Bliv psykologpraktikant i Mongoliet

Psychologie stage in Mongolië

Leer van psychologen in een psychiatrische instelling en doe outreach werk in de lokale gemeenschap.

In een oogopslag

Doe Psychologie stage in Mongolië en verkrijg praktische werkervaring door samen te werken met ervaren psychologen. Je zult werken in een psychiatrische instelling en helpen met de dagelijkse taken. Deze ervaring zal je een beter inzicht geven over hoe mensen met mentale gezondheidsproblemen worden verzorgd in ontwikkelingslanden.


Er is een tekort aan professionele hulp in het land en alle extra hulp wordt met open armen ontvangen. Jouw rol zal voornamelijk ondersteunend zijn, maar je wordt ook ingezet voor onderzoekend werk. Je gaat helpen bij het ontwikkelen van werkmateriaal en ook training en consultaties geven. Je zult bijkomend ook outreach werk doen in de gemeenschappen. Deze ervaring kun je met trots toevoegen aan jouw CV, want je leert heel wat bij over geestesziektes buiten de grenzen.


Je gaat wonen en werken in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië en bij een lokaal gastgezin verblijven. In de avonden en weekenden ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je erop uitgaan om de omgeving te verkennen!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder
You should have completed at least three years of psychology related studies or training.


Is Psychologie stage geschikt voor mij?

Deze stage is geschikt voor studenten Psychologie. Je leert van ervaren psychologen, wat een mooie toevoeging is aan jouw CV. Er worden regelmatig outreaches georganiseerd in de lokale gemeenschappen waar je de medische ervaring kunt opdoen en deze vaardigheden toepassen op de patiënten.  

 

Je krijgt de kans om jouw theoretische kennis om te zetten in de praktijk door observaties en onderzoek. Zo krijg je ook een breder begrip van psychologie en leer je omgaan met mensen die een geestesziekte hebben.

 

Houd er wel rekening mee dat de lokale overheid het niet toelaat om patiënten rechtstreeks te behandelen en consulteren.

 

Je moet minstens drie jaar psychologie gestudeerd hebben of een gelijkaardige studie om deze stage te kunnen doen in Mongolië. Je moet ook minstens twee weken kunnen blijven op het project, al zijn de start- en einddata flexibel. Je kunt het hele jaar door deelnemen, wanneer het jou het beste uitkomt.

 

Er is ten allen tijde een verantwoordelijke aanwezig tijdens jouw stage. Medewerkers van Projects Abroad zijn ook vlakbij indien je met vragen of problemen zit. Ze zorgen ervoor dat je tijd op het project vlot verloopt.

Projects Abroad Childcare volunteer teaches children shape games in a care centre during a Psychology work experience in Mongolia.

Wat ga ik doen op het project?

Je werkt in een psychiatrische instelling in Mongolië. Je werkt in een gezondheidszorgcentrum voor mensen met een geestesziekte. Tijdens het project, zal je de volgende taken uitvoeren:


  • Assisteer de psychologen tijdens onderzoek en analyse van data
  • Schaduw psychologen tijdens hun rondes en sessies met patiënten
  • Deel medische kennis uit met het medische personeel in Mongolië
  • Help tijdens de maandelijkse outreaches voor inwoners uit achtergestelde gemeenschappen

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Assisteer de psychologen tijdens onderzoek en analyse van data


Jouw belangrijkste rol op het project is om de psychologen te helpen tijdens het onderzoek. De onderwerpen kunnen gaan over:


  • Depressie
  • Angst
  • Obsessief-compulsieve stoornis
  • Verslavend gedrag


Je helpt ook in de voorbereiding van de trainingen en materiaal voor de consultaties. Je doet onderzoek naar de mentale gezondheid en geestesziektes in Mongolië. Jouw projectverantwoordelijke staat je hierin bij en stuurt je in de juiste richting.


Schaduw psychologen tijdens hun rondes en sessies met patiënten


Je schaduwt ervaren psychologen en psychiaters tijdens hun rondes en consultaties met patiënten. We raden je aan om zoveel mogelijk vragen te stellen en notities bij te houden.


Indien de mogelijkheid er is op jouw gekozen instelling, dan kun je andere afdelingen ook verkennen. Praat met je projectverantwoordelijke als je hierin interesse hebt.


Deel medische kennis uit met het medische personeel in Mongolië


Afhankelijk van jouw ervaring is het mogelijk dat je gevraagd wordt om een presentatie voor te bereiden voor het lokale personeel. Denk aan onderwerpen zoals stress management of conflicten oplossen tussen dokter en patiënt. Op deze manier kun je de gelijkenissen en verschillen tussen de medische behandeling uitlichten in jouw thuisland en in Mongolië.


Help tijdens de maandelijkse outreaches voor inwoners uit achtergestelde gemeenschappen


Elk maand wordt een outreach georganiseerd in de gemeenschap. Hier help je mensen uit achtergestelde gemeenschappen met maaltijden, assisteren van de dokters en medicatie verdelen voor de verschillende patiënten. Je doet praktische ervaring op, leert de bloeddruk meten en de hoogte en lengte van de patiënten. De dokter ziet altijd toe op jouw werk en beantwoordt graag jouw vragen.


Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Je zult verblivjen in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar, waar je tewerkgesteld wordt in lokale gezondheidscentra. Deze zijn bedoeld voor patiënten met geestesziektes.


Meer dan een miljoen inwoners wonen in deze bruisende stad, de enige in zijn soort in Mongolië. Het grotendeel van dit land bestaat uit grote, open velden met een interessante geschiedenis en zijn eigen unieke cultuur. Naast de rondtrekkende nomaden is Mongolië ook de thuisbasis voor de befaamde Genghis Khan, de oprichter van het Mongoolse rijk.


Je zult bij een lokaal gastgezin verblijven tijdens de gehele duur van je reis. Je gaat van de familie leren over de lokale cultuur en de delicatessen uit de keuken proeven op dagelijkse basis!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage Psychologie in Mongolië

Na het verorberen van een heerlijk lokaal ontbijt, maak je jouw rugzak klaar voor vertrek. Daarin stop je een witte labjas die je meegenomen hebt van je thuisland of in Mongolië hebt aangekocht. Je neemt het openbaar vervoer (trolleybus) of gaat te voet naar het project. Tijdens de eerste dag krijg je een uitgebreide inductie en een rondleiding van de omgeving en route naar het project.


De dag op het project loopt van 9 uur ‘s ochtends tot 15 uur, van maandag tot vrijdag. Het dagelijkse schema varieert afhankelijk van de instelling die je uitkiest.


Je werkt samen met de projectverantwoordelijke die je helpt met jouw taken en praktische vaardigheden helpt aanleren. Je doet onderzoek, bereid trainingen voor en werkmateriaal voor consultaties. Afhankelijk van jouw ervaring kun je ook ingezet worden voor het geven van relevante presentaties voor het lokale personeel.


Tijdens jouw vrije tijd kun je de omgeving verkennen, de nomaden opzoeken, een Mongools klooster bezoeken of andere vrijwilligers en stagiaires ontmoeten. Er is ook niets mis mee als je gewoon lekker thuis bij jouw gastgezin wil blijven en ontspannen!

Male Psychology worker poses with a Psychologist in a health care centre during his internship in Mongolia.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om:


  • Praktische en educatieve ervaring verkrijgen
  • Ondersteuning geven aan mensen met een geestesziekte


Er is een tekort aan psychologische hulp in Mongolië en nood aan meer psychiaters, psychologen en ergotherapeuten. Alle hulp is daarom welkom en wordt met open armen ontvangen.


Deze stage is niet alleen leerzaam voor jezelf, maar het geeft ook de mogelijkheid om medische kennis uit te wisselen en een beter globaal beeld te krijgen van de verschillen in gezondheidszorg. Door middel van campagnes, preventie en behandeling willen we de algemene standaard van de gezondheidszorg verbeteren. Je deelt jouw kennis uit met ervaren psychologen van verschillende afkomsten. Je leert omgaan met verschillende werkmaterialen en maakt deel uit van medische outreaches in de gemeenschap.


Deze Psychologie stage in Mongolië is een mooie toevoeging aan jouw CV en een breder beeld van mentale gezondheid in de rest van de wereld.


Doe Psychologie stage in Mongolië en verkrijg praktische ervaring terwijl je de lokale gemeenschap verder helpt.

Projects Abroad Care and Psychology interns pose with staff members of a Health Care Centre during their Psychology placements in Mongolia.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners