You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Afrika

Als vrijwilliger in Afrika werk je samen met vele andere internationale vrijwilligers aan waardevolle projecten. Zo help je mee aan het verbeteren van omstandigheden voor de lokale bevolking. Door vrijwilligerswerk te doen kun je een waardevolle bijdrage leveren en meer ontdekken van de diversiteit en rijke cultuur in Afrika.

Projects Abroad is in Afrika actief in verschillende landen met diverse soorten projecten. Iedereen van 16 jaar en ouder is welkom om zich in te zetten voor sociale zorg, natuurbehoud & milieu, microkrediet, lesgeven, gezondheidszorg en nog veel meer. De meeste projecten lopen het hele jaar door waarbij je zelf kunt aangeven wanneer je wilt starten en hoeveel weken of maanden je beschikbaar bent. We geven je graag advies wat het beste bij jou past.

Bestemmingen van Projects Abroad voor vrijwilligerswerk in Afrika
Olifant loopt vlakbij het verblijf van het natuurbehoud project in Zuid-Afrika Vrijwilliger eet lokale maaltijd met haar gastgezin in Ghana Geniet als vrijwilliger van prachtige karakteristieke Baobab bomen in Madagaskar Projects Abroad vrijwilliger en haar gastmoeder  bij het nomadenproject in Marokko Leden van maasai stam in Tanzania doen traditionele dans
« »

Bestemmingen en vrijwilligersprojecten in Afrika

In negen Afrikaanse landen zijn vrijwilligers van Projects Abroad actief bij vele projecten. Zo kun je helpen met het geven van Engelse les aan kinderen in Madagaskar, lokale medewerkers ondersteunen bij een sociaal project in Tanzania en meewerken aan dierenbescherming in Kenia en Zuid-Afrika. Zet je in voor een microkrediet gericht op (ex)straatkinderen in Senegal, doe ervaring op in een ziekenhuis in Ghana of leer alles over het nomadenleven in de woestijn in Marokko.

Vrije tijd en reizen in Afrika

Afrika is zoveel meer dan wat je in het nieuws en in documentaires ziet. Je vindt hier een enorme diversiteit aan landen, talen en cultuur. Door waardevol vrijwilligerswerk te doen en te wonen bij een lokaal gastgezin, word je helemaal ondergedompeld. In je vrije tijd krijg je meer dan genoeg kansen om de omgeving te ontdekken en zo nog meer unieke ervaringen op te doen.

Vooral in de weekenden kun je er op uit trekken en – als je wilt samen met andere vrijwilligers – mooie natuurgebieden of culturele bezienswaardigheden bezoeken. Beklim de Tafelberg in Zuid-Afrika, maak een safari in Tanzania of bezoek een oud slavenfort in Ghana. De medewerkers van onze lokale Projects Abroad kantoren in de bestemmingen geven je graag tips wat er in jouw land te doen is.

Kortom, vrijwilligerswerk in Afrika is een mooie manier om veel te leren over dit fascinerende continenten en de mensen die hier wonen. Benieuwd naar meer? Lees de ervaringsverhalen van vrijwilligers die jou voorgingen.

Kies uit één van de onderstaande bestemmingen in Afrika

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲