You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Jamaica

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Mandeville
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Meelopen met de artsen en verpleegkundigen. Jouw specifieke plaatsing is afhankelijk van jouw voorkeuren en ervaring. Vrijwilligers hebben voornamelijk een observerende rol. Er worden ook vaak workshops georganiseerd waar je een inzicht krijgt over de gezondheidszorg in Jamaica
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Vrijwilligerswerk doen op vlak van geneeskunde in Jamaica is uitdagend en geeft veel voldoening. Als vrijwilliger krijg je de kans om waardevolle medische ervaring op te doen door nauw samen te werken met de meest ervaren artsen uit het land.

Jamaica is één van de eerste landen die een nationaal zorgstelsel invoerde, maar je zal ondervinden dat de faciliteiten nog steeds vrij gelimiteerd zijn en niet hetzelfde zijn als in meer ontwikkelde landen. Je zal daarnaast ook te maken krijgen met ziekten en aandoeningen die in westerse landen veel minder voorkomen, zoals zeldzame vormen van kanker, malaria en sikkelcelanemie.

Vrijwilligers kunnen afhankelijk van hun achtergrond en opleiding terecht in het Mandeville Regional Hospital of in medische klinieken in en rondom Mandeville.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Jamaica

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Jamaica

Studenten die in hun vierde jaar van hun opleiding geneeskunde zitten, kunnen aan de slag bij het Mandeville Regional Hospital. Vrijwilligers zonder medische ervaring of die nog aan een medische studie moeten beginnen zullen geplaatst worden bij een medische kliniek.

In het ziekenhuis kun je zowel werken met patiënten die zijn opgenomen op de afdelingen als met patiënten in de polikliniek. In het ziekenhuis loop je mee met de artsen op diverse afdelingen zoals algemene chirurgie, verloskunde, gynaecologie en kindergeneeskunde. De gezondheidscentra bieden een verscheidenheid aan diensten aan, waaronder gezondheidsklinieken voor jongvolwassenen en kinderen, curatieve gezondheidszorg, gezinsplanning en klinieken gespecialiseerd in seksueel overdraagbare aandoeningen.

Je hebt voornamelijk een observerende rol waarbij je de lokale artsen en verpleegkundigen observeert tijdens hun werkzaamheden. Door voldoende enthousiasme, inzet en initiatief te tonen, zal je meer betrokken worden bij het werk. Je coördinator op het project zal ervoor zorgen dat je een brede kennis kan opdoen op verschillende gebieden van geneeskunde tijdens je project.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Demi Cornelissen op het Geneeskunde project in Jamaica
Demi Cornelissen
Wat baalde ik toen ik uitgeloot was voor de studie Geneeskunde. Hier had ik 6 lange jaren voor gewerkt. Tot overmaat van ramp leek mij geen enkele andere studie interessant genoeg. Na een zomer wikken en wegen koos ik voor een tussenjaar. Ik wilde graag naar het buitenland om ervaring op te doen in de gezondheidszorg. Projects Abroad bood verschillende leuke projecten aan voor vrijwilligers zonder medische ervaring. Dit is een van de redenen waarom ik gekozen heb om met Projects Abroad weg te gaan. Lees meer...

Medische outreach en workshops in Jamaica

Onze project coördinator van de medische projecten organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op de gezondheidszorg projecten. Deze bijeenkomsten zullen je helpen een beter inzicht te verkrijgen in het medische zorgstelsel van Jamaica. Ze bieden je ook de kans om te leren over de meest voorkomende ziektes in het land en er is de gelegenheid om de ervaringen op je project met elkaar te bespreken.

Als medische vrijwilliger in Jamaica krijg je ook de kans om deel te nemen aan medische outreaches. Tijdens deze initiatieven worden presentaties gegeven over gezondheid en hygiëne, zodat jij de lokale bevolking meer kan leren over een gezonde leefstijl. Je krijgt een grondige training van een lokale verpleegkundige die gekwalificeerd is in volksgezondheid. Vervolgens kun jij gratis medische hulp bieden aan mensen in de gemeenschap die hier normaal gesproken geen toegang toe hebben. Alle outreaches worden begeleid door gekwalificeerd medisch personeel en personeel van Projects Abroad.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Jamaica

Tijdens je vrijwilligerswerk in Jamaica verblijf je bij een lokaal gastgezin. Zij heten je welkom in hun huis en laten je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Wil je langer dan 4 weken in Jamaica verblijven (inclusief zelfstandig reizen), dan raden we je aan om een work permit aanvragen. Deze procedure is niet ingewikkeld maar het kost wel ongeveer vijf maanden vanaf het moment dat je je inschrijft tot dat je aankomt in Jamaica. Je krijgt van ons de benodigde instructies hiervoor wanneer je bent ingeschreven. Kijk voor meer informatie bij Goed voorbereid op reis en klik op visum.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het geneeskunde project in Jamaica, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Wees je er wel bewust van dat je niet bij alle afdelingen zal kunnen meelopen en misschien niet dezelfde impact kunt maken als vrijwilligers die voor een langere periode deelnemen.

Jamaica Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲