You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk met kinderen in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Bogo city & San Remigio, Cebu
 • Type projecten: Kleuterscholen, dagopvangcentra, onderwijscentra voor kinderen met een beperking
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3 - 18 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 20 - 60
 • Jouw rol binnen dit project: Werk mee aan de gestelde doelen in het Care Management Plan. Kinderen leren over hygiëne, helpen opruimen en schoonmaken, huiswerk begeleiding, persoonlijk aandacht geven en helpen met het leren van de Engelse taal
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Jij bent als vrijwilliger in de Filippijnen meer dan welkom om mee te helpen bij één van de sociale projecten met kinderen. Vrijwilligerswerk met kinderen in de Filippijnen is een uitdagende en waardevolle ervaring voor iedereen vanaf 16 jaar. Of je nu een tussenjaar neemt, een zinvolle besteding zoekt voor je zomervakantie of een nuttige invulling van je sabbatical wilt, er is altijd een project waar jij met je bijdrage het verschil kunt maken en je tegelijkertijd een ervaring rijker zult worden! 

Vrijwilligerswerk sociaal project in de Filippijnen

In de Filippijnen leven duizenden kinderen onder de armoedegrens in slechte omstandigheden, vaak zonder goede gezondheidszorg en onderwijs. Snelle bevolkingsgroei en verstedelijking zorgen ervoor dat de helft van de bevolking in steden leeft. Het land is zelfs het meest verstedelijkt in vergelijking met andere landen in Zuidoost Azië.

Een andere ontwikkeling zie je helaas op het gebied van HIV/AIDS. De Filippijnen kent een groeiend aantal mensen die geïnfecteerd raakt, waarbij het bij 1 op de 3 gevallen gaat om een jong persoon. Kinderen zijn hierdoor extra kwetsbaar doordat hun ouders of zijzelf ziek worden. Door met kinderen te werken kun jij meehelpen hun kansen in de toekomst te verbeteren.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Philippines.

Werkzaamheden bij sociale vrijwilligersprojecten in de Filippijnen

Je bent welkom als vrijwilliger bij verschillende sociale projecten in de Filippijnen die allemaal de moeite waard zijn. Projects Abroad vrijwilligers werken in opvangcentra die zich richten op kinderen uit achtergestelde gezinnen of die kampen met een beperking of ziekte. 

Knutselen met kinderen in de Filippijnen

Vrijwilligers werken doorgaans 4 tot 5 uur per dag. Als je dichtbij je gastgezin werkt, kun je voor de lunch terug naar huis. Woon je iets verder, zorgt je gastgezin dat er 's ochtends een lunchpakketje klaar ligt. De meeste vrijwilligers werken maandag t/m vrijdag en zijn in het weekend vrij om te reizen.

De sociale vrijwilligersprojecten zijn gevestigd in Bogo City en San Remigio, Cebu, waar je in een kleuterschool of opvangcentrum de lokale medewerkers een extra handje helpt. Denk hierbij aan de dagelijkse zorgtaken zoals eten geven, de kinderen meer leren over hygiëne of helpen met opruimen en schoonmaken.

Naast deze zorgtaken is het ook belangrijk om een band op te bouwen met de kinderen door jouw vriendschap en aandacht te geven. Of je nu bezig bent met huiswerk begeleiding, gaat sporten of een nieuw spelletje leert, jouw tijd en persoonlijke aandacht is voor hen heel belangrijk. Ben je goed in bijvoorbeeld dansen, voetballen of toneel, dan kun je dit vaak goed gebruiken in leuke activiteiten met de kinderen.

Sociaal project op de Fillippijnen

Projects Abroad ondersteunt vrijwilligers graag tijdens hun project. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van verf of knutselmaterialen. Of er wordt een klusdag georganiseerd voor het opknappen van een speelplaats bij een van de projecten. Suggesties van vrijwilligers zijn altijd welkom en we staan open voor nieuwe ideeën die het leven van de kinderen weer een beetje mooier maken.

Je kunt al aan dit project deelnemen vanaf twee weken, als je niet de tijd hebt om 4 weken of langer te blijven. Maar bedenk wel dat, hoewel je nauw samenwerkt met de lokale bevolking en waardevolle ervaring op doet, je misschien niet hetzelfde verschil maakt als iemand die voor langere tijd vrijwilligerswerk doet.

Philippines Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲