You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen. Ook krijg je de kans om mee te helpen bij Medical Outreaches
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 18 jaar bij diverse gezondheidszorg projecten in Mongolië. In het centrum van Ulaanbaatar werken wij samen met drukbezochte ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken. Op het geneeskunde project kan je waardevolle ervaring op doen door te werken met enkele van de beste artsen en chirurgen in het land. De beschikbare faciliteiten zijn over het algemeen vrij eenvoudig en de patiënten komen vaak van ver om de juiste behandeling te krijgen.

De artsen vinden het belangrijk dat jij zoveel mogelijk leert tijdens je project en je kunt dan ook meedraaien op verschillende afdelingen. De ziekenhuizen in Mongolië zijn vrij westers, maar er is ook de mogelijkheid om een deel van je tijd te besteden bij enkele privé klinieken, om jouw medische ervaring verder te verbreden.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Mongolië

Vrijwilligerswerk geneeskunde project in Mongolië

Als geneeskunde vrijwilliger zal je voornamelijk een observerende rol hebben. De wet in Mongolië staat niet doe dat vrijwilligers zelf patiënten behandelen, maar je kunt zeker helpen door te observeren. Daarnaast kan je ook helpen bij het klaarleggen van materialen voor operaties, patiënten begeleiden naar de operatiekamer, observeren tijdens operaties en de patiënten na de operatie controleren. Als je proactief bent, belangstelling toont en je inzet om een goede band op te bouwen met de artsen en verpleegkundigen, kun je hun vertrouwen winnen en meer verantwoordelijkheden krijgen. De medische coördinators zullen zeker tijd vrij maken om enthousiaste vrijwilligers nieuwe dingen te leren.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Josephine Mulder-Brussen op het Geneeskunde project in Mongolië
Josephine Mulder-Brussen
De dokters waren extreem aardig, erg geïnteresseerd in onze cultuur en om hun Engelse taal te verbeteren. Vaak gaven ze ook wat uitleg omtrent de operatie en na de operatie kon je al je vragen bij hun kwijt. Lees meer...

Medische outreach in Mongolië

Geneeskunde project in Mongolië

Projects Abroad organiseert ook regelmatig medische outreaches voor vrijwilligers om aan deel te nemen. Dit zal je een beter inzicht verschaffen in het medische zorgstelsel van Mongolië. Je kan worden ingezet om basis medische check-ups uit te voeren bij bijvoorbeeld een opvangcentrum voor daklozen of meehelpen aan een hygiëne campagne binnen een lokaal ziekenhuis. Ook kun je helpen bij het uitdelen van voedsel aan gezinnnen, het uitdelen van dekens of het bereiden van eten in de soepkeuken. 

Ook worden er maandelijks workshops georganiseerd waarbij je als vrijwilliger meer leert over traditionele behandelmethoden, de geschiedenis van de gezondheidszorg in Mongolië en daarnaast praktijklessen krijgt over basis medische procedures, zoals het controleren van de bloeddruk.

Professionals in de gezondheidszorg zijn ook welkom om vrijwilligerswerk te doen op dit project. Zij kunnen zich registeren voor een licentie en kunnen daarna lesgeven.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲