Een Japanse vrijwilliger werkt met kinderen en geeft les over vormen op het kinderopvang project in de Filippijnen.

Vrijwilligerswerk met kinderen in de FIlippijnen

Leer de kinderen nieuwe vaardigheden aan en ontdek het eiland van Cebu

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in de Filippijnen en ondersteun het lokale personeel. Je zult werken in kleuterscholen waar je de kinderen helpt om belangrijke mijlpalen te behalen in de ontwikkeling. Je kunt er ook voor kiezen om kinderen met een beperking te helpen. Je doet praktische ervaring op in kinderopvang en leert tal van nieuwe vaardigheden bij.


Op dit project leggen we de focus op de ontwikkeling van de kinderen. Laat je creativiteit de vrije loop en denk aan educatieve spelletjes of liedjes die de kinderen nieuwe dingen al spelend aanleert.


Veel overheidsscholen in de Filippijnen zijn overvol. Jouw rol is daarom cruciaal en je maakt deel uit van onze langetermijndoelen om deze kansarme kinderen te helpen.


Je woont en werkt in de stad van Cebu, waar een gastgezin je met open armen ontvangt. In je vrije tijd kun je de omgeving verkennen met de andere vrijwilligers.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

16 of ouder


Is dit Sociaal project in de Filippijnen geschikt voor mij?

Ben je creatief, iemand die barst van de energie en graag tijd doorbrengt met kinderen? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Dit project is voor vrijwilligers van alle leeftijden. Je kunt trouwens ook deelnemen op elk moment van het jaar en zolang je zelf maar wilt, met een minimumduur van 1 week. Hoe langer je blijft, hoe groter jouw impact is op de lange termijn.

Denk je aan een carrière als leraar of kinderverzorger? Op dit project ga je samenwerken met ervaren personeel en verkrijg je praktische ervaring in de zorg en ondersteuning van de ontwikkeling van kinderen.

Al onze vrijwilligers krijgen een volledige introductie na aankomst, waar alles wordt verteld over de werking van het project. Elk project heeft een toegewezen verantwoordelijke, die je graag helpt als je met vragen zit. Tegelijk krijg je toegang tot onze database, waar je inspiratie kunt opdoen bij het opstellen van jouw eigen educatieve lessen en spellen.

Ons lokaal personeel is ook beschikbaar wanneer je met vragen zit of problemen hebt tijdens jouw verblijf. We organiseren regelmatig workshops voor alle Lesgeef en Sociale vrijwilligers om ideeën, advies en uitdagingen samen te bespreken.

Projects Abroad volunteer working with children in Philippines leads school children outside their kindergarten at her Childcare Project.

Wat ga ik doen op het project?

Je zult bij heel wat verschillende taken betrokken worden. Alles wat je doet op het project maakt deel uit van de doelen die we vooropstellen om de kinderen in de Filippijnen te helpen. Tijdens het project ga je de volgende taken uitvoeren:

  • Leer kinderen de belangrijkste basisvaardigheden aan in de kleuterscholen
  • Verbeter de ondersteuning in klaslokalen
  • Motiveer de kinderen op een creatieve manier
  • Geef individuele steun en stimuleer kinderen met een beperking

Jouw werk kun je onderverdelen in drie categorieën:

Leer kinderen de belangrijkste basisvaardigheden aan in kleuterscholen

De eerste jaren in de ontwikkeling van een kind zijn cruciaal. Het is de basis voor het toekomstig leerproces, welzijn en succes. Jouw rol op het project is dan ook om de kinderen deze basisvaardigheden aan te leren. Dit zijn vaardigheden zoals het herkennen van vormen, het alfabet, tellen en de fijne motoriek.


In de kleuterschool zul je met verschillende leeftijdsgroepen werken. In de Filippijnen starten de kinderen pas met school als ze 5 jaar oud zijn dus de kleuterschool geeft hun de tijd om zich te ontwikkelen en de vaardigheden onder de knie te krijgen.


Verbeter de ondersteuning in klaslokalen

Het is jouw taak om het lokale personeel te gaan ondersteunen. Dit kan variëren van het begeleiden van de activiteiten tot het inplannen van de lessen, lesgeven en discipline ontwikkelen bij de kinderen. Het is mogelijk dat je remediërende klassen zult organiseren om de tekorten van bepaalde kinderen weg te werken.

Overvolle scholen is een gekend probleem in de Filippijnen. Jouw hulp is dus van groot belang, en je zorgt ervoor dat elk kind de nodige aandacht krijgt in de ontwikkeling.

Motiveer de kinderen op een creatieve manier

Op dit project krijg je de kans om de kinderen kennis bij te leren op een creatieve manier. Of dit nu al dansend, al zingend, al spelend of al knutselend gebeurt, de mogelijkheden zijn eindeloos om de kinderen geboeid te houden.

Je zult toegang krijgen tot de online database waar je ideeën van alle vrijwilligers kunt gebruiken ter inspiratie in het opstellen van jouw eigen lessen. Projects Abroad voorziet ook hulpmiddelen voor jouw lessen zoals bijvoorbeeld tal van knutselmateriaal.


Geef individuele steun en stimuleer de kinderen met een beperking

Je krijgt de kans om te werken in een kleuterschool of een school voor kinderen met een beperking. Je zult werken met een kleine groep kinderen met een beperkt gehoor of leermoeilijkheden. Deze individuele ondersteuning maakt een wereld van verschil voor deze kinderen.


In de Filippijnen is er voor mensen met een beperking amper toegang tot gezondheidszorg. Veel van hun vervallen hierdoor in armoede en krijgen geen toegang tot onderwijs. Jouw aandacht en steun helpt deze kinderen om op hun eigen ritme nieuwe vaardigheden aan te leren en zich onafhankelijker op te stellen in de maatschappij.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

Bogo City

Je gaat in Bogo verblijven, een stad in het Noordoosten van Cebu, die omvat wordt door 1 groot eiland en 167 kleinere eilanden. Dit maakt het mogelijk om van eiland naar eiland te reizen!

Het grootste deel van jouw werkdag gaat door in en rond het stadscentrum, waar de kleuterschool en andere scholen gesitueerd zijn. Jouw project is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kunt ervoor kiezen om te werken in de kleuterschool of in het gespecialiseerd onderwijscentrum.

Als je houdt van spanning en avontuur, mis dan je kans niet en ga diepzeeduiken op de verscheidene locaties rondom het eiland. Er zijn nog een heleboel andere dingen die je in je vrije tijd kunt doen. Je vindt overal witte stranden, maar ook historische plaatsen met een culturele geschiedenis, monumenten en lokale marktjes.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Sociaal project in de Filippijnen

In de ochtend word je verwelkomd door jouw gastgezin en een gevarieerd ontbijt. Met een volle maag kun je nadien naar het project vertrekken. Om 8 uur ‘s ochtends begint jouw werkdag, van maandag tot vrijdag.

Indien je gaat werken in een kleuterschool, dan zal je dag in twee shifts opgesplitst worden. Tijdens elke shift zul je met een andere groep kinderen werken. De ochtendshift loopt door van 8 uur tot half 11 ‘s ochtends, in de namiddag is dit van 13 uur tot 15:30 uur. Er wordt tijd vrijgemaakt om de lessen en activiteiten voor te bereiden.  


De studenten op het project volgen het K-12 Curriculum opgesteld door het Departement van Onderwijs in de Filippijnen.

Het belangrijke is om de kinderen een goed basisonderwijs te geven. Je zult verantwoordelijk zijn voor zowel het begeleiden van de lessen als het organiseren van de activiteiten. De dag eindigt dan weer om 16 uur.

Indien je liever werkt met kinderen met een beperking, dan ga je vooral de leerkracht begeleiden en in kleine groepjes werken. De leeftijd van de kinderen varieert van 6 tot 19 jaar oud en wordt onderverdeeld in twee aparte klassen. De ene klas is voor kinderen met een gehoorprobleem, de andere voor kinderen met een leerprobleem. Elke dag zul je een lunchpauze krijgen en de werkdag eindigt uiteindelijk om 15 uur in de namiddag.

Na de werkuren en in het weekend is er voldoende tijd om de stad te verkennen. Samen met de andere vrijwilligers kun je de lokale delicatessen ontdekken, met de voeten in het zand!

Local children use their creativity during an arts and crafts lesson run by Projects Abroad Childcare volunteers in the Philippines.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Op deze manier kunnen we een goede basis geven in de ontwikkeling.

Een kwart van de bevolking in de Filippijnen leeft in armoede. Dit probleem zorgt op zijn beurt voor ongeletterdheid en andere sociale problemen. Hierdoor zijn vooral de kinderen kwetsbaar en krijgen ze weinig kansen op onderwijs of gezondheidszorg. Overbevolkte scholen is een actueel probleem met 60 leerlingen per leraar. Kinderen met een beperking krijgen ook amper toegang tot gespecialiseerde zorg.

Om de armoede te doorbreken in de kansarme gemeenschappen van Bogo, is de eerste stap gezet door te investeren in een goede basisontwikkeling bij kinderen. Projects Abroad kiest er dan ook voor om niet samen te werken met weeshuizen in de Filippijnen, maar eerder de focus te leggen op een project waar de kinderen bij hun familie verblijven.

Met de hulp van vrijwilligers zoals jij kunnen we een antwoord geven op het tekort aan kinderopvang in de gemeenschappen van Bogo. Onze doelen op dit sociale project zijn:


● Verbeteren van de geletterdheid

● Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen

● Verbeteren van de hygiëne van de kinderen

● Verhogen van de emotionele zorg en steun voor ieder kind

● Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking

Maak deel uit van dit project in de Filippijnen en werk met ons aan een positieve verandering in een achtergestelde gemeenschap.

A group of children listen to a class taught by a Childcare volunteer working at a kindergarten in the Philippines.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, dus je zult zonder twijfel stranden vinden waar je ontspanning kunt vinden tussen het vrijwilligerswerk door. Er zijn nog heleboel andere activiteiten die je kunt doen tijdens jouw verblijf in de Filippijnen.


Als je zo dichtbij de zee verblijft, is het gemakkelijk om dagelijks te snorkelen, strand volleyball te spelen of te ontspannen op het strand vlak voor zonsondergang.


Cebu heeft een rijke geschiedenis, die je kunt leren kennen in het Fort San Pedro en Magellan's Cross. De stad kent ook verschillende traditionele Carbon marktjes die je niet mag vergeten te bezoeken.


Je kunt de Spaanse invloeden merken tijdens de fiestas en straat parades. Doe je vrijwilligerswerk in eind januari, dan ga je zelfs het bekende Sinulog Festival kunnen beleven, een negendaagse Mardi Gras-geïnspireerd feest.


Verschillende vrijwilligers nemen het hele jaar door deel aan onze projecten op het eiland, de kans is groot dat je samen gaat werken met andere vrijwilligers. Je kunt er samen op uit gaan of je kunt het eiland ook op je eentje verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners