Female medical intern examines a young boy's mouth in a care centre during a medical internship in Jamaica.

Geneeskunde stage in Jamaica

Doe werkervaring in de geneeskunde op door mee te lopen met lokale artsen en mee te doen aan community outreachwerk

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan voor een geneeskunde stage in Jamaica en doe de werkervaring op die je nodig hebt om je carrière in de geneeskunde te starten. Je zult meelopen met artsen in een groot ziekenhuis en wisselt af tussen verschillende afdelingen. Maak gebruik van deze stage om je praktische kennis van geneeskunde te verbreden en je cv net dat beetje extra te geven.


Wees voorbereid om veel te leren! Stel vragen over de verschillende ziektes en aandoeningen die je observeert. Artsen zullen je hun diagnoses en behandelmethoden voor deze ziektes uitleggen. Wat je in Jamaica ziet kan verschillen van wat je in een ziekenhuis in eigen land zou zien. De ervaring zal je dieper inzicht geven in de medische uitdagingen waarmee mensen in ontwikkelingslanden kampen. Je zult ook hands-on werk doen en achtergestelde gemeenschappen ingaan om basisgezondheidszorg te bieden.


Je woont en werkt in Mandeville, waar je, omringd door de schoonheid van het tropische Caribische gebied, een ongeëvenaarde leerervaring zult hebben!

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Leeftijd: 

18 of ouder


Is een geneeskunde stage in Jamaica geschikt voor mij?

Onze geneeskunde stage is perfect voor elke student met een interesse in geneeskunde. Medische werkervaring in Jamaica zal je cv en je universiteitsaanmeldingen en sollicitaties een flinke boost geven. Je ervaring zal ook waardevol zijn in sollicitatiegesprekken, dus praat over wat je geleerd hebt en de uitdagingen waar je tegenop liep.


Onze Geneeskunde stageplekken in Jamaica bieden je inzicht in de werking van verschillende afdelingen en het alledaags functioneren van een ziekenhuis. Als onderdeel van je ervaring observeer je ook de diagnose en behandeling van aandoeningen zoals chikungunya en zika.


Je zult ook iets voor de gemeenschap kunnen doen door middel van je outreachwerk. Je zult helpen basisgezondheidszorg aan te bieden waar deze het nodigst is en deelt kennis over het voorkomen van en omgaan met ziektes.


Je kunt je op elke moment in het jaar aansluiten bij de geneeskunde stage in Jamaica en je kunt al vanaf een stageduur van twee weken meedoen. We raden je aan om langer te blijven om zoveel mogelijk uit deze ervaring te halen.


Je moet wel minimaal 18 jaar oud zijn om aan dit project mee te doen.

Male and female interns examine a young boy's chest at a Community Outreach Day in Jamaica.

Wat ga ik op de geneeskunde stage in Jamaica doen?

Je zal werken in een ziekenhuis of gezondheidscentrum in Jamaica. Beide stageplekken bieden veel mogelijkheden voor Geneeskunde stagiairs. Dit zijn de taken die je kunt verwachten:


 • Loop mee met artsen in een groot ziekenhuis terwijl ze diagnoses stellen en patiënten behandelen
 • Breng tijd door op een aantal ziekenhuisafdelingen, waaronder chirurgie, gynaecologie en pediatrie
 • Bied basisgezondheidszorg tijdens outreaches in achtergestelde gemeenschappen
 • Geef gezondheidsvoorlichting in gemeenschappen en op scholen en richt je op onderwerpen zoals voeding, gezonde levensstijl en persoonlijke hygiëne
 • Woon medische seminaries bij

Je werk zal zich richten op de volgende aspecten:  


Observeer artsen tijdens hun rondes


Op je eerste dag trek je je witte jas aan en kun je beginnen de wereld van de geneeskunde te ontdekken! Je loopt mee met artsen op hun rondes, observeert wat ze doen en kunt vragen stellen. We raden je aan om aantekeningen te maken zodat je alles wat je ervaart en leert zult onthouden.


Breng tijd door op een aantal ziekenhuisafdelingen


Deze stage biedt je de kans om het werk op een aantal verschillende ziekenhuisafdelingen mee te maken. Als je in het ziekenhuis wordt geplaatst loop je mee met artsen die werken in chirurgie, verloskunde en gynaecologie, ongeval en spoedeisende hulp en meer.


Als je geplaatst wordt in het gezondheidscentrum zul je tijd doorbrengen in klinieken die gespecialiseerd zijn in gezinsplanning, welzijn, psychiatrie en meer.


Door tijd door te brengen op verschillende afdelingen zul je jouw medische kennis verbreden en je leerervaring diversifiëren.


Doe mee aan outreachwerk


In Jamaica organiseren we ook outreachdagen. Deze outreaches bieden een kans om praktische ervaring op te doen en iets te doen voor gemeenschappen waar gezondheidszorg moeilijk toegankelijk is. Je doorbreekt je normale schema en gaat met andere stagiairs op stap. Je voert onder begeleiding taken uit zoals het meten van bloeddruk.


Campagnes voor gezondheidseducatie


Gezondheidseducatie is een belangrijke prioriteit voor onze geneeskunde stage in Jamaica. Je helpt om interactieve lessen te leiden over goede voeding, het belang van een gezonde levensstijl en persoonlijke- en mondhygiëne. Je kunt ook praten over andere onderwerpen die relevant zijn voor de lokale bevolking. We raden je aan om deze onderwerpen eerst met je begeleider te bespreken.


Medische seminars

De ziekenhuizen organiseren het hele jaar door medische seminars. Deze behandelen verschillende geneeskunde-gerelateerde onderwerpen en bieden een geweldige kans om te leren. Deze seminars zullen enorm bijdragen aan je leerervaring in het buitenland.


Soorten stageplekken op de geneeskunde stage in Jamaica

Geneeskunde stagiairs worden of in een regionaal ziekenhuis, of in een gezondheidscentrum in de stad Mandeville geplaatst. Je plaatsing hangt af van hoeveel ervaring je hebt. Als je geen eerdere ervaring hebt, of in het eerste of tweede jaar van je geneeskunde studie zit, dan werk je in het gezondheidscentrum. Als je in het derde jaar of hoger van je geneeskunde studie zit, dan werk je in het regionale ziekenhuis.


De twee stageplekken bieden ietwat verschillende werkomgevingen. In het ziekenhuis kun je je tijd doorbrengen bij:


 • Algemene geneeskunde
 • Pediatrie
 • Gynaecologie
 • Verloskunde
 • Algemene chirurgie
 • Ongeval en spoedeisende hulp


Het gezondheidscentrum is gespecialiseerd in:


 • Welzijn
 • Psychiatrie
 • Gezinsplanning
 • Kind- en moederzorg
 • Hiv/soaAls je maar een korte tijd in Jamaica blijft zal dit het aantal afdelingen waar je tijd kunt doorbrengen beperken. Neem direct contact met ons op voor meer informatie hierover.

Male Medical intern stands outside Mandeville Hospital in Jamaica during his Medicine Internship.

Waar ga ik werken?

Mandeville

Je woont en werkt in de universiteitsstad Mandeville.


Mandeville heeft een dorpsgevoel. Het is vier uur rijden van de populaire strandstad Montego Bay en ongeveer even ver van de hoofdstad van het land, Kingston.


Je geneeskunde stage in Jamaica krijgt invulling afhankelijk van je ervaringsniveau. Als je geen eerdere ervaring hebt, of in het eerste of tweede jaar van je studie zit, werk je in een gezondheidscentrum. Als je in het derde jaar of hoger zit word je in het ziekenhuis geplaatst, waarbij je afwisselt tussen meerdere afdelingen.


Het regionale ziekenhuis is een van de voornaamste ziekenhuizen in de regio, maar het kampt desondanks met beperkte middelen.


Beide stageplekken bevinden zich op loopafstand van het Projects Abroad kantoor en zijn gemakkelijk per taxi te bereiken vanaf je gastgezin.


In je vrije tijd kun je op wandeltochten prachtige watervallen ontdekken of je kunt ontspannen op idyllische stranden. Er zijn ook meerdere bezienswaardige plekken die je kunt bezoeken, zoals Portland, Ocho Rios, Negril, YS Falls en Treasure Beach.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Jamaica Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de geneeskunde stage in Jamaica

In de ziekenhuizen en gezondheidscentra van Jamaica zijn ochtenden zijn het drukst. Dit is wanneer je het meest actief zal zijn in het observeren en leren van artsen en verplegers.


Je komt tussen 8.00 uur en 8.30 uur aan op je stageplek en je werkdag eindigt rond 15.00 uur. Er is de optie om door te werken tot 17.00 uur, maar dit mag je zelf beslissen.


Tijdens je werkuren kun je meelopen met artsen op hun rondes. Je woont consultaties bij en luistert hoe artsen diagnoses stellen en behandelingen voorschrijven. Je zal ook meelopen met verplegers terwijl ze medicatie toedienen en patiëntenzorg bieden.


Je middagen zullen minder druk zijn, wat je de tijd geeft om gezondheidsvoorlichting en campagnes voor te bereiden, of om de stad te verkennen.


Op sommige dagen doorbreek je je normale routine om deel te nemen aan community outreaches.

Female medical intern takes a local man's blood pressure in a Health Centre during a medical outreach in Jamaica.

Doelen en impact van de geneeskunde stage in Jamaica

Het hoofddoel van dit geneeskunde project is om jou te helpen je medische kennis te verbreden en je een dieper inzicht te geven in de gezondheidszorgpraktijken van een ontwikkelingsland.


Jamaica heeft met ernstige sociale en economische uitdagingen te kampen. Het armoedeniveau is hoog en veel gemeenschappen hebben beperkte toegang tot gezondheidszorg. Je zult uit eerste hand zien hoe artsen hoge aantallen patiënten behandelen met beperkte medische middelen.


Je zult ook deel uitmaken van onze inspanningen om gezondheidszorg in achtergestelde gebieden te verbeteren. Je zult meedoen aan outreaches en gezondheidscontroles uitvoeren of educatieve presentaties geven. Het werk dat je doet zal ons helpen om het belang van gezond leven te promoten en ziektes te voorkomen.


In Jamaica werken we richting vijf langetermijndoelen uit ons Medicine & Healthcare Management Plan:


 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de kwaliteit van gezondheidszorg die wordt verstrekt aan patiënten
 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Verminderen van het aantal gevallen van hiv/aids, chikungunya en zika


Sluit je bij ons aan en doe geneeskundige werkervaring op in Jamaica terwijl je ons helpt deze langetermijndoelen te bereiken.

Projects Abroad Medicine intern with a tray of test tubes during her Medicine internship in Jamaica.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Mandeville. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Jamaica en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Als je denkt aan de tropische Caraïben is het eerste land waaraan je denkt misschien Jamaica. Witte stranden, een veelzijdige cultuur en een rijke geschiedenis. Doe vrijwilligerswerk op dit eiland en krijg de kans om het eiland te verkennen in je vrije tijd.


De lokale keuken bestaat uit delicatessen die je moet proberen zoals jerk chicken en Jamaicaans gebak. Proef de vele delicatessen langs de waterkant en vindt afkoeling in de zee.


In je vrije tijd kun je de marktjes verkennen, de vele musea en het bekende Bob Marley Museum in Kingston. Bezoek Fort Charles en het National Heroes Park, genoeg bezienswaardigheden om uit te proberen.


Tijdens jouw ervaring in het buitenland ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt het land op je eentje verkennen maar dat kan natuurlijk ook met de groep vrijwilligers van de verschillende projecten.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners