma en help om eventuele mentale gezondheidsproblemen zo vroeg mogelijk op te pikken en te behandelen.


Doe stage Psychologie in Jamaica en verkrijg praktische werkervaring die de lokale gemeenschap verder helpt.

Projects Abroad Care volunteer speaks to a local man within the Community Outreach Day during Psychology placements in Jamaica.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners