A cultural and country induction takes place in the Jamaica Projects Abroad office.

Aankomst procedure in Jamaica

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor je trip naar Jamaica

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Jamaica. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Jamaica

Je komt aan op het vliegveld Norman Manley International (KIN) in Kingston. Onze vriendelijke Projects Abroad medewerkers komen je ophalen vanaf het vliegveld in Jamaica. Ze hebben een duidelijk bord met grote letters “Projects Abroad” erop.


Van Kingston rijd je naar Mandeville, waar onze belangrijkste kantoren van Projects Abroad Jamaica gevestigd zijn. Onderweg zal een van onze medewerkers de chauffeur bellen om persoonlijk met je te praten en je welkom te heten in Jamaica. We dekken de kosten van alle transfers van en naar de luchthaven.

Boek je vlucht naar Jamaica

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Jamaica.

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.


Om vrijwilligerswerk te mogen doen in Jamaica, heb je een visa nodig. Raadpleeg de Jamaicaanse ambassade om de exacte kosten van een visum te bevestigen. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de dichtsbijzijnde ambassade. De visumaanvraag duurt meestal tot 10 werkdagen.


Als je van plan bent langer dan 30 dagen in Jamaica te blijven, is het immigratieproces erg belangrijk. Je moet een werkvergunning-vrijstelling (WPE) aanvragen bij het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid in Jamaica. Wij zullen je helpen met dit proces en precies vertellen welke documenten we namens jou moeten aanvragen.


Het kan tot 8 weken duren om de werkvergunning-vrijstelling te verwerken. We raden je dan ook echt aan om al je WPE- ondersteunende documenten minimaal drie maanden voordat je vertrekt, naar het Projects Abroad team in Jamaica te sturen. Het team in Jamaica zal de WPE- aanvraag namens jou indienen bij het ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid. Er wordt een bedrag van 163 USD toegevoegd aan jouw factuur voor projecten in het buitenland om de verwerkingskosten te dekken.


Bij aankomst op Jamaica ontvang je een toegangsstempel van 30, 60 of 90 dagen van de immigratieambtenaar. Als je langer wilt blijven dan de duur van jouw inreisstempel, heb je je WPE nodig om verlenging aan te vragen. Ons team in Jamacia zal je helpen met dit proces. De uitbreidingskosten bedragen ongeveer 77 USD.

Jouw introductie en oriëntatie in Jamaica.

Wanneer je aankomt wordt je door medewerkers van Projects Abroad gelijk naa je gastgezin gebracht. Je ontmoet het gastgezin en je krijgt de tijd om alles even uit te pakken en te wennen aan je nieuwe omgeving. De medewerkers zullen je ook een introductiepakket geven, hierin zit alle informatie over de stad zelf en belangrijke plekken van het land.


Op je eerste dag komen wij je ophalen bij je gastgezin en nemen we je mee naar het kantoor van Projects Abroad voor je introductie. Het hoofdkantoor van Projects Abroad in Jamaica is gevestigd in het noorden van Mandeville. Het is erg toegankelijk en zeker makkelijk te vinden.


Tijdens jouw  introductie vertellen we ook over onze andere projecten in Jamaica. We laten je ook belangrijke plekken in Jamaica zien, zoals;


  • Internet cafés
  • Postkantoren
  • Waar je geld kunt inwisselen
  • Andere belangrijke winkels en bezienswaardigheden


We leggen ook uit hoe je van je gastgezin naar je project kunt gaan. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Jamaica

Je hoeft niet bang te zijn dat je gelijk met je project begint de eerste dag. We zorgen dat jouw eerste dag vooral in het teken staat van wennen op je nieuwe werkplek, en het uitleggen wat er van je verwacht wordt.


Wanneer het tijd is om naar je project te gaan de eerste dag, zullen onze medewerkers in Jamaica je precies laten zien hoe je hier naar toe reist vanuit je gastgezin. Alle projectgerelateerde vervoerskosten worden gedekt door Projects Abroad.


Je hebt veel tijd om het project te leren kennen voordat je aan je werk begint. Je ontmoet je projectsupervisor en de rest van je nieuwe collega’s. Een van onze medewerkers neemt je vervolgens mee voor een heerlijke Jamaicaanse lunch. Na de lunch besteedt je wat meer tijd aan je project om jezelf verder te oriënteren.


Je begint pas echt met werken op je tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.


Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Onze partners