Volunteers from all over the world meet up in the Mongolia office.

Aankomst procedure in Mongolië

Transfer vanaf het vliegveld, vluchten en visums voor jouw trip naar Mongolië

We hebben alle informatie voorbereid die jij nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in Mongolië. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in Mongolië

Je komt vroeg in de ochtend aan op de luchthaven van Ulaanbaatar, waar je wordt begroet door een vriendelijk lid van het Projects Abroad team. Ze dragen duidelijke borden met de letters “Projects Abroad”. Vanaf hier wordt je met de auto naar het huis van jouw gastgezin vervoerd. Je ontvangt ook je introductiemap met alle informatie die je nodig hebt tijdens je verblijf.


Onze gastgezinnen zijn warme families die wonen rondom of in de stad Ulaanbaatar. Je bent slechts een korte busreis verwijderd van het kantoor van Projects Abroad Mongolië.  Nadat je je koffers hebt uitgepakt en je kennis hebt gemaakt met je nieuwe gastgezin, kun je genieten van een heerlijk ontbijtje.


We dekken alle vervoerskosten van en naar het vliegveld

Boek je vlucht naar Mongolië

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in Mongolië

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in Mongolië

Na een welverdiende rust, kan je fris wakker worden en je klaar gaan maken voor je eerste dag in Mongolië! Je wordt opgehaald door een personeelslid en neemt je mee voor een rondleiding door de stad. Zij laten je zien waar je het postkantoor en de internetcafés kunt vinden. Ook krijg je de gelegenheid om een simkaart te kopen.


Vervolgens wordt je naar het kantoor van Projects Abroad gebracht, waar je kennis maakt met de lokale medewerkers. Je wordt hier rondgeleid en we zullen uitleggen hoe we onze programma’s in Mongolië uitvoeren. Dit is een goed moment om vragen te stellen.


Na deze introductie nemen we je mee naar leuke musea en gaan we naar een lokaal klooster om monniken te bezoeken.


Als je arriveert op een doordeweekse dag, dan begint de introductie een dag daarna. Als je in het weekend aankomt dan zal jouw introductie op maandag plaatsvinden

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in Mongolië

Op je eerste dag reis je per bus naar je stage, begeleid door een medewerker van Projects Abroad. Je wordt rondgeleid in de faciliteiten en geïntroduceerd bij je projectsupervisor en nieuwe collega’s.


Er wordt niet van je verwacht dat je gelijk werk verricht op je eerste werkdag, je krijgt eerst voldoende tijd om te begrijpen wat er eigenlijk van je verwacht wordt. Je krijgt te horen wat je rol gaat zijn en hoe je schema er uit zal gaan zien. Je begint pas op de tweede dag met het projectwerk.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar. Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners