Een staff medewerker neemt een vrijwilliger op rondleiding tijdens haar Projects Abroad introductie in de Filippijnen.

Aankomst procedure in de Filipijnen

Transfer vanaf het vliegveld, vlucht en visum voor jouw trip naar de Filipijnen

We hebben alle informatie voorbereid die je nodig hebt voor je reis, van hulp bij het verkrijgen van een visum tot de introductie op de eerste dag van je project in de Filipijnen. Onze complete aanpak zorgt ervoor dat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een verschil maken op jouw project.

Luchthaven en transfer in de Filipijnen

Eén van onze vriendelijke medewerkers van Projects Abroad zal je verwelkomen op het Mactan-Cebu International Airport (CEB). Het is ongeveer twee en een half tot drie uur rijden van het vliegveld in Lapu-Lapu city in Cebu naar Bogo City, waar ons kantoor gevestigd is.


Als je ‘s avonds aankomt, overnacht je in een hotel dichtbij de luchthaven en reis je de volgende dag door naar Bogo. Jouw luchthaven transfers zijn inbegrepen bij de totale projectkosten.

Boek je vlucht naar de Filipijnen

Online vluchten zoeken is eenvoudiger dan ooit, maar het kan nog steeds een tijdrovend, overweldigend en frustrerend proces zijn. Als u ondersteuning nodig heeft, hebben onze medewerkers diepgaande kennis van al onze bestemmingen. We laten u weten naar welke luchthaven u vliegt en adviseren u over de beste manier om daar te komen.

We kunnen je helpen met het vinden van de beste retourvluchten, zodat je zeker bent van de veiligste, meest gunstige en kosteneffectieve vluchtopties, hoe ingewikkeld jouw reisplannen ook zijn. Lees meer over het boeken van vluchten.

Visumeisen voor jouw vrijwilligersproject of stage in de Filipijnen

Eén van de voordelen van Projects Abroad is de goede begeleiding die wij geven rondom de aanvraag van het visum. We hebben een speciale visumafdeling die actuele informatie heeft over de visumeisen voor al onze bestemmingen over de hele wereld. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over je visumaanvraag, dan lopen we het aanvraagproces met je door. Zodra je je hebt aangemeld voor je project krijg je bovendien de inloggegeven voor jouw eigen “MyProjectsAbroad” webpagina, waar je alle benodigde visum informatie kunt vinden.

Jouw introductie en oriëntatie in de Filipijnen

Op je eerste dag krijg je een rondleiding in je nieuwe woonplaats, zodat je weet waar je alles kunt vinden. Ze helpen je ook bij de aanschaf van een lokale SIM kaart, het wisselen van geld en laten zien hoe het openbaar vervoer werkt. Je ontvangt ook een introductiepakket, deze bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals een kaart van de Filipijnen met belangrijke plaatsen gemarkeerd, en contactgegevens van lokale medewerkers van Projects Abroad.

De eerste dag op jouw vrijwilligersproject of stageplaats in de Filipijnen

Je krijgt voldoende begeleiding zodat je volledig voorbereid bent op je project. Op je eerste dag zal een medewerker van Projects Abroad je ophalen bij je gastgezin en met je meegaan naar je project, zo weet je hoe je dagelijks op je project moet komen.

Je wordt rondgeleid en ontmoet verschillende mensen waarmee je zult werken. Je krijgt ook een inleiding in hoe alles werkt op je project en wat de dagelijkse gang van zaken is. Je maakt rustig kennis met de manier van werken en de taken die je de komende tijd gaat doen.  Je gaat pas echt aan de slag op je tweede dag.

Veiligheid, begeleiding en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Er zijn verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren. De medewerkers van Projects Abroad zijn 24 uur per dag beschikbaar om je te helpen en te zorgen dat jij je prettig voelt op je accommodatie en je project. Bij eventuele problemen staan zij altijd voor je klaar.

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Onze partners