Medical interns observe a medical procedure in a hospital as part of their work experience in Mongolia.

Geneeskunde stage in Mongolië

Leer direct van artsen in ziekenhuizen en doe gezondheidscontroles tijdens outreaches

In een oogopslag

Doe een Geneeskunde stage in Mongolië en maak gebruik van de ervaring om je medische carrière een vliegende start te geven.


Je zal meelopen met artsen en verplegers in ziekenhuizen en klinieken. In je OK-kleding volg je ze op hun rondes en wissel je af tussen afdelingen zoals cardiologie of neurologie. Dit is voor jou een kans om inzicht op te doen in de medische praktijken van een ontwikkelingsland. Je zult ook leren hoe je de ziektes en aandoeningen die je ziet moet diagnosticeren en behandelen.


Ook zal je praktische werkervaring opdoen door op maandelijkse outreaches in achtergestelde buurten gezondheidscontroles uit te voeren.


Je woont en werkt Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Maak gebruik van deze tijd om de uitgestrekte vlaktes van Mongolië te verkennen, nomaden te ontmoeten, door een tempel te dwalen of gewoon tijd door te brengen met je gastgezin.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een Geneeskunde stage in Mongolië geschikt voor mij?

Deze stage is perfect voor wie zich wil inschrijven voor een geneeskundestudie, of voor geneeskundestudenten die bezig zijn met het kiezen van een specialisatie. Het is ook een geweldige keuze voor wie het dagelijks functioneren van een ziekenhuis in een ontwikkelingsland wil meemaken. Je moet graag willen leren en bereid zijn om vragen te stellen.


Tijdens je stage zul je je medische praktijkkennis kunnen uitbreiden en vaardigheden zoals communicatie kunnen versterken. Je zult ook een heleboel leren over de uitdagingen rondom gezondheidszorg waar mensen in Mongolië mee te maken hebben.


Onze Geneeskunde stage in Mongolië loopt het hele jaar door en je kunt op elk moment aansluiten vanaf een minimale periode van twee weken.

Male medical intern sits down with a local woman and her baby during an examination held in Mongolia.

Wat ga ik op dit project doen?

Je wordt geplaatst in een ziekenhuis of kliniek en zult gedurende je Geneeskunde stage in Mongolië veel te doen hebben. Je gaat de volgende activiteiten helpen uitvoeren:

 

 • Loop mee met artsen en observeer hun dagelijkse routines
 • Wissel af tussen verschillende afdelingen
 • Help medewerkers tijdens community outreach-activiteiten

Je werk zal over drie gebieden worden verdeeld:


Loop mee met artsen uit Mongolië en observeer hun dagelijkse routines


Neem aantekeningen, stel vragen en leer de toegewijde professionals kennen die werken om mensen te helpen, hun gezondheid te verbeteren en levens te redden. Door actieve observaties zul je een band opbouwen met je begeleidend arts en een rijkdom aan medische kennis opdoen! Je zult ook de kans krijgen om operaties te observeren.


Wissel af tussen verschillende afdelingen


Om echt te weten in welke medische specialisatie jij interesse hebt moet je je opties goed onderzoeken. Je zult afwisselen tussen geneeskunde-afdelingen zoals cardiologie, neurologie, intensive care of algemene chirurgie. Dit is een geweldige manier om de medische faciliteiten en praktijken van een ontwikkelingsland te verkennen.


Help medewerkers tijdens community outreach-activiteiten


Elke maand organiseren we een community outreach. Deze outreaches worden in een buurtcentrum gehouden en richten zich op het bieden van gezondheidszorg aan daklozen. Hier help je om maaltijden uit te delen, assisteer je de dienstdoende arts en geef je medicatie aan mensen. Je zult wat praktische ervaring opdoen door te helpen om bloeddruk op te meten of het gewicht en de lengte van patiënten te controleren.


De dienstdoende arts zal je begeleiden en je vragen beantwoorden.


Wat voor soort Geneeskunde stageplekken zijn er beschikbaar in Mongolië?

Je zult kunnen werken op een aantal verschillende afdelingen, zoals:

 • Chirurgie
 • Neurochirurgie
 • Een cardiologie-afdeling
 • Intensive care
 • Spoedeisende hulp
 • KNO
 • Endoscopie
 • Een wetenschappelijk onderzoekscentrum

Als je interesse hebt in een specifieke afdeling, neem dan contact met ons op zodat we je kunnen adviseren.

A hospital in Ulaanbaatar, Mongolia, where Projects Abroad places medical interns.

Waar in Mongolië ga ik werken?

Ulaanbaatar

Je gaat wonen in Ulaanbaatar, de grootste stad van het land, en werkt in een ziekenhuis of kliniek. Alle Geneeskunde stagiairs zullen ook deelnemen aan de maandelijkse outreaches die in een buurtcentrum worden gehouden.


Mongolië is een groot land dat grenzen deelt met Rusland en China. Een groot deel van het land bestaat uit een uitgestrekte open vlakte die door nomaden wordt doorkruist.


In je vrije tijd dwaal je door de straten van de stad, bekijk je de Sovjet-achtige hoogbouwflats of praat je met gezinnen die wonen in gers - traditionele tenten. Of ontsnap aan de stad en reis ongeveer twee uur om nomaden op de Mongoolse steppe te bezoeken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Mongolië Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Geneeskunde project in Mongolië

Een typische dag op de Geneeskunde stage in Mongolië begint bij je gastgezin thuis met het ontbijt. Met je OK-kleding en -schoenen reis je met openbaar vervoer naar je Geneeskunde stageplek.


Je loopt met artsen mee in klinieken of ziekenhuizen, waarbij je hen volgt op hun rondes en behandelingen observeert. Je werkt ongeveer 8 uur per dag, maandag tot en met vrijdag. Je hebt ook de optie om nachtdiensten te draaien. Dit kun je bespreken met je begeleider.


Eén keer per maand zul je hands-on medische werkervaring opdoen in Mongolië bij een outreach. Je zal bloeddruk meten, over verschillende aandoeningen leren en de dienstdoende arts vragen stellen over verschillende patiënten.


Na een drukke week stage lopen kun je gebruik maken van je vrije tijd in de avonden en weekenden om Mongolië te verkennen. Bezoek de nomaden, plan een reis naar het Terelj National Park en vergeet niet om de Gobiwoestijn te bezoeken.

Female Medical worker uses a syringe filled with liquid in a hospital during her medical work experience in Mongolia.

Wat zijn de doelen van dit project?

Het voornaamste doel van deze stage in Mongolië is om je te helpen de medische praktijken van een ontwikkelingsland te begrijpen. We hopen hiermee ook een uitwisseling van medische kennis tussen jou en het team waarmee je werkt aan te moedigen.


We organiseren maandelijkse outreaches waaraan je meedoet. Hier bied je gezondheidszorg aan achtergestelde mensen aan. Daarbij kun je denken aan het opnemen van bloeddruk en het uitdelen van gratis medicatie.  


Om te zorgen dat we onze langetermijnvisie voor gezondheidszorg in Mongolië aanhouden hebben we ons in ons Medicine & Healthcare Management Plan aan vier doelen vastgelegd:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne   


Dr. Erdenechimeg, werkzaam op een van de Geneeskunde projecten in Mongolië, zegt: : "The Medicine & Healthcare [interns] are able to pose any questions about areas that they would like to explore further, and I'm always delighted to spend the necessary time providing the relevant information to expand their practical and theoretical knowledge.

I still maintain good contacts with many former volunteers, who repeatedly stress their desire to become qualified and proficient doctors, partly based on their experience here in Mongolia. I hope that this continues and that any future volunteers feel that they can gain some experience whilst working in our hospitals together with our qualified doctors, in a way that will be beneficial to them regardless of their area of expertise."


Ga mee met ons op een Geneeskunde stage in Mongolië en geef je carrière in de geneeskunde vandaag een boost.

Medical interns pose for a picture in a local hospital during their Medicine Internships in Mongolia.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Ulaanbaatar. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Mongolië en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Mongolië is een van de meest afgelegen landen in de wereld. Als je ervoor kiest om hier vrijwilligerswerk te doen dan kom je te weten hoe het dagelijkse leven zo verschillend is.


Onze projecten zijn gelegen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van het land. De stad is een mix aan modern en traditioneel. Het Government Palace is een perfect voorbeeld, met een rustieke architectuur met blauw en goud licht.


Zelfs als je in de stad bent is de buitenstad nooit te ver weg. Je kunt de nomadenvolkeren en hun traditionele gers bezoeken. Ga paardrijden of ga eropuit in de prachtige eindeloze steppe van Mongolië.


Het bekende beeld van Genghis Khan is iets wat je moet zien. Het leert je ook veel bij over de geschiedenis van het land.


We organiseren verschillende vrijwilligersprojecten die het hele jaar doorgaan dus de kans is groot dat er andere vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw project. Je kunt alleen reizen of samen met de vrijwilligers het land gaan ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners